Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
empty

Foto: Butinox

En annerledes sesongstart

I opptakten til denne sesongen har ikke leverandørene kunnet besøke butikker og kunder for å presentere nye produkter i like stor grad som vanlig. Nå presenterer Fargemagasinet et knippe malinger, verktøy og annet som sluttbrukeren har nytte av, og som butikkmedarbeideren, konsulenten og andre som veileder bør kjenne til.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Våren 2020 ble ikke som vanlig. Av hensyn til smittevern har store deler av opptakten til utendørssesongen blitt amputert.  Selgere og konsulenter har ikke kunnet besøke butikker og kunder for å presentere nye produkter, også salgsmøter og arrangement er avlyst eller gjennomført digitalt. 

Til nytte for bransjen og i samarbeid med leverandører og produsenter presenterer vi derfor et utvalg nye produkter på markedet. Vi fokuserer på utendørssesongen, men har i bakholdet at innendørs oppussing også er sterkt forbundet med sommeren i Norge.

Miljømal: Naturmaling i bøtter og spann

Hva: Tradisjonell overflatebehandling for fasader og terrasser

Beskrivelse: – Vi ser en stor etterspørsel på naturlige og fornybare produkter. Tradisjonelle overflatebehandlinger som «Falu Rödfärg», «Auson trätjära» for fasader og tjæreolje for terrasse, og Wibos linoljemalinger brukes både på nye og gamle hus. Den helmatte overflatensom er lett å vedlikeholde er populær både hos arkitekter og privatpersoner, sier Johnny Spangen, eier og daglig leder i Miljømal AS som er en fargehandel og bygningsvernbutikk. Selve butikken ligger i Oslo, men leverer maling til hele landet.

«Falu Rödfärg» er en komposisjonsmaling som brukes utendørs på tidligere ubehandlet, uhøvlet virke. Navnet til tross, er det også mulig å få sort eller grå Rödfärg, alle med pigmenter hentet fra en kobbergruve i Sverige. Fordelene som fremheves er at det normalt holder med ett strøk, har lange vedlikeholdsintervaller, og et enkelt vedlikehold der det holder med å vaske og børste veggen før et nytt strøk påføres. «Auson trätjära» og tjärolja er produkter fra skogen. Det lages ved tørrdestillering av treverk fra furu, og tynnes med balsamterpentin som også fremstilles fra treråvare, og linolje. Også pigmentene er naturlige. Ulike tjæreprodukter er brukt som trebeskyttelse helt fra vikingtiden på flater som ikke er behandlet fra før, og etter hvert også på trykkimpregnert treverk.

Mer informasjon: miljomal.as

Se flere bilder
rød trätjära fasad

Foto: Auson/Miljømal

RØD TRÄTJÄRA fremstilles ved tørrdestillering av furuved med mye harpiks og kvae. Pigmentene er hentet fra Falu Koppargruva. En fasade malt med tretjære får et matt utseende som passer godt både til gamle og moderne bygg.

Gjøco: Maling for tøft nordisk klima

Hva: Vanntynnet værbestandig hybridmaling med halvblank glans.

Beskrivelse: Med 16 års skriftlig garanti for bevart glans og farge, er «Herregård Arctic Protection» et selvrensende alternativ for utvendig nytt, gammelt, grunnet beiset, malt eller trykkimpregnert treverk av furu og gran. Garantien oppnås ved å benytte malingen i system med «Gjøco Oljegrunning» og påføre samt vedlikeholde i henhold til produsentens anvisninger.

– Den er selvrensende med flott «oljemalt» finish, bygget opp av de beste råvarer og vår nyeste teknologi. Malingen gir ekstra god beskyttelse mot svertesopp og begroing. Malingen var ny på markedet i fjor, og er et produkt i toppsjiktet, sier salgssjef Eirik Larsen hos Gjøco.

«Arctic Protection» er tilpasset tøft, nordisk klima og gir fin finish på hvite hus samt lange vedlikeholdsintervaller på fargede fasader.

Mer informasjon: gjoco.no

Se flere bilder
Gjøco Arctic Protection

Foto: Gjøco

ARKTISK MALING: «Herregård Arctic Protection» er selvrensende og spesielt tilpasset et røft nordisk klima. Malingen bevarer farge og glans i opptil 16 år. Denne grå fasaden er malt med NCS S4500-N.  

Nordsjö: Svanemerket eksteriørsystem

Hva: Miljøvennlig grunning og toppstrøksmaling

Beskrivelse: Nordsjö satser på malingsystemer som tar vare på huset og miljøet samtidig. Grunnpilaren i systemet er «Tinova Primer Exterior», en svanemerket grunning som tørker raskt og er overmalbar etter kun fire timer. Brukt sammen med toppstrøksmalingene «One Super Tech» eller «Tinova Premium Exterior+», og «One Door & Window Tech» får fasaden en miljøvennlig beskyttelse av høy kvalitet, og helt gjennom svanemerket.

«One Super Tech» er markedets kanskje førsteselvrensende maling. Ordet «One» i navnet viser til at malingen tåler å utsettes for regn allerede én time etter at den er påført. Den selvrensende teknologien gjør at regnvann bidrar til å vaske vekk skitt og smuss, og gir fasaden god beskyttelse mot både fuktighet og begroing.

Mer informasjonnordsjo.no

Se flere bilder
utendørs malingsystem Svanen

Foto: Nordsjö

SVANEMERKET: Eksteriørgrunning og to alternative toppstrøk for fasade, samt dør- og vindusmaling fra Nordsjö utgjør et svanemerket system for maling av utendørs treverk.

Butinox: Varig nymalt og rent utseende

Hva: Dekkbeis med selvrensende egenskaper

Beskrivelse: Begrepet «hydrofil overflate» var noe nytt i malingsverdenen da Butinox Futura lanserte en selvrensende maling. Betegnelsen viser til hvordan vannet fra en regnskur får bedre kontakt med underlaget. Regndråpene legger seg jevnere på overflaten, eller som en «helvannfilm», og vasker med seg mer av skitten på vei ned husveggen istedenfor å tørke inn.

Den samme teknologien er nå overført til en dekkbeis. Den hydrofile overflaten gjør at svertesopp og skitt og smuss har vanskeligere å få feste på fasaden, og gjør kledningen lett å vaske. Dekkbeisen har god glans- og fargestabilitet som gjør at fasaden ser nymalt ut lengre. Scanox sin «Smart Flow Technology» sørger for at penselen tar opp mer maling, slik at hvert dypp gir et lengre penselstrøk.

– Det betyr færre turer i bøtta før veggen er ferdigmalt, og et raskere resultat. Den kremaktige konsistensen gjør også at dekkbeisen er lettere å påføre, gir mindre sig og mindre motstand i penselen. Du sparer tid og du sparer ryggen, sier kategorisjef Anders Hvinden.

«Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis» er miljømerket med Svanen.

Mer informasjon: butinoxfutura.no

Se flere bilder
selvrensende dekkbeis

Foto: Butinox Futura

GARANTERT GLANS: Produsenten gir 12 års skriftlig garanti for farge og glans på «Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis». Malingen er en vanntynnet akryl, og brukes i system med «Butinox Futura Grunning». Fasaden er malt i fargen «954 Aske».

Butinox: Alt-i-ett for utendørs rengjøring

Hva: Husvask og Kraftvask i ett og samme produkt.

Beskrivelse: Når det er blandingsforholdet som utgjør forskjellen, ikke hvilket produkt du bruker, er det enklere for sluttbrukeren å gjøre det riktig.

– Nå trenger kunden bare ett vaskemiddel til huset utvendig, uansett om huset bare skal vaskes eller om det skal vaskes før det males på ny, sier Anders Hvinden, kategorisjef hos Butinox.

«Butinox Husvask og Kraftvask» tynnes 1:20 ved vedlikeholdsrengjøring, og 1:10 til flater som skal overflatebehandles.

Enda enklere blir påføringen nå som det er tilrettelagt for vask med høytrykksvasker. Forutsetningen er at utstyret har en skumkanon som reduserer trykket og lager et tykt og godt skum som henger lenge på fasaden uten å tørke inn. Best og renest resultat oppnås i kombinasjon med børster påmontert forlengerskaft. Etterbehandling med «Butinox Sopp- og Algefjerner» desinfiserer flatene og bekjemper sopp- og algevekst.

Mer informasjon: butinoxfutura.no

Se flere bilder
skumvask for fasade

Foto: Butinox Futura

ALT-I-ETT: «Butinox Husvask og Kraftvask» kan brukes til årlig vedlikeholdsvask eller til vask før maling av malte eller beisede fasader, samt til rengjøring av terrasse og utemøbler.

Krefting: Skummende sjampo for huset

Hva: Et biologisk nedbrytbart rengjøringsmiddel som påføres med høytrykksvasker og skumkanon.

Beskrivelse: «Stabil Skumvask til hus» gjør rengjøringen svært enkel: påfør skum – la virke – skyll av. Produktet er spesielt utviklet for å forenkle fasaderengjøringen. Her er det ikke behov for stiger og stillaser for å nå opp, høytrykksvaskeren har svært god rekkevidde.

Normalt sett er det også unødvendig med skrubbing og skuring for å få fasaden ren.

– Skumvaskemidlet blandes i forholdet 1:3 i en skumkanon som finnes som løst tilbehør til vanlige høytrykksvaskere. Gjennom skumkanonen blandes midlet ytterligere ut med vann, sier Helge Christiansen hos Krefting.

Ved bruk med skumkanonen lages et tykt skum som henger godt på fasaden og rengjør i dybden. Det fjerner skitt, sot, fett, grønske, alger og sopp på fasader av mur, betong, stein og tre, gjerder og levegger.

– En annen fordel med skumvasken er at du bruker mindre vaskemiddel enn ved konvensjonell vask med lavtrykksprøyte. En flaske holder til et helt hus, og det aller meste av skitt og smuss går av, sier han.

Produktet kan også brukes til rengjøring av parasoller og markiser, da uten høytrykksmaskin.

Mer informasjonkrefting.no

Se flere bilder
sjampo for fasader

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

FORDELER: Det dannes et tykt skum som sakte renner av fasaden. Med seg tar det skitt og smuss og begroing.

Jordan: Fiks ferdigterrasse – latterlig enkelt

Hva: Nytt verktøy for terrassebeis og -olje

Beskrivelse: Tynne overflatebehandlinger som terrassebeis og terrasseolje spruter gjerne lett ved påføring med rull. For å få et jevnt resultat bør overflaten også fordrives. Denne sesongen går verktøyleverandøren Jordan gjennom et paradigmeskifte, og erstatter rull- og penselpåføring med en påføringspad som både legger på og fordriver beisen i ett og samme moment. «Jordan Easy Pad» er et to-i-ett-verktøy som brukes til både forarbeid og overflatebehandling.

På slipebrettet som følger med terrassesettet, festes slipepapir med borrelås eller mekaniske innfestinger, som sikrer et jevnt og fint underlag for behandlingen. Påfrøringspaden legger på beis eller olje tynt og jevnt uten sprut. I  «Jordan Supersett» for terrasse inngår det nye Superbrettet, EasyPad 2-i-1, og en pensel til kriker og kroker. Penselen er en 75 mm flat pensel, og inngår i det nye terrassesortimentet sammen med en langpensel 70 mm og en 120 mm flat pensel.

Mer informasjon: jordanvethvordan.no

Se flere bilder
nytt verktøy for terrasse EasyPad Jordan

Foto: Chera Westman/ifi.no

NYTT VERKTØY: Det er latterlig enkelt å beise terrassen med det nye verktøyet, hevder Jordan som har et helt nytt sortiment for terrasse.

Raw Stones: Gamle gulv på ny måte

Hva: Støpte betongfliser for utendørs- og innendørs bruk

Beskrivelse: Med gulv i gamle slott og kirker, brostein eller andre autentiske gulv som modell, er «Raw Stones» et håndverksprodukt for den som ønsker et karakteristisk gulv. Flisene kommer i tre ulike design og i en unik produksjonsprosess, skreddersys flisene til ethvert prosjekt. Flisene er behandles med ulike typer topcoat, som gir et slitesterkt og vedlikeholdsvennlig gulv som kan brukes både i private hjem, kommersielle lokaler og utemiljøer.

Mer informasjon: rawstones.no

Se flere bilder
støpte fliser med gammel dekor

Foto: Raw Stones

FLISEFINT: Avstøpninger av gamle, autentiske gulv i sydeuropeiske kirker, slott eller gamle brosteinlagte gater blir til fliser for ute og inne.

Nordsjö: Farger for våre elskede trehus

Hva: Fargekart eksteriør og oppstrøksprøver

Beskrivelse: – Å velge farge til fasaden er ikke lett – det finnes tusenvis av farger å velge mellom, og alle passer ikke utendørs sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö.

I en ny farge- og inspirasjonsguide for trehus har Nordsjö plukket ut 48 flotte farger. Dette gjør det enklere å finne en vakker, men samtidig tidløs farge, slik at fasaden føles inspirerende i mange år. For å bli fornøyd i det lange løp, er det som huseier viktig å planlegge nøye og tenke godt gjennom sine fargevalg. Test fargene gjerne med en prøveboks for å få et vellykket resultat.

Fargekartet gir inspirasjon til hus i ulike fargepaletter: den varme gule, den klassiske røde og dempede rosa, den friske og praktfulle hvite, den elegante grå og beige, den nordiske blå, samt den skandinavisk grønne fargepaletten.

Mer informasjon: nordsjo.no

Se flere bilder
blått hus fargekart fasade

Foto: Nordsjö

NORDISKE BLÅFARGER: «Embrasing Blue» er en av fargene i fargepaletten «Nordic Blues» i Nordsjös nye fargekart for fasade. Vinduer og staffasje er malt i NSC S 1502-Y.

Butinox: Hjelp til fargesetting av uteområdet

Hva: Inspirasjon og tips til helhetlig fargesetting av hus og uteområder.

Beskrivelse: I Butinox ́ nye fargekart er det ikke bare en rekke fine fasadefarger som blir presentert. Her er det også mange gode råd til både valg av riktig produkt, hvordan de brukes for et godt resultat, og ikke minst, en veileder til hvordan huseieren planlegger fargesetting av hele uteområdet – med fasade, staffasje, møbler, gjenstander samt terrasse.

Butinox' fargesjef Jenny Bull Gustavsen deler både tips og ferdige pedagogiske forslag, til fargekombinasjoner med de ulike palettene – hvite, grå, sorte, brune samt gule og røde hus – og den som skal velge farge får en god hjelp på veien. Malermester og teknisk sjef Thor Ingar Røneid deler også av sin 30-årige erfaring og kompetanse innen malerfaget, og gir nyttige tips til den som skal male.

Mer informasjon: butinoxfutura.no

Se flere bilder
fargekart fasade og terrasse

Foto: Butinox Futura

FUNKISFARGE: Den nye fargen «Funskisbrun» pryder forsiden til det nye fargekartet fra Butinox.

Nordsjö: Finn riktig farge

Hva: Fargeskanner i lommeformat

Beskrivelse: Nordsjös nyeste leketøy for proffer er den lille fargeskanneren «Colour Sensor» som sammen med selskapets Professional-app og noen få tastetrykk på mobilen, leser av fargen på alt fra møbler og tekstil til gjenstander.

Dette er et nyttig verktøy for alle som ønsker å gi kunden en farge som lever opptil forventningene, og gir på få sekunder korrekt farge.

– Colour Sensor er lett å ta med seg, krever ingen kalibrering og fungerer enkelt sammen med Nordsjö Expert-appen. Meden nøyaktighet på over 90 prosent, gir verktøyet kundene større tillit til den profesjonelle maler og veileder, og den vil være et godt tilskudd i alle profesjonelles verktøykasser. Utover å måle farger har maleren også adgang til Nordsjös produktkatalog, tekniske datablad og prosjektstyringsverktøy i appen, sier Mette Dahl, Activation Marketing Manager i Nordsjö.

Mer informasjon: nordsjo.no

Se flere bilder
fargeskanner for proff

Foto: Nordsjö

ENKLERE: Over halvparten av alle kunder føler at fargen de valgte avviker fra det de ventet seg. Ved å lese av fargen kunden ønsker seg med en skanner får du med over 90 prosents sikkerhet riktig farge.

Gjøco: 120 evigvarende farger

Hva: Fargekart og fargesenter interiør

Beskrivelse: Det nye fargekartet til Gjøco består av 120 evigvarende interiørfarger, presentert med små fargechips og lekre interiørbilder. Kartet er et komplement til et Gjøco sitt nye interiørfargesenter for butikk, der kunden kan plukke ut større farge- og oppstrøksprøver.

I fargekartet finnes også en rekke gode tips til både valg av farge og riktig kvalitet samt hvilket produkt som skal brukes til de ulike flatene i hjemmet. Den viktigste anbefalingen er å velge personlig, slik at man liker det selv. Gå for det som gir trivsel og ro for den som bor der over tid.

Mer informasjon: gjoco.no

Se flere bilder
interiør fargesenter fargebar Gjøco

Foto: Gjøco

FARGEBAR: Det nye fargesenteret til Gjøco har store prøver på interiørfargene fra fargekartet.

Krefting: Drep bakterier og virus

Hva: Et biologisk nedbrytbart desinfeksjonsmiddel

Beskrivelse: «Plumbo Hygienisk Rengjøring» fjerner det som vanlige rengjøringsmidler ikke får med seg. Midlet dreper bakterier og virus, sopp, mugg og alger, og fjerner vond lukt og jordslag. Det verken skader eller bleker tekstiler eller andre ømfintlige overflater og kan brukes istedenfor klor.

Midlet er biologisk nedbrytbart. Det skader ikke vannlevende organismer, og er ikke tilsatt parfyme, parabener eller allergener. Midlet er godkjent til bruk på overflater som kommer i kontakt med næringsmidler og fôrvarer, og er ikke klassifisert som farlig avfall.

Mer informasjon: krefting.no

Se flere bilder
desinfiserer virus

Foto: Krefting

DESINFEKSJON: Fjern bakterier og virus, uten å skade underlaget.

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.