menu
Annonse

Elektrisk stemning hos Statnett

Statnett har bygget ut sitt administrasjonsbygg i Trondheim. – Det er blitt et hus med humør, sier malersvenn Robert Rognan.

Robert Walmann/ifi.no 14.02.2019 cloud_download

fullscreen
 • Kunstneren Ståle Gerhardsen fikk oppdraget med å skape kunst i det nye huset. − Jeg synes han har gitt bygget et personlig preg. Du blir i godt humør av se på kunsten hans, sier malersvenn Rognan.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • − Vi har malt veggene med sprøyte. Det går fem ganger raskere enn ved å bare å bruke rull, sier malersvenn Robert Rognan.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • Selv kaffekoppene har fått samme farge som etasjen de bor i. Oransje kopper til den oransje etasjen. – Her er alt gjennomført, sier Lars Myran fra Nordsjö.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • Kunstneren Ståle Gerhardsen fikk oppdraget med å skape kunst i det nye huset. − Jeg synes han har gitt bygget et personlig preg. Du blir i godt humør av se på kunsten hans, sier malersvenn Rognan.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Statnetts nye tilbygg ved Strinda trafostasjon i Trondheim har fått nye gulv fra DLW og Interface, og maling fra Nordsjö. Lars Myran fra Nordsjö tror fargerike lokaler gir mer arbeidslyst.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

Annonse

I fjor åpnet dørene til Statnetts nye tilbygg ved Strinda trafostasjon i Trondheim. Utvidelsen bestod av 1600 kvadratmeter administrasjonslokaler over fire etasjer.

Fra topp til tå

Prosjektet har sørget for å holde malersvenn Robert Rognan og kollega Simon Haugen hos Malermester B. Bersvendsen AS i full drift i nærmere åtte måneder. De fikk jobben med å helsparkle betong- og gipsvegger før de grunnet og malte to strøk på veggene i kjelleren, alle møterom og i trappeoppganger. 

− Jeg er fornøyd med resultatet og arkitektens fargevalg er høyst uvanlig i slike bygg. De har valgt farger som skaper energi og godt humør, forteller malersvennen.

LYNRASK PÅFØRING:

− Vi har malt veggene med sprøyte. Det går fem ganger raskere enn ved å bare å bruke rull, sier malersvenn Robert Rognan.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Livlige farger

FARGERIK DETALJ:

Selv kaffekoppene har fått samme farge som etasjen de bor i. – Her er alt gjennomført, sier Lars Myran fra Nordsjö.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

I dette bygget har hver etasje fått sin farge. I første etasje er det blått. I andre er det grønt og på toppen er det gult. Fargevalgene vises både i gulvet og på veggene. Selv kaffekoppene i hver etasje matcher etasjefargene.

Tett på i 30 år

Valg av malingsleverandør var enkelt. Lars Myran fra Nordsjö stiller alltid med service og kvalitet. Derfor har malerfirmaet hatt et tett samarbeid med ham i over 30 år.

− Til dette prosjektet har vi levert noen paller med maling. Det meste er malt med Professional P6. Det er en diffusjonsåpen, matt akrylmaling for bruk på puss, betong, lettbetong og bygningsplater av ulike typer. Den tåler vask og røff behandling, sier han.

ARBEIDSGLEDE:

Statnetts nye tilbygg ved Strinda trafostasjon i Trondheim har fått nye gulv fra DLW og Interface, og maling fra Nordsjö. Lars Myran fra Nordsjö tror fargerike lokaler gir mer arbeidslyst.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Strøkent resultat

HUMØR I HUSET:

Kunstneren Ståle Gerhardsen fikk oppdraget med å skape kunst i det nye huset. − Jeg synes han har gitt bygget et personlig preg. Du blir i godt humør av se på kunsten hans, sier malersvenn Rognan.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Malingen er sprøytet rett på veggene. Etterpå er det rullet for å få en jevn avslutning. Malersvenn Rognan forteller at denne sprøyting går minst fem ganger raskere enn ved å rulle.

− Du får en jevnere malingsfilm på veggen og det er samme trykk hele veien, sier han. 

Kunst med stil

I et hvert offentlig bygg skal det også være kunstneriske innslag. Den jobben gikk til den Trondheimsbaserte kunstneren Ståle Gerhardsen. Ved hjelp av spraybokser har han preget veggene med sin artige figur i stripet genser. 

− Jeg synes han har gitt bygget et personlig preg. Du blir i godt humør av se på kunsten hans, sier Rognan.

Statnett

Byggherre: Statnett SF
Totalentreprenør: Teknobygg AS
Kontraktsform: Totalentreprise NS 8407
Kontraktssum: 33,6 mill. eks. mva
Arkitekt: Voll arkitekter ved Kim Sørensen
Interiørarkitekt: Nordconsult Plan & Arkitektur ved Trine Rødahl
Malermester: Malermester B. Bersvendsen AS
Maling: Professional P6, P7 og A7.
Gulv: Teppefliser fra Interface, vinyl fra DLW

Annonse
Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse