Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
ByggReisDeg-2019-Foto-MariRosenberg-ifi.no-12.jpg

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Endelig er det BYGG REIS DEG igjen – IKKE GÅ GLIPP AV DETTE!

Norge er gjenåpnet, og helseminister Bent Høie har lagt vekk meterstokken. Derved blir det fysisk messe i Lillestrøm 20.-23. oktober. Her er Fargemagasinets miniguide til noe av det du som besøker messen.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hvem: Geberit

Hvor: Stand: B02-14

Hva: Dusjtoalettet AquaClean Sela

Hos sanitærleverandøren Geberit står dusjtoalettet AquaClean Sela i fokus på messen. På standen parkeres to tilhengere med til sammen fire dusjtoaletter. Her kan alle messebesøkere teste hvordan det oppleves å bruke et dusjtoalett, istedenfor å gå på messens ordinære toaletter.

– Flere og flere ønsker seg et dusjtoalett, og mange er nysgjerrige på hvordan det virker. Toalettet kan installeres i både nye bad og ved oppussing. Du trenger egentlig ikke en gang å pusse opp badet, bare bytte toalett. Det eneste som kreves er tilgang til vann og kloakk – og det har du jo allerede. Dessuten trenger toalettet å kobles til strøm, sier Wenche Sydhagen hos Geberit.

Alle besøkere som tester dusjtoalettet på messen, deltar i en trekning der premien er et reisegavekort på 10 000 kroner.

Se flere bilder
AquaClean Sela toalettvogn

Foto: Chera Westman/ifi.no

TOALETTVOGN: I hall B kan du teste dusjtoalettet AquaClean Sela. Geberit stiller ut to vogner med til sammen fire toaletter og trekker en vinner blant alle som tester. 

Hvem: Norfloor

Hvor: Stand: B03-17

Hva: Fliser, baderomsinnredning og trender

Norfloor er Norges eldste fliskjede og tilbyr komplette løsninger for baderom fra 29 butikker spredt over hele landet. Den 24 kvadratmeter store standen på messen skal fylles med flotte fliser i mange ulike formater og farger. Direkte fra Italia kommer også baderomsinnredninger som kan skreddersys etter egne mål og lekre kraner og andre armaturer fra Gessi.

– Vi skal blant annet vise en ny flis fra Florim, som heter Reves de Rex, kombinert med buede fliser fra Lagom. Vi ser at buede fliser, sticks eller hexagon fliser er en trend som har kommet og som ofte erstatter den klassiske mosaikken, sier Tina Svensson hos Norfloor. I tillegg til baderomsutstillingen, kommer Norfloor også til å vise frem seks ulike moodboards som er inspirert av ulike steder i Italia.

– Vi har valgt å vise frem fliser som tilfører litt mer edge til rommet. Det moderne betonguttykket er ikke lenger tilstrekkelig for mange. Vi nordmenn begynner å bli mer modige og kreative i flisvalgene vi tar til hjemmene våre. Derfor håper vi at disse moodboardene vil inspirere til nordmenn til å velge fliser som tiltaler til deres personlige stil, fremfor det som er i trendbildet, sier hun.

Se flere bilder
Norfloor-Bolognia-2.jpg

Foto: Norfloor

STEM OG VINN: Besøkerne på standen kan også stemme på sin favoritt blant seks moodboards, og én av personene som ga sin stemme til det moodboard som får flest stemmer, vinner et gavekort på 5 000 kroner.

Hvem: Deco Systems AS

Hvor: D03-09

Hva: Listverk og systemer for listfrie løsninger

Deco Systems er en problemløser for tømrere, malere og huseiere. Selskapet utvikler innovative løsninger for listefrie vinduer og dører, og leverer listverk, rosetter og søyler laget av polystyren og polyuretan som ikke krymper og sprekker og er enkle å montere med lim. Standen på BRD er delt inn i to deler med en skillevegg, der det i døråpningen er brukt en smygplate for problemfritt resultat uten oppsprekking som må skjules med lister. Samtidig kommer de også til å vise frem deler av det store sortimentet lister:

–  Vi merker en sterk etterspørsel nå, og ser at mange ønsker å benytte disse istedenfor kostbare trelister. Vi viser fotlister, karmlister og taklister innen tre forskjellige stiler: klassisk, moderne og tidløst, sier Rune Tetlivold.

På fredagen og lørdagen blir det også action på standen når Norges hyggeligste elektriker, Mads Clemmetsen, demonstrerer montering og bruk av lyslister med innebygget LED-lys.

Se flere bilder
sortimentlager Deco Systems

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SORTIMENTBREDDE: I det store prøvelageret hos Deco Systems finnes lister for enhver stil og smak. Til standen på Bygg Reis Deg har de med seg både klassiske, tidløse og moderne lister for tak, gulv og dør/vindu.    

Hvem: Duri Fagprofil AS

Hvor: D05-09/10

Hva: Spilevegger og systemer for slette vegger på bad

Duri Fagprofil er håndverkerens foretrukne altmuligvarehus, med et stort sortiment verktøy, tilbehør, og produkter for overflatebehandling – etter hvert har de også innført maling og gulv i sortimentet. En av flere nyheter for våtrom som de viser på messen er membranplaten BAC AquaPro, som gir helt slette vegger. Systemet er utviklet i samarbeid med Jotun, og er våtromsgodkjent.

– Flere ønsker seg vekk fra tradisjonelle flislagte bad, og dette gir nye muligheter. Enten man vil male eller legge mikrosement, så har vi nå løsningen, sier Peder Godvik hos Duri Fagprofil.

Et annet hett tema er spiler og spilepaneler. På messen blir det en stor installasjon med spilevegger og -tak – og dessuten med lyddempende akustikkpaneler. Duri Fagprofil fører både standard spilepanelplater, løse spiler og løsninger for skreddersøm til ulike prosjekter.

– Og endelig kan vi avsløre at vi lanserer den mye etterspurte, patenterte maskeringstapen FROGTAPE. Dette og mer til blir å se på vår demoscene daglig under messa, sier Godvik.

Se flere bilder
spilevegg

Foto: Duri Fagprofil

SPILETREND: Trenden med trespiler i tak eller på vegg har virkelig tatt av det siste året. Ferdige moduler med en spileplate som skrus til veggen og trespiler som monteres med klips på platen gjør oppussingen enkel.    


Se flere bilder
våtromssystem Duri

Foto: Chera Westman/ifi.no

VÅTROMSSYTEM: Helt slette vegger på baderommet er etterspurt, og har vært vanskelig å få til. Nå finnes et godkjent system med membranplater og slett duk som kan både overmales og eller påføres mikrosement.

Hvem: Bygger’n

Hvor: D03-18/19/20

Hva: Bygger’n 2.0 – oppgradert konsept

– Vi håper på godt besøk i Bygger’n-gata under messa, og ser veldig frem til å møte bransjen, kunder og ikke minst leverandører ansikt til ansikt igjen. Det blir fint å ha den gode samtalen og vise frem våre oppgraderte konsepter på en annen flate en Teams. Spesielt gleder vi oss til å vise frem Bygger'n 2.0, som vi har brukt 2020 og 2021 på å finpusse, sier Markus Sletten Berget, markedsdirektør Proff.

På standen fokuserer kjeden på komplette løsninger, bærekraft og forutsigbarhet.

– Som bransje må vi inkludere en større del av verdikjeden tidligere i prosjektene enn det vi gjør i dag, og med våre tilbud til proffkunder kan vi få til dette, sier han.

Se flere bilder
Vinn en tilhenger

Foto: Bygger'n

VINN TILHENGER: Besøkerne på standen til Bygger’n har også mulighet til å vinne en henger med innhold.

Hall E - Fellesstand ved NM i Overflateteknikk


IFI/MLF

Informasjonskontoret for farge og interiør og MLF (Malermestrenes Landsforbund) samarbeider og har tilbudt bransjens leverandører en større sponsorpakke, hvor en del av løsningen er deltakelse på en felles bransjepaviljong.

– Dette er første gang på 20 år som bransjen samler seg på denne måten, og i en slik omfatning. IFI vil være med som vert for paviljongen, og ha et større område hvor medlemmer og besøkende kan slå av en prat og sitte ned og følge med på NM, sier adm. dir Kristian Owren i IFI.

På standen finner du også fagbladet Fargemagasinet

Se flere bilder
ifi stand 2019.

Foto: Chera Westman/ifi.no

MØTESTEDET: Kom til bransjepaviljongen, og slå av en prat med kolleger og leverandører. IFI står som vert for paviljongen vi håper blir det foretrukne møtestedet under messen. 

Ardex:

Serien Ardex blueline består av veggsparkelmasser for ethvert oppdrag. Om det dreier seg om tak eller vegg – utendørs eller innendørs. Produktene kan brukes til alt fra glatting og pussing på vegg- og takflater, finsparkling og oppretting, sparkling av overganger og skjøter, fylling av sprekker og hull og andre småreparasjoner. Ved falloppgaven for gulvleggerne i NM stiller Ardex tilgjengelig både K75 fallbyggende sparkel, TP5 stengelist som frikobler gulv og vegg, samt P51 primer.

Se flere bilder
Ardex blueline

Foto: Ardex

Ardex blueline.

Gerflor Scandinavia:

Gerflor leverer gulv både til prosjekter og private hjem. Standen på Bygg Reis Deg vies i hovedsak til forbrukerprodukter, med Top Silence Design i hovedrollen. Dette er et hybridgulv med lyddempende korkbakside og slitesterk LVT i en rekke ulike trendy design på toppen. Resultatet er et gulv med unike egenskaper, passende både i krevende hjemmemiljøer og lettere offentlige miljøer.

– Dessuten har vi med noen håndkolleksjoner på rullvarer, sier Ildiko Vanem.

Se flere bilder
Top Silence Design

Foto: Gerflor

Top Silence Design, design Braga fra Gerflor.

Akzo Nobel Coatings AS:

Enten du skal male en dør, lister eller et møbel, blir resultatet finere med en kvalitetsmaling som flyter godt ut, dekker godt og får en hard overflate. Nordsjö Ambiance Superfinish er en PU-forsterket akrylmaling, som får en hard og slitesterk overflate som ikke blir klebrig av kontakt med fingerfett over tid. Malingen kommer som både 5-glans og i halvblank 40-glans. På nytt, ubehandlet treverk som skal males i lyse farger, bør kvistene forsegles med Original Kvist- og sperregrunn. Superfinish er støvtørr etter én time og overmalbar etter fem.

Se flere bilder
Nordsjö Ambiance Superfinish i soverom.

Foto: Nordsjö

Nordsjö Ambiance Superfinish i soverom. 

Tarkett AS:

Tarkett vil rette søkelyset mot sirkulær økonomi i praksis og har med seg ReStart-sekker som er fylt opp med monteringskapp.

På standen viser de også fraksjonene som oppstår lengre ut i gjenvinningsprosessene; nemlig garn og granulater. Dette er de sekundære råvarene som på nytt går inn i produksjonen av nye gulv. I tillegg har gulvprodusenten med seg prøvemateriale for å inspirere til designaspektet ved prosessen. Resirkulerbare gulv er nemlig mer enn grå gulv! Design + bærekraft = Circular Collection, en bred og fargerik samling av alle våre resirkulerbare gulv.

– Den 22. oktober klokken 14.30 skal vår nordiske bærekraftsjef Dag Duberg holde innlegg på hovedscenen i Hall A. Det er verdt å få med seg. Emnet er selvsagt «Sirkulær økonomi i praksis», forteller Linn Hagtvedt.


Se flere bilder
Tarkett ReStart - materialgjenvinning av brukte gulv.

Foto: Tarkett

Tarkett ReStart - materialgjenvinning av brukte gulv. 

Boen Bruk AS:

Parkettleverandøren Boen Bruk viser frem bestselgerne av store parkettplank, laget av ekte treverk. En av disse er kolleksjonen Chaletiono, som med sine 30 cm brede og 2,75 meter lange bord gir et majestetisk uttrykk.

– Vi skal også vise forskjellene mellom oljet og lakkert overflate. Vår Live Pure lakk gir en ultramatt, naturlig overflate som er motstandsdyktig mot smuss, søl og UV-lys, sier Evelyn Schedelberger hos Boen.

Live Natural er en naturolje bestående av naturlige oljer som børstes og presses inn i treverket og metter porene. Gulvene er lette å vedlikeholde og får god slitestyrke.

Se flere bilder
Boen-Chaletino_Eik_Canyon_LIvePure.jpg

Foto: Boen Bruk

Chaletino - parkettgulv fra Boen.


Se flere bilder
store parkettbord

Foto: Boen Bruk

Store parkettplank fra Boen.

Sioo Wood Protection:

Sioo:x Fasadefarge er en pigmentert trebeskyttelse, basert på samme teknologi som terrasseproduktene som har vunnet stor fremgang i senere år. På utendørs kledning styrker behandlingen treverket i dybden, og gir en slett og sølvgrå overflate. Behandlingen finnes i en upigmentert Clear Coat, samt i seks ulike gråfarger. Disse heter Cloud Grey, Oyster Grey, Shark Grey, Tender Grey, Lava Grey og Thunder Grey.

Standen på messen kommer til å inneholde prøver av de seks pigmenterte behandlingene, den upigmenterte samt terrasseprodukter.

Se flere bilder
fasadefarger

Foto: Sioo:x

Sioo:x trebeskyttelse for fasade kommer i flere farger.

Forbo Flooring:

Har du noen gang vurdert å kombinere ulike design for å skape et stilfullt og soneinndelt rom? På Bygg Reis Deg skal Forbo blant annet vise hvordan dette kan gjøres ved hjelp av nyheten Flotex Planks. Flotex Planks leveres i formatet 100 x 25 cm og kan mikses og matches. Med de harmonerende strukturene fra eksempelvis Montage planks og subtile strukturer og sjatteringer fra Ombré planks kan vi gi liv til nye rom. Bildene viser fargene Montage 147001 boreal og Ombré 149001 boreal. Flotex Planks kan lett kombineres med vår populære vinylstav Allura Flex.

Se flere bilder
Flotex

Foto: Forbo Flooring

Forbo Flotex Planks.

Historisk Maling:

Naturlig og miljøvennlig linoljemaling står i sentrum hos Historisk Maling. På bakveggen vises et «fargekart» med oppstrøksprøver av de mest brukte tradisjonsfargene for utvendig og innvendig bruk. Fargene er basert på pigmenter og farger fra de ulike historiske epokene, som skal gi inspirasjon og hjelp ved valg av farger. Roger Studsrud skal også vise hvordan man «bryter» pigmenter før man blander det i malingen.

– Linoljemaling er ikke bare for dem med gamle hus, men også for bevisste kunder med nye boliger og oppussingsprosjekter. Vi ønsker å vise hva den består av, nemlig linolje, sink (i utvendig maling) og pigmenter. Kun naturlige råvarer, sier Anette Jaavall.


Se flere bilder
fargekart

Foto: Historisk Maling

Fargekart linoljemaling fra Historisk Maling.

Tikkurila Norge AS:

Publikumsveggen – der besøkerne til messen kan utfolde seg med maling – sponses av Tikkurila/Beckers. Hovedrollen spilles av den ultramatte veggmalingen Mood Velvet Colour som gjengir fargen på en eksklusiv og delikat måte. Mood Velvet Colour inngår i produktfamilien Mood, der den kompletteres av «Lasting Finish» (kombinert grunn- og dekkmaling), «Professional Finish» (hard og slitesterk maling for tre og metall) og «Perfect Ceiling» (helmatt takmaling).

Sammen med disse presenteres Beckers trendfarger for 2022.

Se flere bilder
mood nye farger

Foto: Beckers

Produktfamilien Mood kommer i nye farger.

IBG, Industri- og Boliggulv A/S:

IBG leverer lister, verktøy og maskiner for overflatebehandling av gulv, vegg og tak. På standen viser de batteridrevne håndverktøy fra Wulff. Dette er mulitverktøy med flere ulike maskiner, (håndstripper Wolff Junio 18V, fugefres Wolff Fresmaster 18V og blandedrill Wolff PowerX 18V), som passer til én og samme batteripakke.

En nyhet som nå lanseres i Norge er gulvlimet Uzin U5000, som er et ferdigblandet mykgjøringsmotstandsdyktig spraylim. Med tidsbesparende, lett og ergonomisk stående applikasjon er UZIN U5000 ideell for store områder. De viktigste bruksområdene er løse tekstilfliser med fleece-, bitumen-, PVC- eller PUR-bakside og løse LVT-gulv. Limet er egnet for bruk på jevne, glatte, sugende eller ikke-sugende overflater. Den er også trinsestolfast og egnet for rengjøring.


Se flere bilder
U5000

Foto: Uzin/IBG

Uzin U5000, et ferdigblandet mykgjøringsmotstandsdyktig spraylim.

Sika Norge AS:

Sika og Casco satser denne høsten stort på MultiTech – en fleksibel fugemasse som hefter og limer på nært sagt alle underlag. Med en patron Casco MultiTech og en fugepistol i hus løser du de aller fleste lim- og tettingsoppgaver – i båten, huset eller hytta. MultiTech kommer i syv forskjellige farger.

For gulvleggeren viser de også hybridsparkel HL 10 og HL 50 som kan legges i henholdsvis opptil 10 og 50 mm sjikttykkelse.

– HL 50 klar til å belegges etter 48 timer og er godt egnet for renovasjonsoppdrag. Den er en hybridmasse, basert på gips og sement, og er derfor bedre på usikre underlag enn rene gipsmasser, sier Arne-Johnny Tveraabak.

Sika stiller også ut i stand B02-20S, der de viser løsninger innen isolerglass, glassfasader, plateliming og værforsegling. 

Se flere bilder
MultiTech

Foto: Casco

Casco MultiTech

Mapei:

På Bygg Reis Deg viser Mapei frem to nye produkter i kategorien lim til tekstilgulvbelegg. Under NM for håndverkere benyttes et av produktene i en av oppgavene.

Ultrabond Eco TX 1 er et vannbasert lim som egner seg for liming av tekstilgulvbelegg med alle typer bakside, på alle typer innvendige, absorberende og fuktighetsstabile underlag. Det er lett å påføre, har god oversmitting og høy sluttheft. Limet er egnet for gulv som utsettes for trinsehjul.

Ultrabond Eco Tack TX+ er et akrylbasert lim som danner en permanent klebrig film når den er tørr, slik at teppefliser kan fjernes og skiftes ut ved behov. Det kan også brukes til å hindre at løstliggende LVT, tekstilbelegg og teppeunderlag glir og flytter på seg. Limet kan påføres med rull, tørker raskt og er drøyt i bruk. Også dette limet er egnet for gulv som eksponeres for møbeltrinser.

På messen har Mapei dessuten en egen stor stand i C-hallen, C02-09, der de viser andre deler av det store sortimentet – blant annet systemer for garasjegulv, industri, samt herdeplaster for gulv.

Se flere bilder
Ultrabond Eco TX 1

Foto: Mapei

Ultrabond Eco TX 1    


Se flere bilder
Ultrabond Ceo Tack plus

Foto: Mapei

Ultrabond Ceo Tack plus

Pergo:

Pergo viser frem Lillehammer – et meget naturtro laminatgulv som kommer i 14 flotte design tilpasset norsk interiørstil. Gulvet har en preget overflate som forsterker inntrykket av treverk. Gulvene inngår i Sensation-kolleksjonen, noe som betyr at det har fasede kanter på alle sider av planken og at de leveres med 10 års vanngaranti takket være AquaSafe.

Alle laminatgulv fra Pergo er svanemerket.

Se flere bilder
lillehammer laminat

Foto: Pergo

Pergo Lillehammer laminatgulv.

Polyflor:

Object Carpet er et helt nytt varemerke i Norge, men selskapet har en 40 år lang historie. Det tyske er nå hentet hit av Polyflor, som gir tilgang til hele sortimentet med vegg-til-vegg tepper, teppefliser og ikke minst et hav av muligheter innen avpassede tepper.

– Object Carpet har design, bærekraft og helse som sitt DNA. Det passer veldig godt til vår satsing innen miljøvennlige gulv til prosjektmarkedet, sier Rune Bjørnstad, daglig leder i Polyflor.

Under årets NM i gulvlegging konkurrerer gulvleggerne i teppeoppgaven med tepper fra Object Carpet! Utstillingen til Polyflor forteller mer om kolle

Se flere bilder
Object carpet

Foto: Polyflor

Object Carpet er et helt nytt varemerke i Norge.   

Bygg Reis Deg

Bygg Reis Deg arrangeres 20.-23. oktober i 2021, og går i tillegg også digitalt der utstillerne vil være tilgjengelige online for spørsmål og videosamtaler.

Her kan du oppleve direkte presentasjoner og aktiviteter enten i messehallen på Norges Varemesse eller via din egen digitale plattform.

Mer informasjon finner du her: 


To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.