Designkonsept fra Tarkett åpner for nye mønstergulv

Med kolleksjonen «Segno» tar Tarkett utviklingen av parkettgulv i eik til et nytt nivå. Med det modulære designkonseptet kan gulvet legges på mange ulike måter, blant annet i fiskebeinsmønster, ruter, flettemønster eller helt nye mønstre.

Av Mari Andersen Rosenberg/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Designkonsept fra Tarkett åpner for nye mønstergulv

Foto: Tarkett

Mønstergulv har fått en renessanse de siste årene. Den klassiske fiskebeinsparketten har inntatt mange hjem, og de hollandske rutene begynner også for alvor å prege interiørbildet.

– Det er en klar tendens at kundene i større grad ønsker, og drømmer, om mønstergulv, sier Ingeborg Bigum Borgen, markedssjef hos Tarkett.

Dele på Pinterest RUSTIKK:

Foto: Tarkett

Det mørke gulvet Segno Eik Old Brown uttrykker en tydelig karakter og dybde, og får frem den klassiske og varme følelsen. Den børstede overflaten er behandlet med hardvoksolje, og de lette fasene forsterker det rustikke uttrykket.

Format for muligheter

For å kunne møte kundenes ønsker om mønstergulv, har Tarkett derfor lansert en ny kolleksjon med modulære tregulv som kan legges på mange ulike måter, enten i tradisjonelle mønstre eller nye kreative uttrykk.

– Segno består av høyreplanker og venstreplanker som sammen kan skape mange ulike mønstre. Slik kan gulvet skreddersys etter hva kunden vil ha, forteller Bigum Borgen.

Tarkett har en oppskriftsbok med forslag til ulike mønstre gulvet kan legges i, og i tillegg kan kunden fritt designe sitt eget mønster – en drøm for kreative arkitekter.

– Formatet på planken gjør at det åpnes for ganske mange muligheter. Det er egentlig bare kreativiteten som kan sette grenser, sier hun.

Kolleksjonen er tilpasset både privatpersoner og arkitekter, og kan godt legges i offentlige rom som hoteller, møterom eller butikker.

Dele på Pinterest TIDLØST:

Foto: Tarkett

Segno Eik er naturlig og tidløst, og treets naturlige utseende kommer godt frem. Den mykt børstede overflaten og de skrå kantene skaper et uttrykksfullt og vakkert gulv.

Vakkert spill

Segno kombinerer Tarkett sin kvalitet på materiale og finish med det modulære designkonseptet som gjør det mulig å skape unike gulvmønster for ulike miljøer, sier Bigum Borgen.

Kolleksjonen består av fem farger, basert på bestselgerne i kolleksjonen Heritage; Eik Limestone, Eik Blonde, Eik, Eik Old Grey og Eik Old Brown.

– Gulvplankene har en børstet og hardvoksoljet overflate som gir vakkert spill i treverket. Når gulvet legges i ulike vinkler gir et innfallende lys et ytterligere designelement til plankene, som skaper en dynamisk og vakker visuell effekt, forteller Bigum Borgen.

Plankene har lett fas og er 120 mm brede, 600 mm lange og 11 mm tykke. Gulvet limes til et plant underlag og bør legges av en håndverker for best resultat.

Dele på Pinterest LYST:

Foto: Tarkett

Segno Eik Limestone er behandlet med en hvitpigmentert hardvoksolje som gir en dus nyanse som minner om kalkstein. Gulvet passer til alt fra den klassiske bygårdsleligheten til det arkitekttegnede, moderne huset.

Dette ble brukt

Disse gulvene er brukt:

Hovedbilde: Segno Eik Old Grey – TARKETT

Bilde med sort kjøkken: Segno Eik Blonde – TARKETT

Rustikk: Segno Eik Old Brown – TARKETT

Tidløst: Segno Eik – TARKETT

Lyst: Segno Eik Limestone – TARKETT

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt