Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Stilhistorisk-vifte-2.jpg

Foto: Flügger farve

Få hjelp til tidsriktig fargesetting

Et stilhistorisk fargekart er et godt verktøy for å finne en tidsriktig farge til eldre fasader og interiører. Det gir også god veiledning når ved fargesetting av flater i moderne bygg.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
IFI annons

Ved fargesetting av et eldre bygg – eller et hus i moderne funkis-inspirert arkitektur, er et stilhistorisk fargekart et godt verktøy. Et slikt fargekart gir en pekepinn på hvilke farger som har vist å stå seg godt gjennom historien.

200 år med farger

Flüggers Stilhistoriske fargekart er utformet som en vifte, og er utviklet i samarbeid med en konservator fra det danske Nasjonalmuseets avdeling for bygningsvern. Viften består av 101 farger som er delt inn i ulike historiske arkitekturstiler og tradisjoner for fargesetting av rom og fasader, fra 1740 til 1945.

De fleste fargene er originalfarger fra epokene rokokko, klassisisme, historisisme og tidlig modernisme. Fargene er delt inn etter en tidsakse, og gir en representativ palett som ble brukt i interiør og arkitektur i de forskjellige tidsepokene. For hver epoke gis en kort beskrivelse av særtrekk ved arkitektur og fargesettingsprinsipper.

Se flere bilder
stilhistorisk fargekart, vifte

Foto: Flügger farve

RIKTIG STIL: Et stilhistorisk fargekart er et godt verktøy for å finne en tidsriktig farge til eldre fasader og interiører. Det gir også god veiledning når ved fargesetting av flater i moderne bygg. 

Moderne farger

I viften inngår også 34 Flügger-farger, som passer der man ønsker et klassisk utseende, uten nødvendigvis å bruke tidsoriginale farger. Disse fargene lager en avdempet palett eller et monokromt uttrykk.

De stilhistoriske fargene kan blandes i både moderne malinger og Flüggers Archaia-sortiment, som er tatt frem spesielt for historiske bygg. Da sikres en både tidsriktig behandling, og stilhistorisk riktig fargesetting til fredete og bevaringsverdige hus og miljøer. 

Se flere bilder
fargesatt interiør

Foto: Flügger farve

DEN GODE HJELPER: Ved fargesetting av et eldre bygg – eller et hus i moderne funkis-inspirert arkitektur, er et stilhistorisk fargekart et godt verktøy. Et slikt fargekart gir en pekepinn på hvilke farger som har vist å stå seg godt gjennom historien.

Kombinert masse for fug og lim
Produktaktuelt

Kombinert masse for fug og lim

Combi Tack 547 fra Dana Lim er et kraftig og elastisk produkt som kombinerer fugemasse og lim, og som passer for montering, fuging og tetting både inne og ute. Godkjent for våtrom,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.