Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
GOD UTSIKT.jpg

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Florlett stemning i NAF-huset

Da NAF etablerte sitt nye hovedkvarter i Oslo, ville de ha et mykt og hyggelig interiør. Løsningen ble florlette gardiner som både skjermer og slipper inn lys.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter 15 år på Helsfyr er NAF nå tilbake i Oslo sentrum. De har slått seg ned et steinkast unna det gamle NAF-huset i Storgata, som mange kanskje husker. Nå er det nye og moderne lokaler i Skippergata 4 som gjelder for landets største interesseorganisasjon. De nye lokalene ligger praktisk til rett bak Operaen og Havnelageret i Bjørvika. De er dessuten tilpasset en mer moderne måte å jobbe på. 

Se flere bilder
lette gardiner

Foto: Kristian Owren/ifi.no

TEKSTIL MED FUNKSJON: Gardinene i NAF-huset dekker flere ulike funksjoner. I tillegg til å kunne skjerme ved behov, skaper tekstilet også lunhet og hygge. − Strukturen i tekstilet passet veldig bra til interiørkonseptet, forteller interiørarkitekt Nicole Eckhardt. 

Piker, vin og sang

Før NAF flyttet inn var det Forsvaret som brukte lokalene. I riktig gamle dager var det den brune restauranten «Guldfisken» som trakk folk til bygget. Kvinnebevegelsen har også holdt til her. Nå er all innmat i bygget revet ut og pusset opp igjen til hver minste detalj.  De gamle cellekontorene fra Forsvarets tid er byttet ut med «free seating», og grønne planter skaper et naturlig miljø. 

Se flere bilder
Interiør hos NAF

Foto: Kristian Owren/ifi.no

GRØNT OG HYGGELIG: Det er Pil Interiørarkitektur & Design som har skapt de nye lokalene hos NAF. De har kalt interiørkonseptet «En reise gjennom Norge». Her finnes mange spennende materialer. 

Åpent, lett og lyst

Fargevalget er behagelige og dempet. Her er også et atrium – et åpent parti i midten av bygget. Møterom og kontorer vender ut mot dette atriet, og glassvinduene er kledd med florlette gardiner i blått og beige fra Création Baumann, levert av INTAG – Interiøragenturer J. Sveen AS. De skaper en lett og lys stemning.

Se flere bilder
florlette gardiner fra Création Baumann

Foto: Kristian Owren/ifi.no

LYST OG LETT: De florlette gardinene fra Création Baumann dominerer i vinduene i atriet. Her er det grønne og beige tekstiler som slipper inn lys og som gir nok skjerming inn til møterom og kontorer. 

Tekstiler med mening

Nicole Eckhardt hos Pil Interiørarkitektur & Design forteller at NAF ønsket å tilføre gardiner i sine lokaler for å dekke flere ulike funksjoner.
− Det var både for å kunne skjerme rommet ved behov, samt tilføre lunhet og hygge. Tekstilet fra Création Baumann var perfekt i dette tilfelle, da det skjermer nok til at man ikke ser hva som skjer på PC-skjermene i rommet, samtidig som det er florlett nok til å slippe masse lys inn i rommet. Strukturen i tekstilet passet veldig bra til interiørkonseptet som vi har kalt «En reise gjennom Norge», der man finner mye spennende og ulike strukturer og materialer, sier hun.

Mer informasjon
Les mer
NAF HOVEDKONTOR
Se flere bilder
gammelt bygg blir nytt

Foto: Kristian Owren/ifi.no

HISTORISK BYGG: Før NAF flyttet inn i sitt nye hjem, var det Forsvaret som brukte lokalene. Her holdt også den brune restauranten «Guldfisken» til. Også Kvinnebevegelsen har holdt til her. 

Interiørkonsept er basert på tema «En reise gjennom Norge».

Oppdragsgiver: Hathon, NAF

Interiørarkitekt: Interiørarkitekt MNIL Tine Evju Hauger, Interiørarkitekt MNIL Nicole Haugerud-Eckhardt, Irén Abrahamson, Cathrine B. C. Andreassen

Arkitekt: Hille Melbye

Løst inventar: Rom For Flere

Tekstil: Création Baumann fra INTAG.

Søm: Notto tekstil

Lysdesign: Consept Design

Ferdigstillelse: 2019

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.