Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Designers saturday.jpeg

Foto:

Duket for interiørfest i Oslo

Første helgen i september i oddetallsår, dukes det opp til interiørfest i Oslo. Under Designers’ Saturday åpnes showroom over hele byen, der over 150 utstillere møter flere tusen fagbesøkere. Også i år er overflatebransjen godt representert.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Lørdag 9. september kjører busser med røde Desginers’ Saturday-flagg rundt i Oslo med opp mot 6 000 arkitekter, interiørdesignere og andre fagmennesker som passasjerer. Ruten går mellom en lang rekke interiørshowroom der faste og gjestende utstillere viser frem det beste de har av møbler, belysning, tekstiler, kjøkken og gulv. Arrangementet tjuvstarter allerede på fredagen, og er en viktig møteplass for design- og interiørarkitektur i Norge. På søndagen er showroomene åpne for publikum, men de to første dagene er kun bransjefolk invitert.

Temaet for årets Designers’ Saturday ,«Collaborate», vil være tydelig i både gjesteforelesninger, DS Awards og andre aktiviteter som DS Collab. Dette er et samarbeidsinitiativ som kobler sammen utstillere med talentfulle designere. Resultatene vises frem på showroomet Oslo Event Hub ved Bankplassen.  

Sverre Fehn-inspirerte tepper

Se flere bilder
Stine Aas, Fragmented-teppe

Foto: Polyflor

FRAGMENTED er navnet på den minikolleksjonen som Stine Aas har laget for Polyflor og Object Carpet. Inspirasjonen til de tre teppene kommer fra Fjordfiestas møbler og Sverre Fehn. 

I ett av samarbeidsprosjektene har designeren Stine Aas tolket arkitekt Sverre Fehns uttrykk til tre ulike, nye tepper. Inspirasjonen til teppene er blant annet hentet fra designmøbelprodusenten Fjordfiestas Fehn-kolleksjon som ble lansert i fjor. Teppeserien har fått navnet «Fragmented» og er utviklet i samarbeid med gulvleverandøren Polyflor og den tyske teppeprodusenten Object Carpet.

– Jeg ble fascinert av briefen, som var kort og konkret, men fortsatt veldig åpen. Jeg så på dette som en mulighet til å dykke mer ned i arbeidet til Sverre Fehn, som jeg allerede har et sterkt forhold til. Det er også veldig spennende å jobbe med en etablert teppeprodusent for kontraktsmarkedet med så stort fokus på kvalitet og bærekraft, forteller Stine Aas.

I standen til Polyflor på Oslo Event Hub vises flere av Object Carpets teppekolleksjoner, blant annet den veganske Neoo, som er et monomateriale, og derfor enkelt kan gjenvinnes uten kvalitetstap uendelig mange ganger. 

Taktilt og resirkulert

Se flere bilder
uplift, installasjon

Foto: Tarkett

UPLIFT er en installasjon laget isamarbeid med designbyrået Note, og som ble vist i København tidligere i år. 

For første gang deltar gulvleverandøren Tarkett på Designers’ Saturday med utstillingen Uplift som vises på DOGA, Design og arkitektur Norge. Dette er et samarbeid med designstudioen Note, med gjenbruk som tema. Uplift viser hvordan tepper og tregulv kan kombineres på spennende, innovativt og inspirerende måter. De taktile elementene og materialene i utstillingen er gjenbrukt fra Uplift-utstillingen som ble vist frem under 3daysofdesign i København i juni. På fredagen kan besøkerne også prate direkte med designmanager i Note, Cristiano Pigazzini, om tankene bak konseptet.

På Designers’ Saturday vil Tarkett også presentere skulpturen Inside Out av designstudentene Märtha Sverdrup og Tyra Øyen Brandtsegg – et resultat av initiativet DS Academy Partnership. Skulpturen er designtalentenes tolkning av Desso Retrace.

– Temaet for Designers Saturday 2023 er Collaborate, og handler om det å gå sammen om en kreativ prosess, og skape verdi i fellesskap. Vi er derfor veldig stolte over å kunne vise frem våre sirkulære tekstilmaterialer gjennom to spennende, og samtidig svært ulike samarbeid, sier Linn Hagtvedt hos Tarkett.


Se flere bilder
Inside out - designsamarbeid

Foto: Tarkett

INSIDE OUT er et samarbeid mellom Tarkett og designstudentene Märtha Sverdrup og Tyra Øyen Brandtsegg, og et resultat av initiativet DS Academy Partnership

Patenterte gulvfliser

I Arkitektenes hus viser Fletco Carpets sine vegg-til-vegg-tepper for både prosjekter og private hjem. Fletco representeres i Norge av InHouse Prosjekt som til kontraktmarkedet blant annet leverer teppefliser som legges i store sammenhengende flater uten lim og uten synlige overganger mellom flisene.

– Fletco har patentert Lock Tiles som legges med hundetannsskjøting. De laserkuttede kantene gjør rutemønsteret fra teppeflisene tilnærmet usynlig og gulvet ser ut som et vegg-til-veggteppe. Vi er de eneste som kan levere dette, sier Inge Hansen, som har deltatt på Desginers’ Saturday tidligere – da med selskapet Ehrenborg. 

Se flere bilder
Lock tiles

Foto: Fletco

PUSLESPILL: Fletcos teppefliser med Lock tiles passer sammen som puslebrikker. Laserkuttede kanter gjør overgangene vanskelige å få øye på. 

Fremmer norsk produksjon

Med målsetningen å møte både interiørforhandlere og innkjøpere og beskrivende ledd for hotellsegmentet, deltar også Norvigroup Norsk Dun på Designers’ Saturday for første gang. Sammen med blant andre sengeprodusenten Wonderland, stiller de i Studio Hagen på det populære stoppestedet Thune Skøyen. Fra dette busstoppet når besøkerne hele 13 ulike showroom med til sammen nærmere 80 utstillere.

Norvigroup Norsk Dun, med base og fabrikk på Mysen på Østlandet, produserer duntepper, puter og andre tekstile produkter, og har stort fokus på miljøvennlighet, dyrevelferd og kvalitet på både design og produkter.

– Vi har valgt å stille ut sammen med andre norske bedrifter som har produksjon i Norge, og ønsker å fremme norsk industri. Vi har med oss et stort sortiment mot Hospitality som det skal bli gøy å få vise frem, sier Kari Setsaas, adm. direktør i Norvigroup Norsk Dun, som er også leder for Designindustrien, en bransjeforening i Norsk industri. 

Se flere bilder
hotelldyne og pute i dun

Foto: Norvigroup

HOTELLUKSUS: Norvigroup Norsk Dun har en egen kolleksjon for hotellsegmentet, som de viser frem på Designers' Saturday der selskapet deltar for første gang. 

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.