Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Pejseminar 2024-PEJ-FotoCharlotteSveinsenIFIno.jpg

Foto:

Fra overforbruk til måtehold ifølge trendeksperter

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Med fokus på høst 2025 og vinter 2026, holdt danske Pej sitt trendseminar på Dansens Hus i Oslo 28 mai. Trendene fremover bærer, i følge Pej, preg av ro og harmoni, positiv tenking, å bevare det vi har rundt oss og måtehold. Det er selvsagt et resultat av de siste årene som har preget oss alle i stor grad. Når man lever i det som oppleves som en krise, blir man overfokusert på det, isteden for på veien videre. Nå er det på tide å fokusere på utvikling og å se fremover. Alt som samler oss, gir ro og forutsigbarhet. Fra utrygghet til trygghet. Fra ensomhet til fellesskap. Fra overforbruk til måtehold.

Se flere bilder
stor skjerm scene

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

OVERFORBRUK ER UT: Frem med kreativitet og oppfinnsomhet for å finne nye løsninger basert på det vi allerede har rundt oss.

Louise Byg Kongsholm, trendforsker og adm.dir. i Pej gruppen, ledet an, etterfulgt av Mette Lykkegaard From og Sara Ingemann, også fra Pej, som snakket om de kommende trendene. Deretter holdt norske Kiki Plesner-Löfroth en presentasjon av egen merkevare, Plesner Patterns, som henter mønstre til tapeter og tekstiler fra alt hun ser i naturen. Sist var det danske Mads Arlien-Søborg sin tur til å presentere trenden Longevity lifestyle, som allerede er stort i Danmark. Det går ut på å tilføre livet og kroppen det som gjør at man lever så godt og lenge som mulig. 

Se flere bilder
skjerm presentasjon tekst scene

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

FREMTIDEN: Trivsel, helse og velvære er den nye luksusen.

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.