Fargemagasinet logo
Se flere bilder
1-4Blocks-Beckers-Front-FotoCheraWestmanIFIno-05.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Annonse
Gerflor annons

Fra slitt beis til pent malt i Oslo-oase

Ett strøk var alt som skulle til for å få de slitte trefasadene til å skinne som nye igjen. Nå fremstår den idylliske bakgården i Oslo sentrum igjen som sjarmerende og overraskende fargerik.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Kategorier

Prosjekter

Etiketter

Beckers
Dele

Litt bortgjemt, i en bakgård på Grønland i Oslo ligger en perle med rekkehus i townhouse-stil. I to rekker er 15 leiligheter over tre etasjer plassert på en skjermet gårdsplass bak høye murfasader. Fra takterrassene har rekkehusbeboerne utsikt over den pent beplantede bakgården med plener, bed og sykkelskur. 

Se flere bilder
5-4Blocks-Beckers-Front-FotoCheraWestmanIFIno-17.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

4 Blocks malt med Front Vedlikeholdsmaling

Varierte fasader

Borettslaget heter «4 Blocks», og består av totalt fire bygg med til sammen 98 leiligheter. De idylliske rekkehusene ble bygget i 2009. Utbygger valgte ikke materialer fra øverste hylle, og etterpå har manglende vedlikehold av de beisede trefasadene satt spor. Fasaden består av både spiler og dobbelfalset stående og liggende kledning. Beisen ble etter hvert falmet og slitt, men treverket var i god stand uten nevneverdig slitasje. Nåværende styre i borettslaget har tatt grep, og brukt et konsulentfirma til å gå gjennom byggene og kartlagt vedlikeholdsbehovet.

– Noe av det det som sto øverst på listen, var å få malt opp fasadene på rekkehusene. Og det har vi gjort nå i sommer, forteller Tone Lien i styret for borettslaget.

Jobben er utført av A-B Bygg og Malertjeneste AS som drives av Besim Selimi, med 20 års erfaring som maler og håndverker. Selskapet har åtte ansatte malere, tømrere og flisleggere.

Se flere bilder
2-4Blocks-Beckers-Front-FotoCheraWestmanIFIno-09.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

4 Blocks malt med Front Vedlikeholdsmaling

Ett strøk er nok

– Vi valgte å bruke Front Vedlikeholdsmaling etter anbefaling fra Beckers, sier Selimi.

Front er en ettstrøksbehandling som brukes på tidligere malte trefasader der overflaten fortsatt er i bra stand. For å oppnå god dekk og en overflate som gir lang og holdbar beskyttelse skal det påføres rikelig med maling.

– De høvlede flatene på spilekledningen har fått et ekstra strøk for å gi ekstra holdbarhet, ellers har det holdt fint med ett strøk, sier Besim Selimi.

Rekkehusene ble tegnet av Kritt Arkitekter, og er malt sine i opprinnelige farger; tre ulike gråfarger samt okergult. Fasaden kompletteres av et brunt inngangsparti og rekkverk til balkonger i etasjen over, malt i samme farge. Også de sorte inngangsdørene og vinduskarmene ble pusset opp, da med Beckers Perfekt Pluss Vindusmaling. 

Se flere bilder
3-4Blocks-Beckers-Front-FotoCheraWestmanIFIno-04.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

A-B Bygg og Malertjeneste AS, Besim Selimi og Rune Nygaard, Beckers

Flere oppdrag venter

I forbindelse med oppussingen av fasadene på rekkehusene fikk malerne også i oppdrag å male værutsatt kledning på takterrassen til en av blokkene, å skifte noen verandarekkverk som var for lave, samt å oppføre ytterligere et sykkelskur i den samme stilen som de eksisterende.

– Borettslaget la ut vedlikeholdsoppdraget på «Mitt Anbud» og fikk vanvittig mange svar. A-B Bygg og Malertjeneste AS fremsto både som kyndige, hyggelige og lett å kommunisere med. En referansesjekk bekreftet at de var kompetente og profesjonelle. Vi er meget godt fornøyde og vil bruke dem til flere oppgaver, forteller Tone Lien.

Kartleggingen av vedlikeholdsbehovet har vist på ytterligere behov for fasaderehablilitering, denne gang på blokkene. 

Se flere bilder
4-4Blocks-Beckers-Front-FotoCheraWestmanIFIno-15.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

4Blocks malt med Front Vedlikeholdsmalig

Dette ble brukt

Maling:

  • Front Vedlikeholdsmaling
  • Perfekt Plus Vindusmaling
Huskelisten din
Mer informasjon
Les mer
4 Blocks, Townhouse-rekkehus

Hvor: Breigata, Oslo

Hva: Vedlikeholdsmaling av kledning, ytterdører og vinduskarmer på to rekker med rekkehus i tre etasjer, samt levegger på takterrasser.

Maling: Front Vedlikeholdsmaling til fasader, Perfekt Plus Vindusmaling til dører og vinduskarmer

Fargekoder:

Fasader: S 5000-N, S 5500-N, B S 8000-N og 2040-Y20R

Fasade ved dør, samt balkong: S 7010-Y50R

Dører og vinduskarmer: D S 8000-N

Sett underlag og gulv i system
Teknisk

Sett underlag og gulv i system

Gevinsten med et godt valgt gulvunderlag er større enn mange gulvkunder er klar over. Hovedformålet med gulvunderlag er å øke komforten, beskytte gulvet og å forlenge gulvets levetid....

Mal Proff i mål med roadshow
Håndverk

Mal Proff i mål med roadshow

Nå er Mal Proff Roadshow kommet i mål etter å ha besøkt 14 steder rundt om i Norge. Sammen med 20 utstillere har de lokket mange besøkere med nye produkter, pizza og hamburgere. Flere...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.