FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Fagtur 2020: Under sol og blå himmel

Årets store overflatetreff feiret seg selv i 25 varmegrader i Spania. − Dette er vår beste Fagtur noensinne, sier Lars Petter Rustan hos Jordan.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 200 malere, gulvleggere, leverandører og produsenter satte seg på flyet til Alicante. Like utenfor Benidorm var det rigget for den 25. fagturen i vakre omgivelser. Hotellet var stort som en liten by. Her var det appelsinhager, bassenger, en stor katedral som huset festmiddagen. Det var også møte- og messerom store som fotballbaner. Alt var med andre ord rigget for tre fine dager langs Spanskekysten.

Faglig lysløype

Som vanlig ble gjestene delt inn i grupper og loset igjennom den faglige lysløypen på hotellet. Tarkett, Jordan, J.S. Cock, Casco og Jotun hadde satt opp et rikt program med demonstrasjoner og produktnyheter for enhver. 

(NB: Lurer du på hva som ble presentert på fagdagen i Spania? Sjekk ut Fargemagasinets film.)

Se flere bilder

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Stort miljøfokus

Kari Silsand Wilsgård fra MLF var også med på festen. Hun mener det er viktig å være til stede for å fange opp nyheter og impulser fra bransjen. 


− Jeg synes det er spesielt gøy å se hvordan leverandørene samarbeider. Det gjør at vi får sett og brukt produktene på en bedre måte. Det er også spennende å se hvor opptatt alle er av miljø. For det er liten tvil om at vi må bygge mindre og male mer her i landet. Det er mer miljøvennlig å ta vare på det vi har i stedet for å rive ned og bygge nytt. Det er et stort miljøengasjement her på Fagturen og det er meget positivt, mener hun.

Se flere bilder
GLAD FOR SAMARBEID:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

− Jeg synes det er spesielt gøy å se hvordan leverandørene samarbeider. Det gjør at vi får sett og brukt produktene på en bedre måte, sier Kari Silsand Wilsgård fra MLF.

I farta med maskiner

En som er både miljø – og ikke minst produktengasjert er Owe Busland fra IBG. Han er i farta med å vise frem sine maskiner. 


− Vi har ulike farger på skivene slik at håndverkeren skal se forskjellen og hva de brukes til. Den grønne her brukes til 80 prosent av jobbene, den rosa tar bort limrester som sitter løst. Den blå har vi ikke med, men den er til betong, forklarer han, og peker ned på skiver som hører til de ulike maskinene. 


− Men den viktigste maskinen du trenger er denne: En Columbus. Den kan brukes til alt og går aldri i stykker, sier han. 


Busland & Co er i full gang med messedagen og alle leverandørene har stilt seg opp på rad og rekke. 

Se flere bilder
SIKKER VINNER:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

- Den viktigste maskinen du trenger er denne: En Columbus. Den kan brukes til alt og går aldri i stykker, sier Owe Busland fra IBG.

Vår beste fagtur så langt

 Litt nede i «veien» i det store messerommet står Lars Petter Rustan fra Jordan. Han smiler om kapp med sola utenfor (som forøvrig var i full vigør og leverte 25 varmegrader).


− Ja, dette er en suksess. Vår beste Fagtur så langt. Vi selger godt med støvfrie slipemaskiner fra Mirka, og vi får vist frem nyheter fra Jordan, sier han.


For det er viktig å sørge for at maleren har utstyret i orden. Det vet Lars Petter. 


− Ta støvsugeren som eksempel. Mange er slurvete med å tømme og rense filteret. Det blir til slutt dårligere sugeeffekt. Det påvirker arbeidsdagen. Derfor har vi tatt med støvsugere på messen for å gi maleren et godt tilbud og mer kunnskap om riktig bruk. Flere har allerede bestilt ny, smiler han.

Se flere bilder
BESTE TUREN:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

− Ja, dette er en suksess. Vår beste Fagtur så langt. Vi selger godt med støvfrie slipemaskiner fra Mirka, og vi får vist frem nyheter fra Jordan, sier Lars Petter Rustan fra Jordan.

Hjelper maleren

Også Terje Rustad og Lars Johannesen fra Sika smiler bredt i Spania. De har tatt med seg sin store nyhet «Paintflex». 


− Dette mener vi nå er den beste fugemassen i markedet. Den vil hjelpe maleren med å få kontroll på glansforskjeller i hjørner. Også er den fleksibel opp til 25 prosent. Og ikke minst overmalbar etter en time i normal temperatur. Vi har også presentert vårt nyeste gulvlim Casco Proff Universal, samt våre nye hybridsparkler HL10 OG HL50. Vi er godt fornøyd med turen, sier de.

Se flere bilder
NYHET FRA SIKA:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

− Paintflex. Dette mener vi nå er den beste fugemassen i markedet. Den vil hjelpe maleren med å få kontroll på glansforskjeller i hjørner.

Miljø og kontrastfarger

En som også har latt snakketøyet gå for full maskin er Espen Josten fra Tarkett. Han ivrer etter å snakke om Tarketts miljøsatsning «ReStart», som du kan lese mer om senere i magasinet. Nytt om «ReStart» er at avtalen også inkluderer flere gulv, ikke bare vinyl som tidligere. '

− Vi har fått signaler på at flere vil signere «ReStart»-avtaler med oss. Her nede har vi også vist hvordan du enkelt kan lage helt spesielle gulv ved hjelp av fresing og sveising med kontrastfarger, sier han.

Se flere bilder
MER MILJØ:

Foto:

Espen Josten fra Tarkett ivrer etter å snakke om Tarketts miljøsatsning «ReStart». Nytt om «ReStart» er at avtalen også inkluderer flere gulv, ikke bare vinyl som tidligere.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.