Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
FRA GROSSIST TIL LEVERANDØR-FotoIverValkve_IFI_no-16.jpg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Fra grossist til leverandør i Norge

I et marked i konstant utvikling har Alfort blitt utfordret til å tilpasse seg en stadig skiftende bygge- og renoveringsindustri. – I denne dynamiske sektoren har det aldri vært viktigere for oss som leverandør å sikre at produktene er tilgjengelige for forhandlere og entreprenører, overalt, sier Martin Leinstein.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Alfort har vært til stede i Norge i over 20 år, og selv om de er større over svenskegrensen har de ambisjoner om betydelig vekst også her i landet. Målet er å nå 100 millioner kroner i omsetning. 

– Selv om det er et stykke til vi er der ennå, er det viktig med litt hårete mål, sier Martin Leinstein, som tidligere i år startet i stillingen som Country Manager Norway hos Alfort.

Martin Leinstein har over 20 års erfaring innen detaljhandelen, og med det har han opparbeidet seg god kunnskap om hvordan bransjen konstant må tilpasse seg for å imøtekomme kundene.

– Nå har tiden kommet for å bringe denne kunnskapen inn i maleverktøybransjen og utnytte potensialet for å utvide til grossistleddet, sier Leinstein.

Mester på mer enn Mäster

Nå har Alfort bestemt seg for å gå fra å være grossist av blant annet gulv og verktøy til å bli leverandør av maleverktøy i Norge. Maleverktøy spiller en kritisk rolle i enhver byggeprosess eller renoveringsprosjekt.

– Innen alt fra maling og pensler til spesialiserte belegg og overflatebehandlinger, øker etterspørselen etter kvalitetsprodukter kontinuerlig. For å sikre at våre produkter når ut til bredere målgrupper og skaper en positiv innvirkning, må vi gjøre dem tilgjengelige hos alle relevante grossister, sier Leinstein.

– Våre maleverktøy bærer navnene Mäster, QPT og Konkret, og er resultat av samarbeid med profesjonelle malere. At vi har eget og skreddersydd maleverktøy er ett eksempel på hvordan Alfort bygger opp et solid omdømme. Selskapet har en lang historie innen maleverktøy med over 100 år i bransjen, sier han.

Se flere bilder
Maleverktøy fra Alfort

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

MALEVERKTØY: – Alfort bygger et solid omdømme ved å tilby skreddersydde maleverktøy som er spesialutviklet sammen med profesjonelle malere. Med over 100 års erfaring innen maleverktøybransjen har selskapet en lang og vellykket historie, sier Martin Leinstein.

Intensiverte forsyningskjeder

Med den nye forretningsmodellen skal Alfort fokusere mer på å forsyne grossistene og målet er at det skal styrke tilstedeværelsen i hele verdikjeden.

– Overgangen til å bli en leverandør betyr at vi vil intensivere vårt samarbeid med grossistene, og kunne imøtekomme deres behov bedre enn før, sier Leinstein.

Planen er å arbeide tett med grossistpartnere for å sikre bred tilgang i landet og sikre effektive forsyningskjeder. Denne strategiske beslutningen er Leinstein overbevist om kommer til å bli en suksess.

Tidligere i år kjøpte Alfort opp svenske NCPE, og med det sikret de seg en rekke varemerker og utvidet produktgruppene de kan tilby det profesjonelle markedet. Med oppkjøpet følger produkter som sprøytemalingutstyr, sparkelverktøy, slipeverktøy, hjørnelister og fuge- og sparkelmasser.

– Med de nye varemerkene og kompetanse fra NCPE og deres portefølje, kan Alfort nå tilby et enda bredere og mer spesialisert utvalg av maleverktøy og tilbehør til våre grossistleverandører, legger han til.

Se flere bilder
Hjørnebeskyttelse for gipskledde ytterhjørner. Strait-Flex.

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

SPESIALPRODUKTER: Selv om det er pensler og malerverktøy som skal være primærfokus, mener Martin Leinstein det også er viktig med spesialprodukter for å nå ut bredere. Som for eksempel disse listene som gir hjørnebeskyttelse for gipskledde ytterhjørner. 

En klar strategi

Alfort har lagt opp en veloverveid strategi for å ta større markedsandel i tiden som kommer. Strategien omfatter flere vesentlige steg som vil være avgjørende for å sikre suksess og vekst.

Noen av skrittene som tas handler om å være mer synlige, kanskje spesielt digitalt. Her er målet å nå ut til de yngre håndverkerne, og å bygge seg en god profil. Det skal også deltas på bransjerelaterte arrangementer for å skape bevissthet rundt produktene Alfort tilbyr.

– Vi skal ha en tydelig kommunikasjon for og klart og tydelig kunne kommunisere verdien av våre produkter til grossistene. Det vil gjøre det enklere for dem å kunne anbefale riktig produkt til håndverkeren og arbeidet som skal utføres, avslutter Leinstein.

Se flere bilder
Martin Leinstein hos Alfort

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

DIGITALT TIL STEDE: – For å forbedre vår tilstedeværelse digitalt må vi investere i en velfungerende nettside og sosiale medieprofiler. Dette gir oss muligheten til å nå ut til en bredere målgruppe, spesielt yngre håndverkere, sier Martin Leinstein.

Mer informasjon
Les mer
Kjøpte svenske NCPE

Tidligere i år kjøpte Alfort opp svenske NCPE, og med det følger nye varemerker og kompetanse. Oppkjøpsavtalen sikret Alfort varemerkene: TriTech Industries; sprøytemalingutstyr, Drywall Master; automatisk sparkelverktøy, Advance Equipments; sparkelverktøy, Full Circle Internationals; slipeverktøy, Semins; fuge- og sparkelmasser, og Strait-Flex; hjørnelister. 

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.