Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Gylden kollage-FR1589 Fullmåne-Foto-Fargerike.jpg

Foto: Fargerike

Fargerike lanserer to nye interiørfargekart

Når Fargerike lanserer to nye fargekart for sommeren 2021, har de valgt blått og gult som viktige basisfarger. Kjeden ønsker å gi folk, som skal pusse opp, ekstra inspirasjon med de to nye fargekartene.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ene fargekartet presenterer blått som basisfarge, og det andre løfter fram gult.

– Det er ikke tilfeldig at vi tar ekstra tak i blått og gult nå. Blått er fargen som de fleste nordmenn elsker, og inviterer til ro og hygge, mens gul er fargen for glede og energi. Og nettopp glede og energi er det mange nå trenger nå, sier kreativ leder i Fargerike, Tale Henningsen.  

Se flere bilder
Blått interiør fra Fargerikes blå fargekart 2021

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike, styling Siv Brenne

KJØLIGE & BLÅ FAVORITTER: I det blå fargekartet har Fargerike samlet sine favoritter med duse, klassiske og kulørte farger. 

Kjente farger på en ny måte

Fargene i kartet er ikke nye, dette er en videreføring av fargekartet "Myke Nyanser" som kom ut i 2016, og var en motreaksjon mot alt det grå som hadde dominert lenge. Nå tas dette videre, men fargene presenteres på en ny måte.

– Fargene er fortsatt de samme vakre, myke variantene, med bestselgere som Tåke FR1370 og Perlesukker FR1335. Prøvene i fargekartet er ekte maling, og i matt utførelse. Det er superlekkert og har akkurat passe eksklusivt uttrykk som vi ønsker til denne litt monokrome verden, sier Henningsen.

Se flere bilder
Materialcollage i blått fra Fargerikes blå fargekart 2021

Foto: Fargerike

DUS BESTSELGER: Fargen Tåke FR1370 vises her i kombinasjon med ulike materialer og gulvtips. En farge påvirkes av omgivelsene, derfor er det nyttig å vurdere den sammen med andre materialer og farger for å få inntrykk av hvordan fargen fungerer i en helhet.

Kjølig blått og gyllent varmt

Det er valgt ut ni av Fargerikes populære blå nyanser, og ni ulike gulfarger som harmonerer godt med den gule trenden som er på vei. Det er satset på farger som går fint til folks lyse gulv.

– De gylne gule nyansene har vært fraværende en stund, men nå finner de myke, varme og delikate fargen igjen veien opp på veggene våre. Sammen med brune toner får vi en klassisk og sart undertone.

Se flere bilder
Blått interiør fra Fargerikes blå fargekart 2021

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike, styling Siv Brenne

GUL TREND: Gule farger er tilbake i trendbildet i 2021 og Fargerike har samlet sine favoritter i et nytt fargekart. Her finner du grågule nyanser, duse pasteller og kulørte gulfarger, nyanser som gir energi til rommet.

Inspirerende verktøy

Fargekartene skal inspirere, og fargene vises i ulike kombinasjoner som fargelameller, på interiørbilder og i materialkollager. Collager, som viser kombinasjoner av farger og materialer, er et viktig grep. Tale Henningsen tror det blir stadig viktigere å inspirere kunden ved å vise sammensetninger av farge på vegg, gulv og ikke minst materialbruken og stilen i selve rommet.»

Se flere bilder
Materialcollage i gult fra Fargerikes gule fargekart 2021

Foto: Fargerike

SOMMERILG KLASSIKER: Gult og hvitt er en klassiker, som skaper gode assosiasjoner til sommer. En klassisk fargekombinasjon som er enkel og nedtonet, men samtidig elegant. Stort lerret viser fargen Fullmåne FR 1589, lite lerret Vårnatt FR 1356.

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.