FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Elegant solskjerming-GlareAndHeat_Detail-Foto-Intag.jpg

Foto: Intag

Effektiv og elegant solskjerming med ny tekstilteknologi

Når sola flommer inn gjennom store vinduer på hjemmekontoret, er det slitsomt å konsentrere seg. – Da er et tekstil, som både skjermer og svaler, en perfekt løsning, sier Annette Bolme hos Interiørhuset INTAG.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

INTAG lanserer i disse dager en ny tekstilkolleksjon, som er spesialkonstruert for å dempe lys og redusere oppvarming fra stekende sol. Anette Bolme sier at dette er en form for solskjerming som er akkurat det som trengs både på hjemmekontor og andre kontorer rundt om i landet nå: 

– Solskjerming er et svært aktuelt tema nå om dagen, med hjemmekontorer i stuer og spisestuer med store vinduer. På dagtid sliter mange med kombinasjonen sterkt sollys og skjermbruk. Vi blir både slitne og stresset av for mye lys, og sjenerende refleks.

Se flere bilder
Solskjermingsgardin fra Creation Baumann, kolleksjonen Glare & Heat. design Cloud føres av Intag

Foto: Intag

CLOUD: Kolleksjonen Glare & Heat består av 15 design i over 90 farger. Designet Cloud har aluminiumbakside med god solskjermingseffekt. Den taktile framsiden gir en hyggelig atmosfære i rommet og passer like fint på et hjemmekontor som på jobben.

Solskjerming for kontor og hjemmekontor

Bolme forteller at interessen for solskjerming er stor, både fra folk med hjemmekontor og de som innreder og pusser opp kontorlokaler. Det er mange ulike solskjermingssystemer å velge mellom, både utvendige og innvendige løsninger, og hun anbefaler folk å vurdere ulike løsninger opp mot behov og effekt.

– Mange av systemene stenger helt for lys og utsikt, men vi trenger egentlig begge deler. En av fordelene med disse tekstilene er at de demper lyset, samtidig som de er så transparente at kontakten med omgivelsene utenfor beholdes, sier hun.  

Sveitsisk kvalitetsmerke

Kolleksjonen hun viser heter Glare & Heat, og er utviklet av den sveitsiske familiebedriften Création Baumann. Tekstilene er myke og transparente. Noen er tynne og lette, mens andre har en grovere veving. Alle siler lyset fint inn i rommet og fjerner plagsomt gjenskinn, de beskytter mot UV-stråler og varme, samtidig som du fortsatt har sikt ut.

Hemmeligheten ligger i baksiden av tekstilene. Der er det et tynt lag aluminium som reflekterer og absorberer lys, UV-stråler og varme. For de som ikke ønsker aluminium på baksiden, er alternativet nyheten Face som er basert på en helt ny vevteknikk. Tekstilet er tosidig, med farget forside og helt hvit bakside som også gir veldig god solskjermingseffekt.  

Se flere bilder
Solskjermingsgardin fra Creation Baumann. Kolleksjon Glare&Heat. Nyhet Face. Føres av Intag.

Foto: Intag

FACE: Lyset siles mykt gjennom tekstilet Face med hvit vevet bakside. Med en nyutviklet vevtekologi har Création Baumann skapt et transparent  tekstil med god solskjermingseffekt.  

Fleksibel gardin

Et solskjermingssystem skal løse problemet med plagsomt sollys, samtidig som estetikken skal ivaretas. Disse spesialtekstilene løser begge deler mener Bolme, og peker på at de også gir en fleksibel løsning som skjermer akkurat bare der det trengs.

– Gardinen trekkes til den delen av vinduet som må skjermes, samtidig som resten av vindusflaten er fri. Det gir velvære å kunne se ut! En annen fordel er at tekstilene også tilfører mykhet og noe taktilt til interiøret, noe som gjør atmosfæren mer hjemlig. Det er absolutt noe vi trenger i disse dager, og helt i tråd med trendbildet, sier hun.

Kolleksjonen består av 15 design, noen klassikere og flere nyheter. Fargepaletten inneholder hele 90 nyanser fra hvitt, til sølv og varme gråtoner.

– Her er det topp kvalitet i alle ledd, og tekstilene er Øko-tex 100-sertifisert, avslutter Annette Bolme.

Se flere bilder
Solskjermingsgardin fra Creation Baumann. Kolleksjon Glare&Heat. Nyhet Face. Føres av Intag.

Foto: Intag

DOBBEL BREDDE: Stoffene kommer i dobbel bredde, fra 290 til 300 centimeter. Alle er flammehemmende og sertifisert med bærekraftsmerket Øko Tex standard 100. Lys- og solverdier er testet i henhold til DIN EN-prosedyrer. Alle sertifikat er tilgjengelig på nettsidene til produsenten Création Baumann.

Mer informasjon
Les mer
«Vi trenger sollys»
Se flere bilder
AnnetteBolme_INTAG_foto_GuriHaram_ifi.jpg

Foto: Guri Haram

Anette Bolme, Interiørhuset INTAG.

–  Sollys er viktig for oss mennesker, og vi trenger det inn i rommene våre både hjemme og på jobb. Men for skarp sol er sjenerende og varmt. Gjenskinn gjør det også vanskelig å jobbe på skjermen. Med de nye tekstilene fra Création Baumann kan vi skape et godt jobbelys samtidig som vi fortsatt ser ut, også ser det samtidig lekkert ut frister Annette Bolme hos INTAG.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.