Florlett stemning i NAF-huset

Da NAF etablerte sitt nye hovedkvarter i Oslo, ville de ha et mykt og hyggelig interiør. Løsningen ble florlette gardiner som både skjermer og slipper inn lys.

Av Robert Walmann/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Florlett stemning i NAF-huset

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Etter 15 år på Helsfyr er NAF nå tilbake i Oslo sentrum. De har slått seg ned et steinkast unna det gamle NAF-huset i Storgata, som mange kanskje husker. Nå er det nye og moderne lokaler i Skippergata 4 som gjelder for landets største interesseorganisasjon. De nye lokalene ligger praktisk til rett bak Operaen og Havnelageret i Bjørvika. De er dessuten tilpasset en mer moderne måte å jobbe på. 

Dele på Pinterest lette gardiner

Foto: Kristian Owren/ifi.no

TEKSTIL MED FUNKSJON: Gardinene i NAF-huset dekker flere ulike funksjoner. I tillegg til å kunne skjerme ved behov, skaper tekstilet også lunhet og hygge. − Strukturen i tekstilet passet veldig bra til interiørkonseptet, forteller interiørarkitekt Nicole Eckhardt. 

Piker, vin og sang

Før NAF flyttet inn var det Forsvaret som brukte lokalene. I riktig gamle dager var det den brune restauranten «Guldfisken» som trakk folk til bygget. Kvinnebevegelsen har også holdt til her. Nå er all innmat i bygget revet ut og pusset opp igjen til hver minste detalj.  De gamle cellekontorene fra Forsvarets tid er byttet ut med «free seating», og grønne planter skaper et naturlig miljø. 

Dele på Pinterest Interiør hos NAF

Foto: Kristian Owren/ifi.no

GRØNT OG HYGGELIG: Det er Pil Interiørarkitektur & Design som har skapt de nye lokalene hos NAF. De har kalt interiørkonseptet «En reise gjennom Norge». Her finnes mange spennende materialer. 

Åpent, lett og lyst

Fargevalget er behagelige og dempet. Her er også et atrium – et åpent parti i midten av bygget. Møterom og kontorer vender ut mot dette atriet, og glassvinduene er kledd med florlette gardiner i blått og beige fra Création Baumann, levert av INTAG – Interiøragenturer J. Sveen AS. De skaper en lett og lys stemning.

Dele på Pinterest florlette gardiner fra Création Baumann

Foto: Kristian Owren/ifi.no

LYST OG LETT: De florlette gardinene fra Création Baumann dominerer i vinduene i atriet. Her er det grønne og beige tekstiler som slipper inn lys og som gir nok skjerming inn til møterom og kontorer. 

Tekstiler med mening

Nicole Eckhardt hos Pil Interiørarkitektur & Design forteller at NAF ønsket å tilføre gardiner i sine lokaler for å dekke flere ulike funksjoner.
− Det var både for å kunne skjerme rommet ved behov, samt tilføre lunhet og hygge. Tekstilet fra Création Baumann var perfekt i dette tilfelle, da det skjermer nok til at man ikke ser hva som skjer på PC-skjermene i rommet, samtidig som det er florlett nok til å slippe masse lys inn i rommet. Strukturen i tekstilet passet veldig bra til interiørkonseptet som vi har kalt «En reise gjennom Norge», der man finner mye spennende og ulike strukturer og materialer, sier hun.

Mer Informasjon

NAF HOVEDKONTOR

gammelt bygg blir nytt

Foto: Kristian Owren/ifi.no

HISTORISK BYGG: Før NAF flyttet inn i sitt nye hjem, var det Forsvaret som brukte lokalene. Her holdt også den brune restauranten «Guldfisken» til. Også Kvinnebevegelsen har holdt til her. 

Interiørkonsept er basert på tema «En reise gjennom Norge».

Oppdragsgiver: Hathon, NAF

Interiørarkitekt: Interiørarkitekt MNIL Tine Evju Hauger, Interiørarkitekt MNIL Nicole Haugerud-Eckhardt, Irén Abrahamson, Cathrine B. C. Andreassen

Arkitekt: Hille Melbye

Løst inventar: Rom For Flere

Tekstil: Création Baumann fra INTAG.

Søm: Notto tekstil

Lysdesign: Consept Design

Ferdigstillelse: 2019

LES OGSÅ
SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt