Flügger vil bli proff i privatmarkedet
Flügger har posisjon som malerfagets leverandør, nå tar de steget videre og vil bli proff leverandør også til privatkunder.
Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )
Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.
Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.
Kategorier
BransjenyttHei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Malingsekspertene skal vinne privatkunder gjennom å være best på veiledning. Så nå satses det på å utdanne egne fargeveiledere. Først ut var en gruppe på ni. Nå satser Flügger videre, og i mai satt ti nye kandidater seg på skolebenken.
Flüggers fargekonsulenter, bak fra venstre: Gry Spratt (Drotningsvik - Hordaland), Camilla Mjelstad (Fana - Hordaland), Silje Midttun (Strømmen - Akershus), Alice Vora (Haugesund - Rogaland), Theres Seljeseth (Drammen - Buskerud). Foran fra venstre: Christina Edelsteen (Trondheim - Trøndelag), Ida Myhren - Gusterudmoen (Kongsvinger - Hedmark), Rebecca Ferguson (Ski - Akershus), Karoline Skjæret (Grünerløkka - Oslo)
Utdanner egne fargekonsulenter
Konsulentene får videreutdanning i fargesammensetning og fargepsykologi.
– Kurset er ledd i en større utviklingsstrategi der kompetanseheving og satsing på egne ansatte sees som avgjørende for å lykkes i framtiden. Flügger er malerfagets leverandør, og maleren opplever oss som proffe. Nå skal vi også posisjonere oss som proffe til privatkundene, sier Gro Hege Hølås, som er Regional Manager i Flügger.
Hun forteller at de vil tilby kundene en totalpakke.
– Hos oss skal kundene få noe mer enn farge og maling. De skal ikke bare få hjelp til å finne farge, men til å velge riktig i det konkrete rommet, sier Hølås.
I vår hadde hun samling med de første fargekonsulentene, der de delte erfaringer og la planer videre. Hølås er storfornøyd med erfaringene så langt.
– Mitt inntrykk er at de har blitt bedre veiledere generelt, ikke bare på farger, men også på å gi praktiske tips og råd. Når folk får konkrete råd, ønsker de også riktig verktøy til jobben, sier hun.
Det funker i butikk
Karoline Hind Skjæret fra butikken i Waldemar Thranes gate i Oslo var med på det første kurset. Vi treffer henne i butikken ved lunsjtid. Vi har avtalt å møtes mellom to travle økter; morgentimene da proffene står i kø, og ettermiddagen da det er mest privatkunder.
Hun forteller at de har mange faste privatkunder, og det blir stadig flere. Mange kommer fordi de har blitt tipset av andre.
– Ja, det er gøy. Vi merker at folk har hørt om oss, og at det er blitt kjent at vi har mye kompetanse. Folk som har fått hjelp én gang og opplever at det ble bra, kommer igjen og handler mer, sier hun.
Hind Skjæret er foreløpig er den eneste i denne butikken som har fargekonsulentkurset, men de andre er også dyktige, forsikrer hun. Hun skryter av godt arbeidsmiljø og at de er gode på kundeservice.
– De klarer seg fint når jeg ikke er her, ler hun.
Hun forteller om kunder som kommer tilbake og vil ha mer hjelp, etter at de har blitt kjempefornøyd med fargene som «fikk alt til å stemme».
– Kurset har gjort meg tryggere som veileder, og når man er sikker på rådene man gir, så stoler folk også på deg, kommenterer hun.
Det hun trekker fram som spesielt nyttig er å lære om fargenes undertone, og trene på å se fargene mot hverandre, og jobbe helhetlig.
Det er tydelig at bedriftens strategi funker.
Karoline Hind Skjæret har hatt stor nytte av å lære om fargenes undertonene. Det har gitt henne større trygghet som fargeveileder.
Kursopplegget og det faglige innholdet er det Nancy Sporsheim i interiørarkitektfirmaet Unilon som står for.
– Dette er en praktisk metode, der målet er å gjøre deltagerne til bedre fargesettere. De har mye kunnskap fra før, men i løpet av kurset får de verktøy og metoder som gjør at alt klikker på plass og de blir mer trygge som rådgivere. De lærer å sette sammen farger og materialer i en kontekst. Den som skal finne riktig veggfarge må tenke helhet og ta hensyn til gulv, listverk, himling, hva som er i tilstøtende rom og hva som er utenfor. På kurset lærer deltagerne å forstå hvorfor noe funker og ikke funker, og å formidle det til kunden på en god måte. Vi fokuserer også på å stille de riktige spørsmålene, for det er vanskelig å få gode svar hvis man ikke stiller de rette spørsmålene, sier Sporsheim.
Inneuken 2024: påfyll av kunnskap og inspirasjon
Nylig inviterte IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør medlemsbedriftene til å delta i årets innholdsproduksjon under Inneuken-arrangementet. I løpet av to dager, fordelt...
Forsterker designavdelingen hos Norvigroup Norsk Dun
Hilde Fuglesang blir fra 1. januar 2025 ny design- og konseptutvikler hos Norvigroup Norsk Dun. Hun har mange års fartstid i Lama og tar med seg solid erfaring innen design, produktutvikling...
Gulvfakta med løsning for delreparasjoner i våtrom
Må det være nødvendig å rive og bygge om et helt bad, fordi vinylbelegget på gulvet har fått en liten skade? Nei, mener gulvbransjen, som nå har utarbeidet anbefalinger for partiell...
Maling for dårlig vær godt mottatt i Bergen
Dårlige værforhold byr på utfordringer for maleren. En løsning på dette kan være en maling som gir slingringsmonn når det kommer til temperatur og tørketid. Ved bruk av malingsprøyte...
Stadig flere forbrukere velger beis
Interiørbeis beskytter treverket og gir rommet et personlig preg. Det er kanskje ikke så rart at flere og flere forbrukere blir nysgjerrige på beis, nå som naturlige elementer preger...
IFIs medlemmers fremtidstro: En blandingspalett av optimisme og usikkerhet
I løpet av 2024 har vi sett en rekke svingninger i fremtidstroen blant aktørene i overflatebransjen. Fra starten av året, preget av en forsiktig optimisme, har vi beveget oss gjennom...