Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
NBKF-samling-FotoNBKF.jpg

Foto: NBKF

Flisbransjen tar miljøgrep

Norsk byggkeramikkforening, NBKF, ønsker å bidra til at medlemmene blir akseleratorer for en mer bærekraftig byggebransje. NBKF lanserer derfor en ambisiøs og strategisk handlingsplan for å gjøre bransjen grønnere.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt

Etiketter

fliser
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

I tråd med det voksende behovet av konkrete handlinger, har NBKF under ny administrerende leder, Jorunn Tharaldsen, valgt å fokusere på å hjelpe medlemmene med å utvikle bærekraftig praksis og å bli ledestjerner i byggenæringen, skriver foreningen i en pressemelding.

– Da snakker vi om en 360 graders tilnærming til bærekraftmålene.  Ikke bare tar vi miljø på alvor, men denne bransjen skal være et godt sted å jobbe i.  Da må vi se på tre ulike bunnlinjer. Menneske, natur og økonomi – og gjøre de til hverandres forutsetninger og ikke motsetninger, sier Jorunn Tharaldsen i pressemeldingen.

Se flere bilder
dame i hvite klær

Foto: NBKF

TAR I NYE TAK: Norsk Byggkeramikkforening skal under ny administrerende leder, Jorunn Tharaldsen, hjelpe medlemmene med å bli ledestjerner innen bærekraft i byggenæringen. NBKF lanserer derfor en handlingsplan for å gjøre bransjen grønnere.  

Synliggjøring

Derfor tar NBKF grep som de mener flere organisasjoner bør hente inspirasjon fra, og ønsker blant annet å synliggjøre medlemmer som tar ansvar for en grønnere bransje. Medlemskap i NBKF vil bli synonymt med å ta en ledende rolle i bærekraft, og på organisasjonens nettsider vil medlemmer som demonstrerer handlekraft og akselererer bærekraftig drift bli merket med et emblem.

– De fortjener å bli synligjort. Det må også bli lettere for forbruker, beskrivende ledd, arkitekter og byggherrer til å finne frem til rett leverandør for sine prosjekter, sier Tharaldsen.

Se flere bilder
BRUNE OG GRØNNE FLISER

Foto: NBKF

BÆREKRAFTIGE VALG: Byggkeramikkforeningen vil gjøre det lettere å finne frem til bærekraftige leverandører av fliser, naturstein, lim, støpe og fugemasser, våtromsprodukter, verktøy og andre supplement produkter.

Mot grønnvasking

NBKF har også forpliktet seg til grønnvaskingsplakaten og utarbeidet en veileder for medlemmene for å holde dem fri for grønnvasking. Organisasjonen forplikter seg til ærlig og transparent markedsføring for å sikre bransjens integritet.

– Medlemmene ønsket selv å ta ansvar for en grønnere bransje, og det var viktig å finne et felles startpunkt, kartlegge egen bæredyktighet og få den dokumentert. Det vil også bli et krav for fremtidige medlemmer, sier Tharaldsen.

For å gjøre dette har NBKF etablert samarbeid med et konsulentselskap som er leverandør av bærekraftrapporter og rådgivning som også er egnet for små og mellomstore bedrifter, og med et annet selskap for målinger og rådgivning innen alle aspekter av bærekraft i næringsvirksomhetene. Partnerskapet med henholdsvis ESG Tracker AS og ECIT Sustainability AS skal sikre en grundig evaluering av bærekraftytelsen til medlemsorganisasjonene. 

Se flere bilder
fire mennesker, noen skaker hand

Foto: Tobias Østmoen

SAMARBEID: NBKF skal samarbeide ESG Tracker AS og ECIT Sustainability AS for å gjøre Byggkeramikkbransjen mer bærekraftig. På bildet er fra venstre Caroline Gefle (ESG Trackr), Jorunn Tharaldsen ( NBKF), Flemming Wagner (ECIT Sustainability AS), Thomas Ødegården (Skalar). 

Les mer
Norsk Byggkeramikkforening

Norsk Byggkeramikkforening er en bransjeforening for produsenter og leverandører av keramiske fliser, naturstein, lim, støpe og fugemasser, våtromsprodukter, verktøy og andre supplement produkter.

NBKF ble startet i 1988 som et prosjekt med SINTEF og har utviklet seg til å bli en uavhengig organisasjon dedikert til forskning, utvikling og teknisk utredning innenfor byggebransjen. Medlemmene deltar aktivt i forskjellige faggrupper for å bidra til bransjens utvikling.

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.