FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
EPOXY:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Epoxy − Gulv som tåler en støyt

Epoxy på gulvet er mer trendy enn noensinne. Fordi det er like lekkert som det er slitesterkt.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brian Wilson og kollega Kjetil Stenehjem fra Tikkurila er i full gang i en garasje i Lillehammer. Der legger de et gulv som like gjerne kunne vært lagt i en ballsal.

Se flere bilder
POP:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

– Epoxy er i vinden som aldri før. Både i prosjekt- og privatmarkedet, forteller kollegaene.

I alle farger

To-komponent epoxy er et selvutjevnende herdeplastbelegg som gir en blank, glatt og hard overflate. Det er tradisjonelt brukt i industrien, men også andre kundegrupper har fått øynene opp for dette solide plastgulvet.

− Vi har lagt epoxy på gulvene i alle våre proff-butikker. Det brukes også på gulvet i alt fra storkjøkken, bilvaskehaller, verksteder – og også i moderne kontorlokaler. Senest i går ga jeg et tilbud på et sort epoxybelegg med gullflakes som skulle inn i et kontor. Epoxy kan brekkes i alle farger, og du kan strø alt fra gull, sølv og sand i overflaten. Produktet har et bredt spekter av kvaliteter og tykkelser, forteller Wilson.

Lett å jobbe med

I den 140 kvadratmeter store garasjen i Lillehammer legger han et produkt som heter «TEMAFLOOR 150».

− Vi legger om lag en halv til én millimeter. Først blander vi A -og B-komponentene, og på første strøk bruker vi en tynner for å få godt innsug i betongunderlaget. Deretter påfører vi epoxy med en svaber og finfordeler med en malerrulle. Massen er selvutjevnende, så den er enkel å jobbe med. Eventuelle luftblærer fjerner vi med en piggrull. Epoxy legges i to strøk ,og etter et døgn får vi et poretett og hardt gulv. Men det bør gå ei uke før det tas ordentlig i bruk, sier han.

Se flere bilder
STERK OG VAKKER:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Brian Wilson (t.v.) og kollega Kjetil Stenehjem fra Tikkurlilla blander A- og B-komponentene som skal legges på betonggulvet. – Vi legger en halv til én millimeter med «Temafloor». Epoxy som vil gjøre gulvet vakkert og slitesterkt, sier de.

Matt eller blank

Resultatet blir altså et gulv som er usedvanlig slitesterkt og lett å holde rent. Wilson forteller at i utgangspunktet er epoxy helt blank.

− Men du kan også få det matt ved å påføre en egen lakk. Trenger du sklisikring kan du også bruke sand i toppen. Det brukes ofte på epoxy som er lagt i det offentlige rom, sier han.

Se flere bilder
LEGGER SEG SELV:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Selvutjevnende epoxy påføres med en svaber og finfordeles med en malerull. Luftblærer fjernes enkelt med en piggrull. Gulvet er «fit for fight» i løpet av noen dager.

Ber maleren ta eierskap

Å legge epoxy ses på som et eget fagfelt. Wilson mener malerbransjen bør ta et større eierskap til dette fagområdet.

− Vi erfarer at stadig flere malermestere ser på dette som en ekstra inntekt. Har du kompetanse og rett utstyr vil jeg anbefale flere malere å ta mer eierskap. For epoxy er i vinden – og nå blåser det kraftig, sier Wilson som stadig er på farten for å drive kurs og opplæring til kunder og entreprenører.

Se flere bilder
EIERSKAP:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

− Har du kompetanse og rett utstyr vil jeg anbefale flere malere å ta mer eierskap, sier Brian Wilson.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.