FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder

Foto: Forbo Flooring

Forbo på god vei mot sirkulær økonomi

Mindre CO2-utslipp, mer fornybar energi og et lavere energiforbruk er deler av Forbo Floorings vei mot en sirkulær økonomi. Konsernet, som er markedsleder på linoleum, har levert en ambisiøs plan for økt bærekraft i den årlige rapporten.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For åttende år på rad har Forbo Flooring systems levert en omfattende bærekraftrapport for foregående år. Rapporten for 2019 gir både en statusrapport over bærekraftprestasjoner på ulike områder, og en ambisjon for de kommende fem år.

– Vi arbeider for å forbedre våre produkter og prosesser slik at vi blir en integrert del i en sirkulær økonomi, der vi reduserer våre CO2-utslipp, forbruker mindre energi og øker andelen fornybar energi enda mer, skriver selskapet i rapporten.

– Målet er å gi kundene både komfort og en følelse av velbefinnende ved bruk av våre produkter, skriver de videre.

Bærekraftrapporten tar for seg konsernets miljømessige, sosiale og økonomiske aktiviteter, og følger rapporteringsstandarden fra Global Reporting Initiative. 

Se flere bilder
bærekraftrapport

Foto: Forbo Flooring

BÆREKRAFTRAPPORT: For åttende år på rad har Forbo Flooring systems levert en omfattende bærekraftrapport for foregående år. Rapporten for 2019 gir både en statusrapport over bærekraftprestasjoner på ulike områder, og en ambisjon for de kommende fem år.

Miljøfyrtårn

I Norge ble Forbo Flooring i løpet av 2019 sertifisert Miljøfyrtårnbedrift, og adm. dir Morten Aarhus forklarer det slik i rapporten:

– Dette er en anerkjennelse som henger høyt i vår virksomhet. Det er et resultat av mange års fokus på bærekraft innen gulv, og på å utgjøre en forskjell, sier han.

Ledende på linoleum

Se flere bilder
marmoleum linoleum

Foto: Matthias Groppe Paderborn/Forbo Flooring Systems

GJENBRUK: Produksjonen av Marmoleum er CO2-nøytral vugge til port.

Forbo Flooring systems har 16 produksjonsanlegg i blant annet Storbritannia, Nederland, Russland, Frankrike og Sveits der det lages linoleumgulv, tekstile gulv og vinylbelegg, samt distribusjonsselskaper i 26 land og hovedkontor i Assendelft i Nederland. Selskapet er markedsledende på linoleumbelegg med en markedsandel globalt på omtrent 70 prosent.

– Produksjonen av Marmoleum er CO2-nøytral vugge til port, og i konsernets vinylsortiment finnes det bredeste utvalget av ftalatfrie produkter på markedet. For de tekstile gulvene har andelen gjenbrukt råvare økt, sier Executive Vice President, Jean-Michel Wins i en egen kommentar i rapporten.

Stort potensiale

– Det ligger utfordringer ikke bare i design, produksjon, råstoffbruk og produktoppbygging, men også i å ytterligere redusere CO2- og klimagassutslipp og i reduksjon av energiforbruk der vi nå har gått over til nesten 100 prosent grønn energi, sier Wins videre.  

Selskapets strategi for å gå over mot en sirkulær økonomi er under revidering, og workshops med ansatte og eksterne bidragsytere har gitt en rekke ambisjoner:

  • Produsere karbonnøytrale produkter
  • Bruke fornybar energi
  • Bli et nullavfallsselskap
  • Aktivt bidra til en sirkulær økonomi
  • Sikre etisk og bærekraftig forsyningskjede og ledelse
  • Involvere alle ansatte i bærekraft.

Revideringen av bærekraftstrategien avsluttes i år. 

Ny leder for Fagrådet for våtrom
Bransjenytt

Ny leder for Fagrådet for våtrom

Fra og med 3. juni er Lars Tobiassen ansatt som daglig leder for Fagrådet for våtrom, FFV. Tobiassen har bred kompetanse og lang fartstid i bransjen, blant annet som rørlegger og ingeniør....

Ekstra allergivennlig proffmaling
Bransjenytt

Ekstra allergivennlig proffmaling

Den første malingen som er godkjent i henhold til den felles skandinaviske merkeordningen for ekstra astma- og allergivennlige produkter heter Dekso Aïr og er utviklet av Flügger for...

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.