FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
HISTORISK HOTELL.jpg

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Deco Systems lister seg inn på historisk hotell

Hotel Bristol er 100 år. Det ble feiret med en storstilt oppgradering av hele hotellet. – Vi har satt vårt tydelige preg på hotellet, sier listspesialist Olaf Rimstad i Deco Systems AS.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Da Olav Thon (98) gikk inn dørene på Hotel Bristol på midten av 1970-tallet, ble han solgt. For maken til hotell hadde han knapt sett. Her var det arkitektur i maurisk stil, vakker kunst og dekor, en spesiell musikalsk historie – og et hotellpotensial Thon ville utvikle videre. Så i 1975 kjøpte han sitt første hotell. Denne hotellhandelen la også grunnlaget for det som skulle bli hotellkjeden Thon Hotels. En av Norges største hotellkjeder.

Full fornyelse

Thon har sørget for flere renoveringer og ombygginger etter overtakelsen på 70-tallet. Den siste og virkelig store renovasjonen ble avsluttet i fjor. Da ble blant annet alle de 251 rommene oppgradert, spisestedene fornyet, og det ble bygget konditori og bakeri inne på hotellet. Også «Vinterhaven» og resepsjonen ble fornyet fra topp til tå.

Se flere bilder
Hotel Bristol

Foto: Kristian Owren/ifi.no

RESEPSJONEN: − Grunnen til at du legger merke til taket i resepsjonsområdet er at vi har levert polyuretanlister for indirekte belysning. Bakenfor disse listene er det montert LED-lys som lyser opp de opprinnelige listene, forteller Olaf Rimstad i Deco Systems.

Tok tak i taket

Og det er her, i resepsjonen, vi først møter listspesialisten Deco Systems AS som i mange år har vært hoffleverandør av listverk til om lag 40 Thon-hoteller. Salgsansvarlig for prosjektmarkedet, Olaf Rimstad, peker opp i taket i Bristol-lobbyen.
− Dette taket er en opplevelse. Grunnen til at du legger særlig merke til dette taket er fordi at vi har levert polyuretanlister for indirekte belysning. Bakenfor disse listene er det montert LED-lys som lyser opp de opprinnelige listene. Taket vises i all sin prakt. Interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar, og designansvarlig hos Thon, Sissel Berdal Haga, har virkelig utført et kunststykke i sin utforming av hotellet, og vi er stolte av å ha fått være med, sier han.

Se flere bilder
Hotel Bristol

Foto: Olaf Rimstad

SÆRPREG: Deco Systems har levert lister rund baut på Hotel Bristol. I taket er det lagt polyuretanlister for indirekte belysning. Bakenfor disse listene er det montert LED-lys som lyser opp de opprinnelige listene.

Lister seg rundt i hotellet

Det er ikke bare i lobbyen på Bristol Deco Systems har satt sine spor. De har også levert lister i alle rom, korridorer og i trappeganger. På baderommene og i korridorene er det lagt lister i polystyren.
− Dette er harde og gjennomfargede lister som tåler vann uten oppsprekking og avflassing. Det er holdbare produkter som over tid vil vare selv i en korridor med røff behandling. I trappegangene er det lagt opp en lystlyst i nedkanten av de gamle listene, noe som gir en behagelig stemning. Hovedlisten med lys i er levert av Deco Systems, forteller Rimstad.

Se flere bilder
Hotel Bristol

Foto: Kristian Owren/ifi.no

BADEROM: Olaf Rimstad i Deco Systems forteller at Deco-lister er en problemløser for baderom.
- Disse produktene tåler vann, og malingen vil derfor ikke flasse av, sier han.

Gammel stil i ny drakt

Oppe i festsalene har Deco Systems levert de samme listene som vi finner i taket i lobbyen.
− Det har vært viktig for hotellet å ta vare på den gamle stilen. Med våre lister og LED-lysene får vi frem de opprinnelige og vakre listene på en bedre måte. Lysene kan også justeres for å skape ekstra magi, og listene våre er sentrale i utrykket i hele hotellet, sier Rimstad.

Se flere bilder
Hotel Bristol

Foto: Kristian Owren/ifi.no

FESTSALENE: − Det har vært viktig for hotellet å ta vare på den gamle stilen. Med våre lister og LED-lysene får vi frem de opprinnelige og vakre listene på en bedre måte, sier Olaf Rimstad i Deco Systems.

Lister for et hvert behov

Rimstad forteller at de har levert om lag 20 000 meter list til hotellet. Det er alt fra karmlister til alle rom, taklister, pyntelister rundt TV-er og gulvlister.
− Du kan trygt si at vi har satt vårt preg på hotellrommene. Jeg pleier å si at Deco Systems er problemløseren for byggebransjen. Vi har alltid en løsning. Her på Bristol har vi virkelig fått vist hva vi kan levere. Vi vil også berømme samarbeidet mellom Ramsøskar og NP Bygg AS som har gått knirkefritt gjennom hele prosessen. Dette har blitt et flaggskip for Thon – og et flaggskip for Deco Systems, sier han.

Se flere bilder
Hotel Bristol

Foto: Kristian Owren/ifi.no

TRAPPEGANG: I trappegangene er det lagt opp en lyslyst i nedkanten av de gamle listene, noe som gir en behagelig stemning. Hovedlisten med lys i er levert av Deco Systems.


Se flere bilder
Hotel Bristol

Foto: Kristian Owren/ifi.no

HISTORISK HOTELL: Trond Ramsøskar, Interiørarkitekt MNIL, forteller at jobben var å fornye og bevare på samme tid. − Historie, kultur og tradisjon skulle tas vare på. Hotellet skulle oppgraderes uten at den tradisjonelle Bristol-følelsen gikk tapt, sier han.


Se flere bilder
Hotel Bristol

Foto: Kristian Owren/ifi.no

KORRIDORER: I korridorene på Hotel Bristol er det lagt lyslister i taket. Langs gulv og vegger er det lagt harde gjennomfargede lister som tåler tøff behandling.


Se flere bilder
Hotel Bristol

Foto: Kristian Owren/ifi.no

LYSLIST: Listverk og ornamentering er sentrale elementer i Hotell Bristols uttrykk. - Deco Systems kvalitetsprodukter var særdeles velegnede i moderniseringsprosessen, sier Trond Ramsøskar, Interiørarkitekt MNIL

Mer informasjon
Les mer
FAKTA OM RENOVERINGEN:

Utførende: NP Bygg AS
Deco Systems har levert: 50 leveranser og
20 profiler med taklister, karmlister, fotlister,
fenderlister, pyntelister og lister for indirekte belysning
Antall meter levert: 19 568 meter listverk

Hotel Bristol åpnet dørene første gang i 1920. Olav Thon kjøpte hotellet i 1975.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.