FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
GardensRubelli2.jpg

Foto: Emma Wold/ifi.no

Fra India til Norge med Rubelli

Den ikoniske tekstil- og tapetprodusenten Rubelli har blant annet hentet inspirasjon fra egne historiske arkiv, og India, når de designet årets kolleksjon. Elvira Voroniuc fra Italia tok nordmennene igjennom reisen i deres nye kolleksjoner.

Emma Wold/ifi.no

Emma Wold/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Etiketter

Intag
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Det er stinn brakke når Intag inviterer til presentasjon av årets kolleksjon. Intag har representert Rubelli på det norske markedet i mange tiår, og denne kolleksjonlanseringen er en populær begivenhet. I år som i fjor er det Elvira Voroniuc som loser oss igjennom tekstilene. Hun har som vanlig stålkontroll på både det tekstiltekniske og det visuelle. Vi får først se igjennom den delen av kolleksjonen som er inspirert av deres egne historiske arkiver. Deretter kommer tekstilene som er inspirert av indiske farger og mønster.

– Det er ikke alle disse fargene som er typisk norske, kommenterer Voroniuc med et glimt i øyet, mens hun holder opp et mønstret, gullfarget tekstil. De oppmøtte ler lett. Voroniuc strekker seg etter prøveboken, blar frem til samme tekstil i hvit og sort, og holder opp for publikum med et lurt smil. – Dere er kanskje heller her.

Gardens er en kolleksjon laget i et spesielt samarbeid med design-duoen Formafantasma, der Rubellis designere har jobbet tett med dem. Noen av tekstilene i Gardens er inspirert av arkivet. Den andre kolleksjonen, Spice Dream, er laget alene av designteamet til Rubelli.

Se flere bilder
Rubelli presenterer tekstiler

Foto: Emma Wold/ifi.no

STÅLKONTROLL: Elvira Voroniuc har god oversikt over de nye tekstilene, og presenterer én etter én mens publikum får kjenne på sine egne prøver.

Ut i naturen

Fargemagasinet får tak i daglig leder i Intag Jannicke Sveen etter Voroniucs presentasjon, og stiller sportskommentatorspørsmålet hva føler du nå?

– Jeg føler at det er to veldig forskjellige kolleksjoner. Garden har en enkelhet over den som jeg syns er veldig i tiden, for det er tekstilene, det er fibrene, det er teksturen som teller. Det er det de har jobbet med – alle disse små detaljene som fører til at det er WOW.

– Også følger det jo faktisk en trend om at det skal være tilbake til naturen, og flere av tekstilene bærer preg av det. Enkelhet, natur, ut i det friske. Så kommer alle pastellene som gir vårfølelse, som bringer oss ut i naturen den også. Så alt henger sammen, og det er en fargepresentasjon i front med disse veldige pastellene som vi ikke er vant til. Det er morsomt.

Se flere bilder
Jannicke Sveen Intag

Foto: Emma Wold/ifi.no

I TIDEN: Daglig leder i Intag, Jannicke Sveen, mener det er alle de små detaljene som gir WOW-følelsen.

Skal treffe alle

– Rubelli er ofte veldig tidlig ute med en del ting, så jeg tenker at om et par år er vi kanskje der i resten av verden også. Hvem vet? Jeg syns dette var et veldig friskt og deilig innslag.

– Samtidig ser jeg jo at dette fra India, det er helt annerledes. Rubelli er verdensomspennende, de lager kolleksjoner for hele verden og det skal være spennende for alle i hele verden, og derfor er kolleksjonene litt som de er også – det skal treffe alle.

Det er ikke tvil om at kolleksjonen slår an hos alle som har møtt opp, og det er mange som blir igjen for å kjenne på de ulike tekstilene lenge etter presentasjonen er over. Det er ikke tvil om at det taktile er tiltrekkende. 

Se flere bilder
Tekstil fra Rubelli

Foto: Emma Wold/ifi.no

GIR VÅRFØLELSE: Pasteller bringer oss også ut i naturen med sin spesielle vårfølelse.


Se flere bilder
Tekstil fra Rubelli

Foto: Emma Wold/ifi.no

TAKTILT: Det er noe med Rubellis tekstiler man bare kjenne på.


Se flere bilder
Tekstil fra Rubelli

Foto: Emma Wold/ifi.no

VARIERT: Rubelli byr på alt fra blomster til geometriske mønster i årets kolleksjoner.

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.