Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
FARGER TIL UTSTILLING-FotoIverValkve_IFI_no__.jpg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Fargesetter kjent museum

I niende etasje på MUNCH forberedes det for den kommende utstillingen Corpus Infinitum som er planlagt å åpne den 17. februar. Som en del av forberedelsene skal hele utstillingsrommet males i farger som fremhever utstillingen.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Malearbeidet på MUNCH utføres av Juuhl og Bratfoss, og malingen som blir brukt til prosjektet er den nye luftrensende veggmalingen ad.seren fra Alcro.

– En luftrensende maling reduserer nivåene av formaldehyd i luften innendørs ved at bindemiddelet i malingen kjemisk binder formaldehydet, og fordeler det jevnt i det tørre malingslaget i veggen, sier Glenn Godtfredsen, salgssjef for proffmarkedet hos Tikkurila Norge.

Utstillingen vil inneholde betydelige projeksjonsflater, og det settes spesifikke krav til disse flatene, både når det gjelder farger, glansverdi og estetikk.

Se flere bilder
niende etasje på MUNCH.

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

STORE FLATER: Det er store flater som skal males i niende etasje hos MUNCH. Over 1200 kvadratmeter skal males ferdig før utstillingen åpner i februar.

Valgt av håndverkeren

Andreas Strøm-Gundersen, prosjektleder hos Juuhl & Bratfoss er vant til å jobbe på store prosjekter som det stilles høye krav til. Da det kom til valg av maling bestemte de seg for å gå for malingen ad.seren fra Alcro på grunn av dens luftrensende og miljøriktige kvaliteter.

– Når vi arbeider med sånne type prosjekter, hvor vi vet det vil være høy aktivitet og oppholde seg mye mennesker, så er helse og miljø viktig for oss i Juuhl & Bratfoss, og det er noe vi alltid har fokus på. Vi vet at disse verdiene også er viktig for MUNCH, og da jeg så denne malingen, og de kvalitetene den har så ble det et enkelt valg, sier han.

– Malingen er god å jobbe med, jeg er veldig imponert over hvor lett den flyter og den gode dekkevnen den har. I tillegg lukter den veldig lite, noe som er veldig fint når man skal male over 1000 kvadratmeter med vegg. Det er første gang vi bruker malingen, så det er selvsagt litt å lære for oss som malere om hvordan vi brukerproduktet 100 prosent riktig, men vi er veldig fornøyde så langt. Det er absolutt et produkt vi vil føre videre så lenge vi arbeider med lignende prosjekter, sier Strøm-Gundersen. 

Se flere bilder
Andreas Strøm-Gundersen, prosjektleder hos Juuhl & Bratfoss

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

FORNØYD HÅNDVERKER: Andreas Strøm-Gundersen, prosjektleder hos Juuhl & Bratfoss skryter av den nye malingen ad.seren. Han sier det er et produkt de vil føre videre når de jobber med lignende prosjekter.

Alcros nyeste maling

I fjor høst ble det klart at den svenske malingsprodusenten Alcro skulle lanseres i Norge. Samtlige av Beckers Pro Centers ble omdøpt til Alcro Pro Centers, og med den nye lanseringen følger også et stort produktsortiment.

– Det er utrolig moro at vi nå har tilgang til spennende og innovative produkter fra Alcros sortiment. Ad.seren er vårt nyeste topprodukt. Det er en helmatt veggmaling med luftrensende kvaliteter.  Malingen har kombinert grunning og toppstrøk, og er miljømerket med Svanen, M1-sertifisering og med anbefalinger fra Norges Astma- og Allergiforbund. Det gjør at vi føler oss trygge på å anbefale dette produkter til prosjekter som dette, sier Glenn Godtfredsen.

Se flere bilder
Ad.seren. Alcro

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

LUFTRENSENDE: Ad.seren fra Alcro er en helmatt veggmaling med luftrensende kvaliteter. Malingen har kombinert grunning og toppstrøk, og er miljømerket med Svanen, M1-sertifisering og med anbefalinger fra Norges Astma- og Allergiforbund.

Fornøyd leverandør

Thomas Marienborg, distriktssjef Oslo hos Tikkurila Norge, sier de har fått gode tilbakemeldinger fra forbrukere som skryter av den nye malingen. Det var han som ble kontaktet av Andreas Strøm-Gundersen fra Juuhl & Bratfoss, og kom med anbefalinger til hvilket produkt han mente passet til prosjektet.

– Da han fortalte om prosjektet, og fokuset de har på miljø og helse, anbefalte jeg ad.seren som er den høyeste kvalitetsveggmalingen vi har. Vi er stolte over at de har valgt å bruke vår maling, men enda viktigere er det at vi får gode tilbakemeldinger fra håndverkeren om hvordan produktet er i bruk. Det er for forbrukeren vi fører slike produkter, og for oss er det viktig at de er fornøyde.

– Vi jobber hele tiden med å utvikle og forbedre våre produkter. Målet vårt er å være en leverandør av tradisjonelle produkter som byr på kunnskap, kvalitet og bestandighet som gjør at kundene komme tilbake for mer, sier Marienborg.

Se flere bilder
Thomas Marienborg og Glenn Godtfredsen hos Tikkurila Norge

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

GLAD LEVERANDØR: Thomas Marienborg og Glenn Godtfredsen hos Tikkurila Norge synes det er spennende at det nye malingen fra Alcro blir brukt på MUNCH. – Jeg gleder meg til å se sluttresultatet når de åpner, sier Godtfredsen.

God stemning på jobb

Det er tydelig at gutta hos Juuhl & Bratfoss har det bra på jobb. Latteren sitter lett, og i det fargerike rommet reflekterer kulørene i lyset fra taket, og kaster blå- og ferskenfargede skygger på de hvite malerklærne.

William Appelskog, en av malerne fra Juuhl & Bratfoss gjør klar liften for å komme til i høyden. Det er store flater, og mye som skal males. Sammen med kollega Rodoslaw Szychowiak og prosjektleder Andreas Strøm-Gundersen skal det males over 1200 kvadratmeter med vegg de neste dagene. Han forteller det er ekstra spennende å få jobbe på slike prosjekter.

– Det er alltid litt ekstra stas å få jobbe med større prosjekter som dette. Det er ikke alle som kan skryte av at de har malt veggene på MUNCH. Jeg gleder meg til å komme tilbake og besøke utstillingen når alt er ferdig slik jeg får sett resultatet i sin helhet, avslutter han.

Se flere bilder
William Appelskog, Juuhl & Bratfoss

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

SPENNENDE: William Appelskog synes det er spennende å få jobbe på slike prosjekter, og gleder seg til å besøke utstillingen når den åpner.

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.