FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Hovedbilde 3-FotoBjørgOwrenIFIno.jpg

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Foretrukken innetid

Det grønne halvåret er ikke bare tiden for utendørs oppussing. Det er også da Ola og Kari har tid til innendørs prosjekter. De legger nytt gulv, maler, tapetserer og fikser. Mulighetene åpner seg med tilskudd av feriepenger og ledig tid – samtidig som de faktisk kan tilbringe mer tid utendørs og ikke plages av kortvarig oppussingsrot i stua, hytta eller soverom. For deg som skal guide forbrukeren til riktig produkt og metode presenterer Fargemagasinet her de nyeste og nyttigste tipsene for ulike innendørs vedlikeholdsoppgaver.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Slipp kreativiteten løs

Se flere bilder
poxydekk

Foto: Gjøco

EPOKSYKREATIVITET: Transparent, glassklar epoksymaling kan brukes til støping og fylling, som dekorbelegg med tilsats av dekorsand, som klart toppstrøk eller som grunning på ubehandlet betong.

Hvem: Gjøco

Hva: Transparent, glassklar epoksymaling kan brukes til støping og fylling, som dekorbelegg med tilsats av dekorsand, som klart toppstrøk eller som grunning på ubehandlet betong.

Gjøco Poxydekk Glassklar er en transparent tokomponent epoksy med flere bruksområder. Utover å lage kule overflater med dekorsand eller glitter som tilsats, kan man støpe ting inn i glassklar epoxy for å skape kunstverk, bruksgjenstander, smykker med mer. Her er det kun kreativiteten som setter grenser. Ved bruk som grunning eller tynnfilm toppstrøk toppstrøk kan blandingen helles direkte på underlaget og fordeles med svaber, eller påføres med rull og pensel.

Poxydekk Ekstrem leveres i en grå farge, og gir et sjikt med stor slitestyrke og kjemikaliebestandighet på sementbaserte underlag, betong og stål. Eksempler på bruksområder er gulv i vaskerom, driftsrom, kjellere, garasjer, lager og industri.

Mer informasjon: gjoco.no

Vinylgulv for hus, hytte og høye krav

Se flere bilder
klikk-vinyl

Foto: Tarkett

ERSTATTEREN: iD Click Ultimate 55, som erstatter Starfloor Click Ultimate.

Hvem: Tarkett

Hva: Fordelene med et vinylgulv er mange. Det er raskt å legge, tåler både vannsøl og tråkk med utesko inne, og mulighetene for å velge trendy eller tidløse design er store.

– Når vi nå går inn i vår- og sommersesongen, er det kanskje oppgraderinger som skal gjøres på hytter og sommerhus. Vinylgulv er ideelle gulv å velge for en rask oppgradering, da de er enkle å installere og rengjøre, og de tåler belastningen av en familie på ferie. Men de er også like godt egnet i hvilket som helst hjem der det er et ønske om et vakkert og praktisk gulv, sier Hege Thanem Moland hos Tarkett.

Tarkett oppgraderer i år to av vinylproduktsegmentene. Med Iconik banebelegg et det lett å skape et moderne utseende og gi rommet god akustikk og inneklima. T-Extra og Textyle videreføres med nye design som fiskebeinsparkett og tidsriktig betonglook. Miljøegenskapene til vinylgulvene er forbedret i tråd med produsentens ambisjoner, og beleggene lages med opptil 27 prosent resirkulerte råvarer. PET-fibrene i tekstilbaksiden på Texstyle består av kun resirkulerte fibre.

– Iconik bidrar til et godt inneklima, god akustikk, lave utslipp av gasser (VOC), og kan installeres uten bruk av lim. Texstyle kan legges løst i opptil 50 kvadratmeter, sier Thanem Moland.

Gulv helt uten skjøter er mulig siden belegget kommer i 2, 3 og 4 meters bedde. Etter påske kommer iD Click Ultimate 55, som erstatter Starfloor Click Ultimate. Det nye gulvet kommer i fem ulike formater på plank og flis, og designet på gulvene er scannet fra ekte materialer som stein, betong eller tre. Dette er en klikkvinyl med komposittkjerne og integrert akustikkbakside. Konstruksjonen gjør gulvet så stabilt at det kan installeres på en flate opp til 400 kvadratmeter uten ekspansjonsfuger, og at det tåler temperatursvingninger mellom 10 – 60 °C.

– Kolleksjonen har en Tektanium overflate, som gir en ekstrem motstandsdyktighet mot riper, flekker og slitasje, samt at det ferdige gulvet får et lekkert og matt uttrykk, sier Thanem Moland.

Mer informasjon: tarkett.no

Mykt og miljøvennlig med teppeflis

Se flere bilder
Tessera Infused

Foto: Forbo Flooring

STORE MØNSTRE: Tessera Infused er gulvet med design i stor skala design i 12 samstemte farger som stemmer fint overens med dagens interiørtrender.

Hvem: Forbo Flooring

Hva: Med teppefliser blir gulvet lunt og mykt, og det er enkelt å håndtere og transportere. Tessera Infused er gulvet med design i stor skala – med myke og naturlig organiske strukturer. Teppeflisene kommer i 12 samstemte farger som stemmer fint overens med dagens interiørtrender. Tessera-flisene lages av 60 prosent gjenvunnet materiale, og i produksjonen brukes kun fornybar energi.

Mer informasjon: forbo.no

Smart samling

Se flere bilder
Supersett Tak og vegg

Foto: Jordan

ALT I ETT: Supersettet hjelper kunden med å lykkes med å male vegg og tak og gjør jobben enkel.

Hvem: Jordan

Hva: Allerede i fjor presenterte Jordan en verktøypakke for innendørs malearbeider. Dette Supersett Vegg og Tak inneholder alt verktøy som trengs ved maling av vegger og tak: Malingsklar for vasking før du maler, pensel til detaljer, malerull og malerullbøyle og superbrett som rommer 3,3 liter maling.

– Dette er i høy grad er fortsatt en nyhet for mange. Vi har tro på store volumer da settet er beregnet for den største kategorien malearbeider, og det inneholder alt verktøy som trengs for å få et strøkent sluttresultat, sier Beate Engel Jacobsen, produktsjef i Jordan.

– Supersettet hjelper kunden med å lykkes med å male vegg og tak og gjør jobben superenkel. Alle produktene i settet er Jordans beste produkter for å lykkes med malejobben, sier hun.

Mer informasjon: jordanvethvordan.no

Design som varmer

Se flere bilder
varmempume med tekstiltrekk

Foto: Rørkjøp/Toshiba

VARME I FARGE: Et smart tekstiltrekk i fargene Granitt og Skifer følger med som standard, og som tilleggsutstyr finnes de i seks andre lagerførte farger, og syv spesialfarger som kan bestilles.

Hvem: Rørkjøp/Toshiba

Hva: Produkter som hjelper kunden å få lavere strømregning er et glohett tema om dagen. Med luftvarmepumpe blir avhengigheten av elektriske panelovner mindre, og rommet får en lun og hyggelig varme. Rørkjøps leverandør Toshiba har tatt design av den normalt sett litt skjemmende inneenheten til helt nye nivåer, der den hvite eller sorte boksen i modellen Signatur i stedet kommer i et vell av farger.

Et smart tekstiltrekk i fargene Granitt og Skifer følger med som standard, og som tilleggsutstyr finnes de i seks andre lagerførte farger, og syv spesialfarger som kan bestilles. Signatur har energiklasse A+++, er stillegående og fungerer godt også i norsk vintervær og er fabrikktestet ned til -25 °C. Ved -15 °C avgir den 4000 W effekt, samtidig som den er stillegående med laveste lydnivå på 19 dB i stillemodus. Modellen har innebygget WiFi og kan styres via en app, eller med stemmestyring via både Google Home Assistant og Amazon Alexa.

Mer informasjon: rorkjop.no

Dekadent luksus til favorittrommet

Se flere bilder
Tone Kroken

Foto: Norvigroup Norsk Dun

SOVEROMSTEKSTIL: Sammen med interiørstylist og designer Tone Kroken har Norvigroup Norsk Dun tatt frem en kolleksjon til soverommet.         

Hvem: Norsk Dun

Hva: Sammen med interiørstylist og designer Tone Kroken har Norvigroup Norsk Dun tatt frem en kolleksjon til soverommet. Sengetøyet, sengeteppene og hotellputene oser av eksklusivitet, med trådtrukne knapper, broderi og skjulte glidelåser. Kolleksjonen rommer mange forskjellige uttrykk som utfyller hverandre og gjenspeiler Krokens personlighet og hennes lekne og litt uforutsigbare uttrykk.

– Du skal mikse og blande, gjerne det prangende eksklusive med det dempede og nedtonede. Det gir et personlig uttrykk som skal fylle hjemmet ditt og fortelle din historie, sier Tone Kroken.

Tone Kroken er opptatt av at soverommet skal være en deilig sone med luksus, og jobber gjerne i sengen – der hun finner hun ro og rom til å være kreativ. Det urbane sengesettet Merci har klassiske detaljer som overlocksøm, trådtrukne knapper i kontrastfarge og sideåpning på putevaret, mens Habibi sengesett er hvitt, eksklusivt og elegant og gir en følelse av hotelluksus.

– Sansene vekkes av nye opplevelser, og inntrykkene forsterkes ved å være borte fra hverdagen. Jeg finner inspirasjon på reiser, hoteller og gode restauranter, på museum, i en park eller bare når jeg sitter på en café og ser på folk som går forbi, sier Tone Kroken.

Kolleksjonen inneholder også sengetepper i flortynn bomullsmuslin og hotellputer med flotte broderier.

Mer informasjon: norskdun.no

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.