FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
C2C-sertifisering-Lillehammer-FotoPergo.jpg

Foto: Pergo

Første laminatgulvet med C2C-sertifisering

Som første gulvprodusent i verden har Pergo fått et laminatgulv Cradle to Cradle-sertifisert. – Vi er stolte over å vise vei mot en sirkulær fremtid for laminatgulv, sier Anders Börgdal, daglig leder i Unilin Nordic AB.

ifi.no

ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Innhold

Kategorier

Bransjenytt
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

I 1995 fikk Pergo sette Svanen-merket på et gulv, og var da den første gulvprodusenten som brukte miljøsertifiseringen for sine produkter. I 2017 lanserte Pergo det første laminatgulvet med EU Ecolabel. Nå går gulvprodusenten igjen foran og har mottatt C2C Certified Material Health Certificate på bronsenivå for sitt Lillehammer-laminatgulv, skriver selskapet i en pressemelding.

– Det er viktig for oss å bruke eksterne, etablerte partnere som validerer bærekraftarbeidet vårt. På denne måten gjør vi det enklere for forbrukerne å ta mer bevisste valg, sier Anders Karlsson, produktsjef i Unilin Nordic AB.

Går foran

Se flere bilder
Anders Börgdal

Foto: Pergo

STOLT: – Vi er stolte over å vise vei mot en sirkulær fremtid for laminatgulv, sier Anders Börgdal, daglig leder i Unilin Nordic AB.

C2C er en forkortelse for «Cradle to Cradle», og C2C Certified Material Health Certificate er en global merkeordning for produkter som oppfyller høye krav til sikker kjemi og sunne materialer. Sertifikatet bekrefter at kjemikaliene og materialene som brukes i produktet er valgt med tanke på menneskers helse og miljøet. Det vil ha en positiv innvirkning på kvaliteten på materialer som er tilgjengelige for fremtidig bruk og resirkulering. Merkeordningen brukes av blant andre Gerflor og Tarkett for linoleumgulv, Interface for CQuest-baksidene og av Artigo for flere serier gummibelegg.

– Vi prøver å gå foran som et godt eksempel for bransjen ved å vise at det er mulig å utvikle og produsere laminatgulv som oppfyller disse høye kravene til både holdbarhet og sikre og sunne materialer. Vi er spesielt stolte over å vise vei mot en sirkulær fremtid for laminatgulv, sier Anders Börgdal, daglig leder i Unilin Nordic AB.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.