Fargemagasinet logo
Se flere bilder

Foto: Forbo Flooring

Forbo på god vei mot sirkulær økonomi

Mindre CO2-utslipp, mer fornybar energi og et lavere energiforbruk er deler av Forbo Floorings vei mot en sirkulær økonomi. Konsernet, som er markedsleder på linoleum, har levert en ambisiøs plan for økt bærekraft i den årlige rapporten.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For åttende år på rad har Forbo Flooring systems levert en omfattende bærekraftrapport for foregående år. Rapporten for 2019 gir både en statusrapport over bærekraftprestasjoner på ulike områder, og en ambisjon for de kommende fem år.

– Vi arbeider for å forbedre våre produkter og prosesser slik at vi blir en integrert del i en sirkulær økonomi, der vi reduserer våre CO2-utslipp, forbruker mindre energi og øker andelen fornybar energi enda mer, skriver selskapet i rapporten.

– Målet er å gi kundene både komfort og en følelse av velbefinnende ved bruk av våre produkter, skriver de videre.

Bærekraftrapporten tar for seg konsernets miljømessige, sosiale og økonomiske aktiviteter, og følger rapporteringsstandarden fra Global Reporting Initiative. 

Se flere bilder
bærekraftrapport

Foto: Forbo Flooring

BÆREKRAFTRAPPORT: For åttende år på rad har Forbo Flooring systems levert en omfattende bærekraftrapport for foregående år. Rapporten for 2019 gir både en statusrapport over bærekraftprestasjoner på ulike områder, og en ambisjon for de kommende fem år.

Miljøfyrtårn

I Norge ble Forbo Flooring i løpet av 2019 sertifisert Miljøfyrtårnbedrift, og adm. dir Morten Aarhus forklarer det slik i rapporten:

– Dette er en anerkjennelse som henger høyt i vår virksomhet. Det er et resultat av mange års fokus på bærekraft innen gulv, og på å utgjøre en forskjell, sier han.

Ledende på linoleum

Se flere bilder
marmoleum linoleum

Foto: Matthias Groppe Paderborn/Forbo Flooring Systems

GJENBRUK: Produksjonen av Marmoleum er CO2-nøytral vugge til port.

Forbo Flooring systems har 16 produksjonsanlegg i blant annet Storbritannia, Nederland, Russland, Frankrike og Sveits der det lages linoleumgulv, tekstile gulv og vinylbelegg, samt distribusjonsselskaper i 26 land og hovedkontor i Assendelft i Nederland. Selskapet er markedsledende på linoleumbelegg med en markedsandel globalt på omtrent 70 prosent.

– Produksjonen av Marmoleum er CO2-nøytral vugge til port, og i konsernets vinylsortiment finnes det bredeste utvalget av ftalatfrie produkter på markedet. For de tekstile gulvene har andelen gjenbrukt råvare økt, sier Executive Vice President, Jean-Michel Wins i en egen kommentar i rapporten.

Stort potensiale

– Det ligger utfordringer ikke bare i design, produksjon, råstoffbruk og produktoppbygging, men også i å ytterligere redusere CO2- og klimagassutslipp og i reduksjon av energiforbruk der vi nå har gått over til nesten 100 prosent grønn energi, sier Wins videre.  

Selskapets strategi for å gå over mot en sirkulær økonomi er under revidering, og workshops med ansatte og eksterne bidragsytere har gitt en rekke ambisjoner:

  • Produsere karbonnøytrale produkter
  • Bruke fornybar energi
  • Bli et nullavfallsselskap
  • Aktivt bidra til en sirkulær økonomi
  • Sikre etisk og bærekraftig forsyningskjede og ledelse
  • Involvere alle ansatte i bærekraft.

Revideringen av bærekraftstrategien avsluttes i år. 

Jordan vet hvordan
Bransjenytt

Jordan vet hvordan

I samarbeid med Jernia, Fargerike, Obs Bygg og Montér, har Jordan kommet opp med Jordan-initiativet. Det har som formål å gi noe tilbake til samfunnet ved å pusse opp et verdig lokale...

Lekne vegger
Produktaktuelt

Lekne vegger

Med maksimalisme, farger, planter og dyr i skjønn forening, er Omexcos tapetkolleksjon, Birds of paradise, en måte å booste humøret på og drømme seg bort til paradis. Her kan interiøret...

Ti år med naturlige produkter
Bransjenytt

Ti år med naturlige produkter

10. mai feiret Miljømal AS tiårsjubileum med markedsdag utenfor butikken på Vålerenga i Oslo. De største leverandørene satte opp stands i bakgården for å demonstrere produkter beregnet...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.