Fargemagasinet logo
Se flere bilder
IMG_8911.JPG

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Annonse
Gerflor annons

Flere jenter velger byggfag

Rekordmange jenter søker seg til bygg- og anleggsfag og teknologi- og industrifag. Søkertallene til videregående utdanning viser også at fler vil gå yrkesforberedende enn studieforberedende utdanningsprogram.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Kategorier

Bransjenytt

Etiketter

utdanningBNL
Dele

I år har yrkesfaglige utdanninger på videregående skoler lokket 1 000 flere søkere enn de studieforberedende utdanningsprogrammene. Det viser Utdanningsdirektoratets sammenstilling av årets søkertall til videregående opplæring, skriver regjeringen i en pressemelding. For bygg- og anleggsteknikk Vg1 betyr dette i år 4 334 søker mot 4 289 i fjor. Det er også rekordmange jenter som har søkt seg til de guttedominerte utdanningsprogrammene, bygg- og anleggsteknikk og teknologi- og industrifag.

– Det er utrolig gøy å se at flere jenter nå vil ta utdanninger som tradisjonelt har vært dominert av gutter, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding fra regjeringen

Se flere bilder
Guri Mellby-Kunnskapsminister-FotoKunnskapsdepartementet.jpg

Foto: Kunnskapsdepartementet

Guri Melby

Flere i lære

I 2012 var kun fire prosent av søkerne til bygg- og anleggsteknikk jenter. På teknologi- og industrifag var andelen jenter 12 prosent. I år er andelen jenter henholdsvis 10 og 16 prosent av søkerne.

– Det er viktig for byggenæringen å rekruttere de beste fra hele befolkningen. Dette er gode tall som også er gode nyheter for å få større mangfold i vår næring, sier Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i BNL i en kommentar.

Ifølge SSB kan Norge komme til å trenge så mange som 88 000 flere fagarbeidere i 2035.

Søkertallene viser også at 21 600 søkte læreplass, som er en økning på 900 søkere sammenliknet med fjorårets søkertall. Dette er elever som har søkt læreplass som førsteønske gjennom søkerporten Vigo.

– Det er også en økning i søkere til læreplass. Det er 3 457 som søker læreplass for bygg- og anleggsteknikk i år, avslutter Leegaard.

Se flere bilder
Jørgen Leegaard.jpg

Foto: BNL

Jørgen Leegaard

Sett underlag og gulv i system
Teknisk

Sett underlag og gulv i system

Gevinsten med et godt valgt gulvunderlag er større enn mange gulvkunder er klar over. Hovedformålet med gulvunderlag er å øke komforten, beskytte gulvet og å forlenge gulvets levetid....

Mal Proff i mål med roadshow
Håndverk

Mal Proff i mål med roadshow

Nå er Mal Proff Roadshow kommet i mål etter å ha besøkt 14 steder rundt om i Norge. Sammen med 20 utstillere har de lokket mange besøkere med nye produkter, pizza og hamburgere. Flere...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.