FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
20240209_114024000_iOS.jpg

Foto: Norges grønne fagskole – Vea

Forbedret fagskoleutdanning innen interiør

Norges grønne fagskole – Vea, åpnet fra 1. februar for søkere til interiørdesignstudiet. Studiet blir nå omorganisert og får konsentrerte samlinger hvert studieår, et grep som skal være med på å øke kvaliteten på studietilbudet.

Emma Wold/ifi.no

Emma Wold/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt

Etiketter

utdanning
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Norges grønne fagskole – Vea skriver på sine nettsider at utdanningen er en yrkesfaglig tilnærming til interiørdesign, og har et fremtidsrettet fokus på bærekraft, fargelære og bygningsvern. Dette skal gi en teoretisk og praktisk kompetanse til å jobbe i interiørbransjen, med blant annet tema som teknisk tegning, kommunikasjon og kundebehandling, og bedriftsledelse.

Studiet er forholdsvis nytt, og er heltidsstudier som går over to år. Studiet ble godt mottatt blant søkerne, og blir nå enda bedre med ny organisering. For å øke rekrutteringsgrunnlaget vil utdanningen fra høsten 2024 endres fra å være stedbasert til nettbasert med samlinger, som gir utdanningen mer fleksibel, og gjør det mulig for studenter fra hele Norge til å søke seg inn. Totalt blir det 12 stedbaserte samlinger som går over flere dager. 

Se flere bilder
Interiørutdanning

Foto: Norges grønne fagskole – Vea

FORDYPNING: Skolen tilbyr en fordypning i interiør, men har også flere spennende utdanninger for de som ønsker andre muligheter.

Egen planteutdanning

I tillegg tilbyr Vea utdanning i planteinstallasjoner i innerom. Denne utdanningen gir en høyre yrkesfaglig utdanning på å innrede med grønne planter i både offentlige og private bygg. Innenfor dette fagfeltet opplever bransjen stor etterspørsel, og med større miljøer og mer komplekse installasjoner kreves mer fagkunnskap.

– Planter demper det harde, industrielle og tekniske, skriver fagskolen om studietilbudet. – Kjernen i studiet handler om forståelsen av hvordan plantene fungerer, og hva som skal til for at de ulike plantene trives. 

Du kan lese mer om utdanningstilbudene, og finne datoer for søknadsfrister og studiestart på skolens nettsider.

Mer informasjon
Les mer
Om Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole som ligger i Ringsaker kommune. Vea har en historie som strekker seg tilbake til 1923, da det ble opprettet en hagebruksskole for kvinner på gården Vea. I dag tilbyr Norges grønne fagskole – Vea høyere yrkesfaglig utdanning innen "Grønne design og miljøfag" har totalt 300 studenter og elever.    

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.