Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Flugger Wood Tex-FotoFlugger-1.jpg

Foto: Flügger farve

Fra halvblankt til helmatt med Wood Tex

Flüggers miljøstrategi innebærer på sikt en komplett overgang til vanntynnede produkter. Allerede nå er hovedproduktene for fasade Svanemerkede akrylater eller hybrider.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor sommer lanserte Flügger-konsernet strategien «Going Green». Den skal sikre bærekraftig utvikling for malingprodusenten, og tar sikte på CO2-nøytral produksjon i 2030.

–  Det innebærer blant annet at vi faser ut bruken av løsemiddelholdige oljeprodukter, og vil etter hvert slutte med å brekke disse i farger. I år når vi også delmålet med 50 prosent resirkulerbar plast i emballasjen til våre eksteriørprodukter. I 2030 skal den andelen være 75 prosent, sier Support Manager Steffen Grønneberg.

Se flere bilder
Lyse fasader er mer utsatt for begroing

Foto: Flügger farve

MOTVIRKER BEGROING:  Fuktig vær kan føre til svertesopp og alger, spesielt på lyse fasader. Flügger Wood Tex har en nyutviklet fungicid der fungicidene kapsles inn og ikke aktiveres før det er nødvendig. Slik skal de holder de lengre. 

Nytt fungicid

Flüggers utendørsserie for treverk går under fellesnavnet Wood Tex, og alle produktene er merket med Svanen. I serien brukes en miljøvennlig og effektiv fungicid som forhindrer påvekst av mose og alger på den malte veggen.

–  Fungicidet er basert på en ny teknologi, der fungicidene kapsles inn og ikke aktiveres før det er nødvendig. Det vil si at fungicidet frigis fra kapselen kun når det er fuktig, da fukt medfører behov for beskyttelse mot mugg og sopp. Når det er tørt, og behovet for beskyttelse ikke er til stede, ligger fungicidet passivt inne i kapselen. Denne teknologien betyr at vi oppnår en langvarig beskyttelse mot mugg og sopp, sammenlignet med tradisjonelle fungicider som ikke er innkapslet, sier han. 

Se flere bilder
Trendy fasade

Foto: Flügger farve

ULIKE BINDEMIDLER: Wood Tex-serien inneholder både rene akryler og en vanntynnet alkyd. Malingene kommer i flere glansgrader, fra trendy helmatt til klassisk halvblank.

Akryl og vanntynnet alkyd

Hovedproduktene i serien er en hybridmaling og to akrylater i ulik glans.

–  Wood Tex 05 og 07 er langt på vei det samme produktet, men med ulik glans. 05 er halvmatt og kommer i fullt basesortiment. Wood Tex 07 er en helmatt akryl, i tre standardfarger; sort, hvit og rød, sier Grønneberg.

–  En helmatt fasade bryter med våre tradisjoner om hvordan en nymalt fasade skal se ut. Men samtidig er det en trend. Det er superstilig med matt fasade på riktig hus, hus i funkisstilen kler dette godt, sier han.

Wood Tex 06 skiller seg ut ved å være en vanntynnet oljemaling i halvblank glans.

–  Visuelt kan den erstatte tradisjonelle oljemalinger, for den som ønsker et skinnende nymalt utseende. Malingen er dog formulert med moderne egenskaper, og falmer ikke over tid på samme måte som en tradisjonell alkydmaling gjør. 

Se flere bilder
viktig med tykk film

Foto: Flügger farve

PÅFØRINGEN ER VIKTIG:  For å opprettholde beskyttelsen over tid, er det viktig at malingfilmen er tykk nok. En spesialutviklet penselserie skal ivareta fyldig nok påføring av produktene i Wood Tex-serien. 

Spesialutviklet påføring

Alle de vanntynnbare malingene i Wood Tex-serien har lang holdbarhet – under riktige forhold og med nødvendig rengjøring og vedlikehold er gjenbehandlingsintervallet opptil 15 år.

–  Der mange går feil, er at de påfører litt for magert. Da får man ikke en fullverdig behandling og ender opp med forringet beskyttelse. Det er spesielt viktig på høvlet treverk der penselen sklir lett og det fort blir for tynne strøk, sier Grønneberg.

Etter ønske fra håndverkerne har Flügger derfor utviklet en ny penselserie som er tilpasset de moderne Wood Tex-produktene. Penselen lages i Flüggers egen fabrikk i Sverige.

–  Flügger Pro Finish Fasadepensel ble lansert mot slutten av sesongen i fjor, og vi har fått gode tilbakemeldinger på den. Den kommer i fire størrelser med ergonomisk skaft, og har en bustsammensetning som gjør at penselen tar opp mye maling, og fordeler den jevnt på overflaten. Her får du hjelp med å legge på tykt nok, sier han. 

Mer informasjon
Les mer
HOVEDPRODUKTER I WOOD TEX:

05 Wood Tex Uteakrylat

 • 100 % akrylmaling
 • Lang holdbarhet – opptil 15 år
 • Gode påføringsegenskaper
 • Halvmatt finish (glans 30)
 • Gjenbehandlingstørr etter 5 timer


07 Wood Tex Matt

 • 100% akrylmaling
 • Lang holdbarhet – opptil 15 år
 • Gode påføringsegenskaper
 • Lekker helmatt finish
 • Hurtig gjenbehandlingstørr


06 Wood Tex Oljemaling V

 • Vanntynnet oljemaling
 • Lang holdbarhet – opptil 15 år
 • Gode påføringsegenskaper
 • Eksklusiv halvblank finish (glans 60)
 • Gjenbehandlingstørr etter 8 timer


Flügger Pro Finish Fasadepensel

 • Nyutviklet penselserie til eksteriør
 • Tar opp mye maling, og fordeler malingen jevnt på overflaten
 • Perfekt ergonomi for minst mulig slitasje
 • Kommer i 4 ulike størrelser:
  • 50 mm 
  • 70 mm 
  • 100 mm 
  • 120 mm 
Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.