menu
Annonse

Epoxy − Gulv som tåler en støyt

Epoxy på gulvet er mer trendy enn noensinne. Fordi det er like lekkert som det er slitesterkt.

Robert Walmann/ifi.no 03.10.2019 cloud_download

fullscreen
 • Brian Wilson og Kjetil Stenehjem fra Tikkurlilla legger epoxy-gulv.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • – Epoxy er i vinden som aldri før. Både i prosjekt- og privatmarkedet, forteller kollegaene.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Brian Wilson (t.v.) og kollega Kjetil Stenehjem fra Tikkurlilla blander A- og B-komponentene som skal legges på betonggulvet. – Vi legger en halv til én millimeter med «Temafloor». Epoxy som vil gjøre gulvet vakkert og slitesterkt, sier de.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Selvutjevnende epoxy påføres med en svaber og finfordeles med en malerull. Luftblærer fjernes enkelt med en piggrull. Gulvet er «fit for fight» i løpet av noen dager.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • − Har du kompetanse og rett utstyr vil jeg anbefale flere malere å ta mer eierskap, sier Brian Wilson.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

Annonse
POP:

– Epoxy er i vinden som aldri før. Både i prosjekt- og privatmarkedet, forteller kollegaene.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Brian Wilson og kollega Kjetil Stenehjem fra Tikkurila er i full gang i en garasje i Lillehammer. Der legger de et gulv som like gjerne kunne vært lagt i en ballsal.

I alle farger

To-komponent epoxy er et selvutjevnende herdeplastbelegg som gir en blank, glatt og hard overflate. Det er tradisjonelt brukt i industrien, men også andre kundegrupper har fått øynene opp for dette solide plastgulvet.

− Vi har lagt epoxy på gulvene i alle våre proff-butikker. Det brukes også på gulvet i alt fra storkjøkken, bilvaskehaller, verksteder – og også i moderne kontorlokaler. Senest i går ga jeg et tilbud på et sort epoxybelegg med gullflakes som skulle inn i et kontor. Epoxy kan brekkes i alle farger, og du kan strø alt fra gull, sølv og sand i overflaten. Produktet har et bredt spekter av kvaliteter og tykkelser, forteller Wilson.

Lett å jobbe med

STERK OG VAKKER:

Brian Wilson (t.v.) og kollega Kjetil Stenehjem fra Tikkurlilla blander A- og B-komponentene som skal legges på betonggulvet. – Vi legger en halv til én millimeter med «Temafloor». Epoxy som vil gjøre gulvet vakkert og slitesterkt, sier de.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

I den 140 kvadratmeter store garasjen i Lillehammer legger han et produkt som heter «TEMAFLOOR 150».

− Vi legger om lag en halv til én millimeter. Først blander vi A -og B-komponentene, og på første strøk bruker vi en tynner for å få godt innsug i betongunderlaget. Deretter påfører vi epoxy med en svaber og finfordeler med en malerrulle. Massen er selvutjevnende, så den er enkel å jobbe med. Eventuelle luftblærer fjerner vi med en piggrull. Epoxy legges i to strøk ,og etter et døgn får vi et poretett og hardt gulv. Men det bør gå ei uke før det tas ordentlig i bruk, sier han.

Matt eller blank

Resultatet blir altså et gulv som er usedvanlig slitesterkt og lett å holde rent. Wilson forteller at i utgangspunktet er epoxy helt blank.

− Men du kan også få det matt ved å påføre en egen lakk. Trenger du sklisikring kan du også bruke sand i toppen. Det brukes ofte på epoxy som er lagt i det offentlige rom, sier han.

LEGGER SEG SELV:

Selvutjevnende epoxy påføres med en svaber og finfordeles med en malerull. Luftblærer fjernes enkelt med en piggrull. Gulvet er «fit for fight» i løpet av noen dager.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Ber maleren ta eierskap

EIERSKAP:

− Har du kompetanse og rett utstyr vil jeg anbefale flere malere å ta mer eierskap, sier Brian Wilson.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Å legge epoxy ses på som et eget fagfelt. Wilson mener malerbransjen bør ta et større eierskap til dette fagområdet.

− Vi erfarer at stadig flere malermestere ser på dette som en ekstra inntekt. Har du kompetanse og rett utstyr vil jeg anbefale flere malere å ta mer eierskap. For epoxy er i vinden – og nå blåser det kraftig, sier Wilson som stadig er på farten for å drive kurs og opplæring til kunder og entreprenører.

Til huskelisten

Temafloor 150 − TIKKURILA

add_circle_outline
Annonse

Mer Informasjon

Annonse
Annonse
Annonse