Fagtur 2020: Under sol og blå himmel

Årets store overflatetreff feiret seg selv i 25 varmegrader i Spania. − Dette er vår beste Fagtur noensinne, sier Lars Petter Rustan hos Jordan.

Av Robert Walmann/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fagtur 2020: Under sol og blå himmel

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Over 200 malere, gulvleggere, leverandører og produsenter satte seg på flyet til Alicante. Like utenfor Benidorm var det rigget for den 25. fagturen i vakre omgivelser. Hotellet var stort som en liten by. Her var det appelsinhager, bassenger, en stor katedral som huset festmiddagen. Det var også møte- og messerom store som fotballbaner. Alt var med andre ord rigget for tre fine dager langs Spanskekysten.

Faglig lysløype

Som vanlig ble gjestene delt inn i grupper og loset igjennom den faglige lysløypen på hotellet. Tarkett, Jordan, J.S. Cock, Casco og Jotun hadde satt opp et rikt program med demonstrasjoner og produktnyheter for enhver. 

(NB: Lurer du på hva som ble presentert på fagdagen i Spania? Sjekk ut Fargemagasinets film.)

Dele på Pinterest Faglig lysløype

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Stort miljøfokus

Kari Silsand Wilsgård fra MLF var også med på festen. Hun mener det er viktig å være til stede for å fange opp nyheter og impulser fra bransjen. 


− Jeg synes det er spesielt gøy å se hvordan leverandørene samarbeider. Det gjør at vi får sett og brukt produktene på en bedre måte. Det er også spennende å se hvor opptatt alle er av miljø. For det er liten tvil om at vi må bygge mindre og male mer her i landet. Det er mer miljøvennlig å ta vare på det vi har i stedet for å rive ned og bygge nytt. Det er et stort miljøengasjement her på Fagturen og det er meget positivt, mener hun.

Dele på Pinterest GLAD FOR SAMARBEID:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

− Jeg synes det er spesielt gøy å se hvordan leverandørene samarbeider. Det gjør at vi får sett og brukt produktene på en bedre måte, sier Kari Silsand Wilsgård fra MLF.

I farta med maskiner

En som er både miljø – og ikke minst produktengasjert er Owe Busland fra IBG. Han er i farta med å vise frem sine maskiner. 


− Vi har ulike farger på skivene slik at håndverkeren skal se forskjellen og hva de brukes til. Den grønne her brukes til 80 prosent av jobbene, den rosa tar bort limrester som sitter løst. Den blå har vi ikke med, men den er til betong, forklarer han, og peker ned på skiver som hører til de ulike maskinene. 


− Men den viktigste maskinen du trenger er denne: En Columbus. Den kan brukes til alt og går aldri i stykker, sier han. 


Busland & Co er i full gang med messedagen og alle leverandørene har stilt seg opp på rad og rekke. 

Dele på Pinterest SIKKER VINNER:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

- Den viktigste maskinen du trenger er denne: En Columbus. Den kan brukes til alt og går aldri i stykker, sier Owe Busland fra IBG.

Vår beste fagtur så langt

 Litt nede i «veien» i det store messerommet står Lars Petter Rustan fra Jordan. Han smiler om kapp med sola utenfor (som forøvrig var i full vigør og leverte 25 varmegrader).


− Ja, dette er en suksess. Vår beste Fagtur så langt. Vi selger godt med støvfrie slipemaskiner fra Mirka, og vi får vist frem nyheter fra Jordan, sier han.


For det er viktig å sørge for at maleren har utstyret i orden. Det vet Lars Petter. 


− Ta støvsugeren som eksempel. Mange er slurvete med å tømme og rense filteret. Det blir til slutt dårligere sugeeffekt. Det påvirker arbeidsdagen. Derfor har vi tatt med støvsugere på messen for å gi maleren et godt tilbud og mer kunnskap om riktig bruk. Flere har allerede bestilt ny, smiler han.

Dele på Pinterest BESTE TUREN:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

− Ja, dette er en suksess. Vår beste Fagtur så langt. Vi selger godt med støvfrie slipemaskiner fra Mirka, og vi får vist frem nyheter fra Jordan, sier Lars Petter Rustan fra Jordan.

Hjelper maleren

Også Terje Rustad og Lars Johannesen fra Sika smiler bredt i Spania. De har tatt med seg sin store nyhet «Paintflex». 


− Dette mener vi nå er den beste fugemassen i markedet. Den vil hjelpe maleren med å få kontroll på glansforskjeller i hjørner. Også er den fleksibel opp til 25 prosent. Og ikke minst overmalbar etter en time i normal temperatur. Vi har også presentert vårt nyeste gulvlim Casco Proff Universal, samt våre nye hybridsparkler HL10 OG HL50. Vi er godt fornøyd med turen, sier de.

Dele på Pinterest NYHET FRA SIKA:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

− Paintflex. Dette mener vi nå er den beste fugemassen i markedet. Den vil hjelpe maleren med å få kontroll på glansforskjeller i hjørner.

Miljø og kontrastfarger

En som også har latt snakketøyet gå for full maskin er Espen Josten fra Tarkett. Han ivrer etter å snakke om Tarketts miljøsatsning «ReStart», som du kan lese mer om senere i magasinet. Nytt om «ReStart» er at avtalen også inkluderer flere gulv, ikke bare vinyl som tidligere. '

− Vi har fått signaler på at flere vil signere «ReStart»-avtaler med oss. Her nede har vi også vist hvordan du enkelt kan lage helt spesielle gulv ved hjelp av fresing og sveising med kontrastfarger, sier han.

Dele på Pinterest MER MILJØ:

Foto:

Espen Josten fra Tarkett ivrer etter å snakke om Tarketts miljøsatsning «ReStart». Nytt om «ReStart» er at avtalen også inkluderer flere gulv, ikke bare vinyl som tidligere.

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt