Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
DeksoAir-FotoFlugger-3.jpg

Foto: Flügger

Ekstra allergivennlig proffmaling

Den første malingen som er godkjent i henhold til den felles skandinaviske merkeordningen for ekstra astma- og allergivennlige produkter heter Dekso Aïr og er utviklet av Flügger for profesjonelle brukere. – Denne malingen representerer et viktig skritt i retning av sunnere arbeidsmiljøer, sier Sune Schnack, administrerende direktør i Flügger Group.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Siden 2018 har Norge, Sverige og Danmark hatt en felles merkeordning for ekstra astma- og allergivennlige produkter, kalt Asthma Allergy Nordic (AAN). Dette erstatter de tidligere nasjonale sertifiseringene, og produktene må møte strengere krav, blant annet en nulltoleranse for kjente allergifremmende stoffer.

Veggmalingen Dekso Aïr fra Flügger er den første malingen som har fått godkjenning i henhold til Asthma Allergy Nordic (AAN). 

Se flere bilder
malingboks på rullebånd

Foto: Flügger

GODKJENT: Malingen er et rent akrylprodukt og inneholder ingen allergifremkallende stoffer.  Foruten Asthma Allergy Nordic er malingen også merket med Svanemerket, EU-blomsten og M1.

Flere sertifiseringer

– Flügger har utviklet den allergivennlige malingen Dekso Aïr. Denne malingen representerer et viktig skritt i retning av sunnere arbeidsmiljøer. Dekso Aïr er rettet mot profesjonelle malere og har lave utslipp, minimal innvirkning på allergi og miljø, og opprettholder den høye Flügger-kvaliteten, sier Sune Schnack, administrerende direktør i Flügger Group.

I tillegg til AAN har Dekso Aïr også Svanemerket, M1 og EU Ecolabel. Dette betyr at malingen er av høy kvalitet, miljøvennlig, har lave utslipp og ikke inneholder allergifremkallende stoffer, skriver selskapet i en pressemelding.

Utviklet for proffen

– Dekso Aïr markerer et skifte i retning av mer allergivennlige malingsløsninger. Vår ambisjon er at dette spydspissproduktet etter hvert skal bli standarden for alle fremtidige kvalitetsprodukter i bransjen. Det er skreddersydd for profesjonelle malere og ansvarlige malerentreprenører som ønsker å tilby sine ansatte produkter med dokumentert lavere utslipp og redusert allergi- og miljøpåvirkning, uten at det går på bekostning av kvaliteten, sier Sune Schnack.

Dekso Aïr er en akrylmaling utviklet av Flüggers utviklingsavdeling i Rødovre i Danmark og som produseres på bedriftens fabrikk i Kolding. Malingen gir en robust overflate som tåler rengjøring med milde rengjøringsmidler (klasse 2). Dekso Aïr har glans 5 og er støvtørr etter 1 time og overmalbar etter 4 timer  ved 20°C og 60 prosent RF. AAF-merket gjelder standard, hvit farge. 

Se flere bilder
malingboks i laboratorie

Foto: Flügger

STRENGE KRAV: AAN-merket skal gjøre maling tilgjengelig for dem som ellers ikke kan male på grunn av allergi. Dekso Aïr er en veggmaling med matt glans og kommer med AAN-sertifisering i hvit farge. 

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.