FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
Se flere bilder
Feirer 20 år-WILD WONDER-FotoNordsjö.jpg

Foto: Nordsjö

Feirer 20 år med trendpaletter

Det som skjer rundt om i samfunnet har stor påvirkning på hvilke farger vi bruker i våre hjem. Det viser et tilbakeblikk på 20 år med trendanalyser utført av malingleverandøren Nordsjö og det globale teamet i AkzoNobel-konsernet. Dagens dreining mot naturfarger er et resultat av en tydelig tidsånd.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
IFI annons

Det er en klar sammenheng mellom det som skjer rundt om i samfunnet og hvordan vi innreder og fargesetter våre hjem. Både særskilte hendelser og forandringer i samfunnet over lengre tid har preget valget av farger på veggene. Det kan Nordsjö konstatere, etter at i 20 år ha analysert tendenser på verdensbasis, for å forutsi fargetrender for kommende år.

– I løpet av disse 20 årene har vi sett en tydelig dreining mot naturlige farger, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö, i en pressemelding.

Se flere bilder
Årets farge gjennom 20 år

Foto: Nordsjö

TILBAKEBLIKK: I 20 år har fargeeksperter fra Nordsjö sammen med globale kolleger i AkzoNobel-konsernet og grupper med internasjonale trendeksperter, sett på hvilken retning verden går i sosialt, miljømessig og økonomisk, for å kunne forutse hva forbrukere vil trenge og inspireres av.

Inspirert av naturen

Når mennesker søker etter trygghet, sammenheng, inspirasjon og balanse i dagens verden, vender de seg til naturens underverker for å finne det. Dette er en trend som har nådd sitt foreløpige høydepunkt med Åres farge Wild Wonder som inngår i en Colour Futures-rapport helt og holdent inspirert av naturen.

– Wild Wonder er inspirert av de varme tonene fra modne kornåkere på sensommer og tidlig høst. Fargens myke lød gir oss en direkte kobling til naturen, og skaper en følelse av energi og positivitet, sier Linde.  

Se flere bilder
Paletten Buzz med Åres farge Wild Wonder

Foto: Nordsjö

BUZZ COLOURS: Den optimistiske paletten Buzz som går i gult, rosa og gyllene farger, tilfører glede og harmoni og hyller styrken i å jobbe sammen. Årets farge for 2023, Wild Wonder, er den røde tråden gjennom paletten. 

Den røde tråden

Nordsjö inngår i det globale konsernet AkzoNobel som hvert år samler egne fargeeksperter og en internasjonal gruppe design- og trendeksperter. Sammen studerer de omfattende undersøkelser, og lager ut fra disse trendrapporten Colour Futures med fire aktuelle fargepaletter. De kårer også Årets farge for det kommende året, som er den røde tråden gjennom de fire palettene.

Gjennom et tilbakeblikk på de 20 årene med Colour Futures, ser vi hvor ulike fargene som har vært i fokus er.

– Kalde blåtoner var i rampelyset årene etter millenniumskiftet. Rundt 2011 ble verden litt mer ustabil og det fikk gult til å blomstre når mennesker forsøkte å skape en positiv stemning i hjemmet. Når vi kommer til 2017 søkte vi i stedet en forandring mot det enkle og tidløse – og den dempede gråblå fargen Denim Drift fikk symbolisere fellesskap og en rolig livsstil. I 2021 kjentes verden igjen uforutsigbar. Behovet av stabilitet gjorde at vi trengte å ha mot til å imøtekomme forandring, og vi landet på den varme gråbrune Brave Ground som Årets farge, oppsummerer hun.

Se flere bilder
Colour Futures, fargepaletter

Foto: Nordsjö

20 ÅR MED TRENDER: Hvert år fra 2004 til 2023 har Nordsjö presentert trendrapporten Colour Futures med et for året overgripende tema som kobler sammen fire dominerende trender. Disse illuderes gjennom fire aktuelle fargepaletter der Årets Farge går som en rød tråd gjennom dem alle.

Tømrer selger listverk
Nytt om navn

Tømrer selger listverk

I starten av august startet Øyvind Rygh som salgsansvarlig for region Vest-, Nord- og Midt-Norge i Deco Systems. Rygh har fagbrev som tømrer og har en lang yrkeskarriere innenfor...

Fra Innedagen til Inneuken
Bransjenytt

Fra Innedagen til Inneuken

For andre år på rad arrangerer IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør Innedagen – som nå er utvidet til Inneuken. Under Inneuken blir det høy aktivitet med filming og innholdsproduksjon...

Storeys kjøper Fantasi Interiør
Bransjenytt

Storeys kjøper Fantasi Interiør

Refurbia Group AS, som eier Storeys, har inngått avtale om oppkjøp av Fantasi Interiør AS. Ønsket er å bygge videre på det gode arbeidet som allerede er gjort, ved å kombinere erfaring,...

Annonse
NCS annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.