Få hjelp til tidsriktig fargesetting

Et stilhistorisk fargekart er et godt verktøy for å finne en tidsriktig farge til eldre fasader og interiører. Det gir også god veiledning når ved fargesetting av flater i moderne bygg.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Få hjelp til tidsriktig fargesetting

Foto: Flügger farve

Ved fargesetting av et eldre bygg – eller et hus i moderne funkis-inspirert arkitektur, er et stilhistorisk fargekart et godt verktøy. Et slikt fargekart gir en pekepinn på hvilke farger som har vist å stå seg godt gjennom historien.

200 år med farger

Flüggers Stilhistoriske fargekart er utformet som en vifte, og er utviklet i samarbeid med en konservator fra det danske Nasjonalmuseets avdeling for bygningsvern. Viften består av 101 farger som er delt inn i ulike historiske arkitekturstiler og tradisjoner for fargesetting av rom og fasader, fra 1740 til 1945.

De fleste fargene er originalfarger fra epokene rokokko, klassisisme, historisisme og tidlig modernisme. Fargene er delt inn etter en tidsakse, og gir en representativ palett som ble brukt i interiør og arkitektur i de forskjellige tidsepokene. For hver epoke gis en kort beskrivelse av særtrekk ved arkitektur og fargesettingsprinsipper.

Dele på Pinterest stilhistorisk fargekart, vifte

Foto: Flügger farve

RIKTIG STIL: Et stilhistorisk fargekart er et godt verktøy for å finne en tidsriktig farge til eldre fasader og interiører. Det gir også god veiledning når ved fargesetting av flater i moderne bygg. 

Moderne farger

I viften inngår også 34 Flügger-farger, som passer der man ønsker et klassisk utseende, uten nødvendigvis å bruke tidsoriginale farger. Disse fargene lager en avdempet palett eller et monokromt uttrykk.

De stilhistoriske fargene kan blandes i både moderne malinger og Flüggers Archaia-sortiment, som er tatt frem spesielt for historiske bygg. Da sikres en både tidsriktig behandling, og stilhistorisk riktig fargesetting til fredete og bevaringsverdige hus og miljøer. 

Dele på Pinterest fargesatt interiør

Foto: Flügger farve

DEN GODE HJELPER: Ved fargesetting av et eldre bygg – eller et hus i moderne funkis-inspirert arkitektur, er et stilhistorisk fargekart et godt verktøy. Et slikt fargekart gir en pekepinn på hvilke farger som har vist å stå seg godt gjennom historien.

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt