FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
Se flere bilder
ÅPNINGSFEST

Foto: Chera Westman/ifi.no

Farveringen ruster for framtiden

– The HUB Kløfta er navnet, og dette skal være navet i bransjen framover. Og vi skal sette standard, sier konsernsjef Nils Sund i Malorama ved åpningen av Farveringens nye lager på Kløfta.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
IFI annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sund står på scenen i en festpyntet lagerhall på Kløfta 29. august. Dette er en stor dag for Malorama og Farveringen. Farveringen, som er grossistdelen i Malorama-konsernet, startet forprosjektet til et nytt digitalisert lager i 2016. Nå skal det offisielt åpnes, og rundt 200 gjester; leverandører, kunder, ansatte og samarbeidspartnere er ønsket velkommen med rød løper. Bak en rød snor, som snart skal klippes, rager det nye store miniloadanlegget med plass til nærmere 29 000 kasser og et automatisert høylager med plass til 8000 paller.

Se flere bilder
ALT KLART:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Den store dagen er kommet og alt er klappet og klart for klipping av snor.

Vel gjennomført

Konsernsjef Sund roser et modig og framtidsrettet styre, dyktig prosjektledelse og ansatte som har holdt driften gående og levert som normalt i hele byggeperioden. Folk har stått på, og sørget for å opprettholde både produksjon og service underveis. Det sies mye fint om kulturen og de ansatte.

Foreløpig er lageret nesten tomt, men snart skal 6000 paller tas imot og leveres hver uke. Systemet er ferdig testet og alt er slik det skal være.

– Dette blir veldig bra. De er proffe! kommenterer to av de største leverandørene som står ved siden av oss og hører på åpningstaler.

Se flere bilder
KONSERNSJEF:

Foto: Chera Westman/ifi.no

– Framtida består i å effektivisere. Denne bransjen har mye å gå på, og det gjør Malorama og Farveringen noe med, sier konsernsjef i Malorama Nils Sund, og takker prosjektledelse og ansatte for innsatsen.

Norges ledende på overflatebehandling

Den nye lagerhallen er 4 300 kvadratmeter, og et påbygg til det 9 500 kvadratmeter store lageret som ble tatt i bruk i 2011.

Farveringens direktør Espen Marthinsen overtar scenen. Han tar oss med på en kort reise fra etableringen av MAL i 1950 fram til i dag. Nå er Malorama Norges ledende handelshus for produkter til overflatebehandling. Virksomheten omfatter både faghandel- og engroshandel, med Fargerike, Kulør, Mal Proff og Farveringen under samme paraply. Farveringen er grossistleddet og leverer i tillegg til egne kjeder, til Byggmakker, Bauhaus, Byggmax, Carlsen&Fritzøe og Mestergruppen.

Se flere bilder
DIREKTØR:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Espen Marthinsen i Farveringen presenterer prosjektet The HUB Kløfta for 200 gjester i de nye lagerlokalene.

Rustet for framtidens netthandel

Når de ansatte er takket, vendes oppmerksomheten mot kundene. Farveringen er tydelige på at de er til for sine kunder og kundenes kunder. Det er tett samarbeid langs mange linjer for å effektivisere verdikjeder og vareflyt.

– Nå er vi rigget for vekst, og bedre vareflyt. Vi skal utvide sortimentet og bli en mer komplett leverandør, sier direktør Marthinsen. Og ikke minst, systemet er tilrettelagt for å kunne levere direkte til forbruker.

– Dette er det viktigste, sier han. Med det nye systemet kan vi levere direkte til forbruker. Det er våre kunders kunder vi lager system for. Våre kunder skal se på Farveringen som sitt lager, og de skal oppleve at varene distribueres mer effektivt herfra enn om de sitter med eget lager. Vi kan kutte ut unødvendige ledd, få varene ut mer effektivt og miljøvennlig, sier han.

Så er det klart at Malorama og Farveringen vil ha rollen som den innovative aktøren innenfor logistikk i bransjen. Styreleder Grant Trygve Larsen kan klippe snoren, og framtiden er i gang.

Se flere bilder
MILEPÆL:

Foto: Chera Westman/ifi.no

En stor dag, snoren klippes av drifts og logistikksjef Gungør Turkøz, styreleder Grant Trygve Larsen og direktør Espen Marthinsen.

Se flere bilder
GODT TEAM:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Drifts- og logistikksjef Gungør Turkøz og direktør i Farveringen Espen Martinsen smilte fornøyd etter at de hadde demonstrert de nye systemene.

Se flere bilder
KJØR PALL:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Farveringens direktør Espen Marthinsen og drifts- og logistikksjef Gungør Turkøz trykker på knappene og paller med maling transporteres inn mot reoler og løftes høyt på plass.

Fra Innedagen til Inneuken
Bransjenytt

Fra Innedagen til Inneuken

For andre år på rad arrangerer IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør Innedagen – som nå er utvidet til Inneuken. Under Inneuken blir det høy aktivitet med filming og innholdsproduksjon...

Storeys kjøper Fantasi Interiør
Bransjenytt

Storeys kjøper Fantasi Interiør

Refurbia Group AS, som eier Storeys, har inngått avtale om oppkjøp av Fantasi Interiør AS. Ønsket er å bygge videre på det gode arbeidet som allerede er gjort, ved å kombinere erfaring,...

Messe med tre lørdager på én uke
Messer

Messe med tre lørdager på én uke

Biennalen Designers’ Saturday gikk av stabelen i løpet av tre dager i starten av september. Innleide busser fraktet design- og interiørinteresserte fagbesøkere rundt til rekordmange...

Annonse
NCS annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.