Annonse
Gerflor annons
Gerflor annons

Folk i farta: Fant oppskriften på suksess

Da Patrik Björklund (49) var liten ville han bli rockestjerne. Han ble i stedet stjerne i flisbransjen for prosjektmarkedet. – Jeg har funnet koden for å lykkes i et steinhardt marked, sier han.

Av Robert Walmann/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Folk i farta: Fant oppskriften på suksess

Foto: Privat

I flisbransjen er konkurransen hardere enn noensinne. Derfor har Norfloor kapret Patrik Björklund som avdelingsleder for Prosjektavdelingen. En stilling han inntok rett før utbruddet av covid-19 i Norge.
− Du kan si det ble en utfordrende start. Men jeg har fått drømmejobben. Å skape relasjoner og trygget mot nye kunder passer meg perfekt, forteller mannen som har 16 års fartstid i flisbransjen. De fem siste hos Norfloor.

− Hva driver du med i dag?
− I dag bestiller jeg flis til et stort prosjekt som allerede er i gang. Det gjelder å bestille riktig mengde og passe på at alt går på skinner. I denne bransjen må man være «på» absolutt hele tiden.

− Hva skal til for å få en god dag på jobben?
− Det viktigste for at jeg skal trives, er at mine kollegaer har det bra. Vi må ha en god stemning på jobben og jeg forsøker å bidra ved å se hver enkelt. Vi er alle ulike, men jobber mot samme mål.

− Hvordan når du målene dine?
− Det gjelder å følge opp kundene og alltid være litt foran. Det er uhyre vanskelig å komme inn i prosjektmarkedet i Stor-Oslo, men jeg har noen hemmeligheter som fungerer. Du kan si jeg har knekt koden. Det handler i stor grad om å bygge relasjoner og skape trygget hos folk du ikke kjenner.

− Hva skulle du bli da du var liten?
− Vanskelig spørsmål, men i mine yngre år var vel drømmen å bli rockestjerne. Jeg var bassist i ulike band og også vokalist, med varierende resultat.

− Bytte yrke, hva ville du ha blitt?
− Jeg ville blitt marinebiolog. Jeg liker vann og dyrelivet under vann. Jeg faktisk helt hektet på alt av dyredokumentarer og ser alt som sendes, gjerne flere ganger.

− Favorittfarge?
− Svart!

− Hva pusset du opp sist?
− Jeg pusset opp en hel leilighet som skulle selges. Det ble maling av vegger og lister. Også la jeg blant annet fliser på balkongen. Det ble en stor jobb.

− Hvor «handy» er du?
− Jeg ordner det meste selv. Det være seg å skru på bil eller snekre og mure. Så ganske «handy» vil jeg si.

− Neste oppussingsprosjekt?
− Det blir trolig den leiligheten jeg bor i nå. Da skal veggene males fordi jeg ikke liker fargene som er der nå. Men jeg skal ikke male svart…hehe.

− Favoritt tv-serie?
− Jeg har to favorittserier. Den ene heter «Preacher» på HBO og den andre «The Boys» på Amazon Prime.

− Hva har du «dilla» på for tiden?
− Jeg har dilla på iskrem. Særlig Ben & Jerry. Også elsker jeg salt lakris.

− Hvor skal du nå?
− Nå skal jeg ringe opp igjen til den personen har forsøkt å ringe meg under hele dette intervjuet. 

Dele på Pinterest relasjonsbygger med drømmejobb i Norfloor

Foto: Privat

RELASJONSBYGGER: Patrik Björklund mener at han har drømmejobben. «Å skape relasjoner og trygget mot nye kunder passer meg perfekt», sier han. 

SISTE ARTIKLER
Flere artikler