Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Patrik-Bjorklund-Norfloor.jpg

Foto: Privat

Folk i farta: Fant oppskriften på suksess

Da Patrik Björklund (49) var liten ville han bli rockestjerne. Han ble i stedet stjerne i flisbransjen for prosjektmarkedet. – Jeg har funnet koden for å lykkes i et steinhardt marked, sier han.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Fargerike folk

Etiketter

Norfloor
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I flisbransjen er konkurransen hardere enn noensinne. Derfor har Norfloor kapret Patrik Björklund som avdelingsleder for Prosjektavdelingen. En stilling han inntok rett før utbruddet av covid-19 i Norge.
− Du kan si det ble en utfordrende start. Men jeg har fått drømmejobben. Å skape relasjoner og trygget mot nye kunder passer meg perfekt, forteller mannen som har 16 års fartstid i flisbransjen. De fem siste hos Norfloor.

− Hva driver du med i dag?
− I dag bestiller jeg flis til et stort prosjekt som allerede er i gang. Det gjelder å bestille riktig mengde og passe på at alt går på skinner. I denne bransjen må man være «på» absolutt hele tiden.

− Hva skal til for å få en god dag på jobben?
− Det viktigste for at jeg skal trives, er at mine kollegaer har det bra. Vi må ha en god stemning på jobben og jeg forsøker å bidra ved å se hver enkelt. Vi er alle ulike, men jobber mot samme mål.

− Hvordan når du målene dine?
− Det gjelder å følge opp kundene og alltid være litt foran. Det er uhyre vanskelig å komme inn i prosjektmarkedet i Stor-Oslo, men jeg har noen hemmeligheter som fungerer. Du kan si jeg har knekt koden. Det handler i stor grad om å bygge relasjoner og skape trygget hos folk du ikke kjenner.

− Hva skulle du bli da du var liten?
− Vanskelig spørsmål, men i mine yngre år var vel drømmen å bli rockestjerne. Jeg var bassist i ulike band og også vokalist, med varierende resultat.

− Bytte yrke, hva ville du ha blitt?
− Jeg ville blitt marinebiolog. Jeg liker vann og dyrelivet under vann. Jeg faktisk helt hektet på alt av dyredokumentarer og ser alt som sendes, gjerne flere ganger.

− Favorittfarge?
− Svart!

− Hva pusset du opp sist?
− Jeg pusset opp en hel leilighet som skulle selges. Det ble maling av vegger og lister. Også la jeg blant annet fliser på balkongen. Det ble en stor jobb.

− Hvor «handy» er du?
− Jeg ordner det meste selv. Det være seg å skru på bil eller snekre og mure. Så ganske «handy» vil jeg si.

− Neste oppussingsprosjekt?
− Det blir trolig den leiligheten jeg bor i nå. Da skal veggene males fordi jeg ikke liker fargene som er der nå. Men jeg skal ikke male svart…hehe.

− Favoritt tv-serie?
− Jeg har to favorittserier. Den ene heter «Preacher» på HBO og den andre «The Boys» på Amazon Prime.

− Hva har du «dilla» på for tiden?
− Jeg har dilla på iskrem. Særlig Ben & Jerry. Også elsker jeg salt lakris.

− Hvor skal du nå?
− Nå skal jeg ringe opp igjen til den personen har forsøkt å ringe meg under hele dette intervjuet. 

Se flere bilder
relasjonsbygger med drømmejobb i Norfloor

Foto: Privat

RELASJONSBYGGER: Patrik Björklund mener at han har drømmejobben. «Å skape relasjoner og trygget mot nye kunder passer meg perfekt», sier han. 

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.