Fargemagasinet logo
Se flere bilder
Image1.jpg

Foto:

Folk i farta: Ole Andreas Jahr Pedersen

Malerlærling Ole Andreas Jahr Pedersen (26) er i farta med å blande farger. Han håper å kunne lansere sin egen royale rødfarge: «Dronningrød».

Rebecca Johnsgaard/ifi.no

Rebecca Johnsgaard/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele

Ole Andreas Jahr Pedersen er lærling hos Malermester Buer i Drammen. Helt siden han begynte for et drøyt år siden, har han undret seg over fargen kongeblå – og hvorfor det ikke finnes en tilsvarende dronningfarge. Etter mange timer med prøving og testing på verkstedet i Drammen endte han opp med fire ulike rødfarger. Under Bygg Reis Deg 2021 i oktober ble de fire utplukkede rødfargene malt på en testvegg. Her fikk publikum og malebransjen selv stemme frem det alternativet de likte best. Resultatet av «dronningrød»-konkurransen ble fargen med NCS-kode S 2570–Y90R.

− Hva driver du med i dag?
− Nå bygger jeg hus, så i dag driver jeg og maler hjemme. Er heldigvis snart ferdig. 

− Hva skal til for å få en god dag på jobben?
− Det viktigste for meg er at felleskapet har det bra. Det merkes fort om noen på jobben har en dårlig dag – som selvfølgelig er uunngåelig iblant, men det er derfor viktig at vi alle bidrar til å skape et godt miljø på arbeidsplassen. En god dag på jobben for meg innebærer også at jeg har vært produktiv. 

− Hvordan når du målene dine?
− Jeg tror veldig på det å sette deg ett mål. Du kan gjerne ha flere planer underveis for å nå dette, men det aller viktigste er at du gjør noe for å komme et skritt nærmere målet. Det er ikke alltid planen går som du hadde håpet på.

− Hva skulle du bli da du var liten?

− Da ville jeg bli politi.

− Bytte yrke, hva ville du ha blitt?
− Da hadde jeg arbeidet med sikkerhet – enten som politi eller kanskje noe i Forsvaret.

− Favorittfarge?

− Nå holder jeg på med både kongeblå og dronningrød. Det får bli en blanding av dem – lilla, da.

− Hva pusset du opp sist?

− Det var soverommet hjemme. Nå er jeg snart ferdig med siste malingsstrøk.

− Hvor «handy» er du?

− Jeg er veldig nøye, ting skal være riktig. Akkurat hvor handy jeg er vet jeg ikke – detaljer er det viktigste for meg og ikke en såkalt «easy fix».

− Neste oppussingsprosjekt?

− Etter jeg er ferdig med huset skal jeg ta en lang pause fra oppussing. Da blir det å fokusere på det som er å gjøre på jobb.

− Hva har du «dilla» på for tiden?

− Jeg er veldig glad i å trene. Jeg har ikke fått like mye tid til det i det siste på grunn av mye jobb som sliter meg ut. Men jeg gleder meg til å kunne sette i gang ordentlig igjen.

− Hvor skal du nå?

− Jeg skal bort på huset som jeg bygger å gjøre klart til rørleggeren.          


 


 


              
     

   

Ut av dvalen
Messer

Ut av dvalen

Selv i bitende vinterkulde har Paris sjeldent vært mer strålende, fargerik og livsbejaende. Og Maison&Objet, en av verdens største interiørmesser, var intet mindre enn en eklektisk...

Trilogi i teppeflis

Trilogi i teppeflis

Forbos teppefliser Tessera utvides med tre ulike kolleksjoner i serien Union. Først ut er Infused, som kjennetegnes av design i storformat. I løper av våren får Infused følge av Accord,...

Parkettgulv som tåler vann
Produktaktuelt

Parkettgulv som tåler vann

Pergo har utviklet StayClean+, en beskyttelsesteknologi for parkett som gjør at gulvet kan utsettes for væsker og flekker uten å ta skade. Beskyttelsen forhindrer at smuss trekker...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.