Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
RUSTEFFEKT_FotoIverValkve_IFI_no-435.jpg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Enkel oppussing inspirerer

Sommeren er på vei, og i det ganske land planlegges det større og mindre oppussingsprosjekter både ute og inne. Det er mye som kan friskes opp med spraymaling.

Emma Wold/ifi.no

Emma Wold/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Gamle blomsterpotter, vaser man har gått lei av, kurver, bilderammer, lysestaker og lignende kan bli nye favoritter med ny farge og tekstur. Spraymaling er ikke bare fargerike malinger med høy glans, men nå kan man også få ulike teksturer på boks. Betong, granitt, marmoreffekt og rust er bare noen av de kule alternativene som finnes på markedet nå, i tillegg til godt over 200 ulike farger.

Se flere bilder
Øyvind Lunde viser frem utvalg av spraymaling

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

UTVALG: Det finnes et hav av farger og mange kule effekter når det kommer til spraymaling. Her viser Øyvind Lunde hos IBG frem noen av dem de har.

Noe for alle

Fargehandlere rundt om i Norge kan med litt innsats få mye spraymaling som mersalg i sommer. Hva med å finne frem en blomsterpotte eller en glassvase, maskere halve, og påføre effektspray på resten? Et godt resultat er den beste reklamen, og mye som kan oppnås med spraymaling nå er ettertraktede og populære dekoreffekter.

– Sommer er høytid for mersalg. Alle trenger olje for å holde hjulene i gang, hva med å sette frem spraymaling, Liberon finishing oil, Herdins kinesisk treolje eller Owatrol. Alle fantastiske produkter med mange bruksområder. For å rengjøre så trenger alle wipes, eller microfiberkluter. Alt dette er produkter med lite prispress og god avanse, sier Kristian Owren, daglig leder i IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør.

Mange muligheter

Øyvind Lunde og Vanessa Marthinsen Wettergreen fra IBG brukte en dag på å pusse opp mye rart med spraymaling, og prosessen ble filmet til sosiale medier og egne artikler, med hensikt å vise frem alle mulighetene moderne spraymalinger gir. Ønsket er at flere våger å prøve og tester ut teknikkene – for her er det mye å hente for mange.

Se flere bilder
Male utelampe med spraymaling, Vanessa Marthinsen Wettergreen og Øyvind Lunde.

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

UTELAMPE: Det er ikke bare små gjenstander som kan spraymales. Her er Vanessa Marthinsen Wettergreen og Øyvind Lunde i gang med å friske opp en gammel utelampe.

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.