Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
UTVALGT-Marvel Dark Blue-iQ Megalit Graphite Sand- Aczent Excellence Genius 70-FotoTarkett.jpg

Foto: Tarkett

Design og bærekraft forenes i egen kolleksjon

Et eget utvalg av gulv med god miljøytelse og raffinert design skal gjøre det enkelt å velge bærekraftige gulv til hele prosjekter. Tarkett Circular Collection består av flere ulike gulvtyper som omfattes av gjenvinningsprogrammet ReStart.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For å gjøre det enkelt for dem som vil ha både bærekraft og flott design i ett og samme produkt, har Tarkett satt sammen Circular Collection. Den er spesielt egnet for prosjekter der det trengs flere ulike gulvtyper og som har høye miljøambisjoner. Her er samlet utvalgte gulv fra produsentens sortiment. Kravet er at de omfattes av gjenvinningssystemet ReStart, og at de henger høyt sett fra et estetisk ståsted.

– Et interiør består sjelden av bare ett gulvmateriale. Med de ulike produktkategoriene i Circular Collection er det lett å skape interiører med både designpreg og gjennomførte miljøkriterier, sier Linn Hagtvedt hos Tarkett Norge.

– Med dette gjør vi det enklere for arkitekter som ønsker spesifikke bærekraftige ytelser. Kolleksjonen er beviset på ambisjonen for Tarkett, i fremtiden skal forhåpentlig alle våre gulv inngå her. 

Se flere bilder
Tarkett Atelier, Stockholm

Foto: Tarkett

SIRKULÆR VISNING: Det nye showroomet i Stockholm er utformet av Note Design, og viser gulv fra kolleksjonen Circular Collection på både møbler, vegger og på gulvet. 

Kuratert utvalg

Innenfor Circular Collection finnes enda en liten undergruppe gulv. Denne har Tarkett satt sammen i samarbeid med designbyrået Note.

– Det kuraterte utvalget som vi viser med materialkollasjer i brosjyren, har vi laget for å vise potensialet med kolleksjonen. Utvalget er blitt godt mottatt og vekker interesse, sier hun.

Se flere bilder
Circular Collection utvalg

Foto: Tarkett

UTVALGT:  I Tarketts Circular Collection finns gjenvinningsbare materialer av vinyl, linoleum och tekstil. Note Design Studio har gjort et kuratert utvalg for Play, som er Tarketts inspirasjonsmagasin. På bildet vises teppeflisene Marvel Dark Blue, det homogene vinylgulvet iQ Megalit Graphite Sand og løstleggingsproduktet Aczent Excellence Genius 70.

Vinyl, teppefliser og linoleum

Tarkett Norge har jobbet hardt for å sette ut i livet et system for enkel og praktisk gjenvinning av gulv. Gjennom ReStart, som prosjektet heter, samles både installasjonsspill og utrevne gulv inn for å bli brukt i produksjon av nye gulv. I fjor samlet norske gulvleggere inn over 700 tonn vinylbelegg, men systemet omfatter også enkelte teppefliser og linoleum fra egen produksjon.

Samtidig med dette har gulvprodusenten endret beskrivelsen av alle produktenes miljøegenskaper.

– Ordet «resirkulerbar» er fjernet fra produktinformasjonen for alle produkter som det ikke finnes et fungerende ReStart-innsamlingssystem eller resirkuleringsprosess for, sier Hagtvedt.

Se flere bilder
vinylgulv retur

Foto: Tarkett

NYTT RÅSTOFF: Alle gulvene i Circular Collection kan gjenvinnes. Tarkett har etablert rutiner for innsamling av utrevne gulv over hele Norge. Det innsamlede materialet brukes som råvare i nye gulv. 

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.