FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Oslo Design Fair_FotoByOsloDesignFair (2).jpg

Foto: Oslo Design Fair

Farger og tekstil i fokus på Oslo Design Fair

Oslo Design Fair er en møteplass for både store og små bedrifter innen design, arkitektur og håndverk. Messen arrangeres to ganger i året, i januar og i september. Ifi.no tok turen for å snakke med noen av utstillerne, og for å bli inspirert før årets høstsesong.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Forrige uke gikk Oslo Design Fair av staben, og hele 8657 personer besøkte messen i løpet av uken. Årets tema: In Between, som tar for seg overgangen mellom det gamle og det nye, og hvordan vi henter inspirasjon fra kulturarven og bringer gamle klassikere inn i samtiden.     

Oslo Contract & Furniture Fair

Nytt for i år er «Oslo Contract & Furniture Fair», som går parallelt med messen. Hensikten er å skape en felles møteplass for alle som jobber i prosjektmarkedet, fra produsenter til prosjektforhandlere og arkitekter. 

«En ny epoke for varehandelen påvirker livene våre: Hjemme, på jobben, og i de felles rommene vi bruker som kaféer, restauranter, hoteller og offentlige bygg. De fysiske objektene vi omgir oss med forandrer ikke bare karakter, det gjør også måten de produseres, importeres og distribueres på. Noe vi har gitt ekstra oppmerksomhet under utviklingen av denne messen», skriver Oslo Design Fair på sine nettsider.

Se flere bilder
«Oslo Contract & Furniture Fair»

Foto: Oslo Design Fair

TENDENSUTSILLINGEN: Utstillingen er designet av arkitekt Cecilie Austerå og designer Marion Højris Jensen fra Formverk, og kuratert av Kirsten Visdal i samarbeid med Per Olav Sølvberg.    

100 nye farger

Rett innenfor døren i hall B står NCS – Norwegian Colour Senter. Her er det fargeviften for årets nye farger som står i sentrum.

– I tillegg har folk veldig lyst til å finne ut hvor de kan få tak i en NCS Colourpin, folk synes det er spennende å gå rundt å skanne alt mulig, for å finne farger på maling, tekstiler eller helt andre ting, sier Molly Koch.

– Og den kule standen vår er designet av Cecilie Kongsli Eker Samways, skyter Therese Sandem inn.

Fargesettingen av standen har blitt gjort med restmaling som folk har donert, for å så bli blandet til årets farger.

Se flere bilder
Fargevifte NCS

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

100 NYE FARGER: På NCS - Norwegian Colour Senter sin stand kunne Molly Koch fortelle at en av tingene de viser frem på messen er en ny fargevifte. – De nye fargene vil jeg beskrive som perfekte «støttefarger», sier hun.

Helt nye kolleksjoner

Norvigroup Norway har med seg store deler av showroomet på Mysen til messen i Lillestrøm. Kolleksjoner fra Halvor Bakke, samt  kolleksjonen «Stay Happy» og «Rebell», er noen av produktene som stilles ut.

– Det er alltid spennende å vise frem nyheter som aldri har vært presentert tidligere. Det er første gang vi viser frem flere av kolleksjonene som vi har med oss hit, sier Kari Setsaas i Norvigroup.

Setsaas forteller at de får mange spørsmål om dunpleddene fra kolleksjonen «Out & About», samt den populære produktserien «Stay», som de tidligere i år vunnet pris for. I tillegg har de fått flere fine tilbakemeldinger om at de tør å satser lokalt.   

– Folk synes også det er veldig gøy at vi har tatt produksjonen hjem til Norge. Det er hyggelig å høre, sier hun.

Se flere bilder
Dunpledd Norvigroup

Foto: Iver Valkvæ/Ifi.no

SUKSESS MED DUNPLEDD:  Dunpleddene fra kolleksjonen «Out & About», får du nå også for barn, sier Kari Setsaas.

Spennende Teppefliser

Bakerst i hall står InHouse Group. De deltar på messen fordi de ser på det som  en god mulighet å få bedre kontakt med arkitekter og utbyggere. Og i tillegg slå av en god fagprat med kolleger og vise frem produkter.

– Et av produktene vi er veldig stolte av å vise frem er teppeflisene «The LockTiles» fra Fletco. Teppeflisene er laserkuttet for å garantere perfekte skjøter, og hindre frynsing. De er også 100 prosent resirkulerbare, sier Jeanette Udesen.

– Teppet er enkelt å legge, og enkelt å ta opp om du er uheldig og søler noe. Da tar du bare opp og bytter det området som er tilskitnet, sier hun.

Se flere bilder
The LockTIles - InHouse

Foto: Iver Valkvæ/Ifi.no

TEPPEFLISER: På standen til InHouse ble nyheten «The LockTiles» vist frem. – De kommer i mange farger og fasonger, og er enkle å legge for alle, sier Jeanette Udesen.

Fargerike tapeter og tekstiler

Noen få minutters gange fra de store hallene til Nova Spectrum har Storeys satt opp en liten møteplass på den sjarmerende kafeen Garçon. Her har de vært samtidig med messen hvert år siden 2018. Her viser de frem både tekstiler og tapet til de som kommer innom.

– Flere av kundene våre setter pris på at vi tar turen ned til byen under messen. Det gjør det lettere å møtes, og få vist frem nye kolleksjoner, sier Wenche Kristiansen.

– Den følelsen du får av å ta på stoffet, kjenne på teksturen og se fargene, kan ikke oppleves på samme måten om du handler eller leter etter inspirasjon via nettet, sier hun.

Se flere bilder
Clarke & Clarke kolleksjon

Foto: Iver Valkvæ/Ifi.no

FARGEFULLE TEKSTILER: Wenche Kristiansen i Storeys, viser frem fargerike kolleksjoner fra «Clarke & Clarke» til  Lene Høiseth og Kirsti Johansen fra Happy Homes, som tok turen innom Garçon.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.