Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
DEKORVOKS-Foto-Osmo.JPG

Foto: Kate Justin

De laget fargen som skaper fin helhet på hytta

Å finne en farge som balanserer godt mellom varmt og kaldt, passer ulike stilarter og lyst og mørkt, kan vare lenge er en kunst. Oj! Design har klart det, og Osmo har fått fargen på kartet.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fargen heter Fjell by Oj! Design, og finnes på fargekartet til Osmo. Den er ikke for varm og ikke for kald, og har blitt til gjennom prøving og feiling, nye blandinger og utallige runder med oppstrøksprøver. Dette er ikke en laboratoriefarge, men resultatet av en interiørdesigners jakt på den «rette fargen».

Siden lanseringen har den fått mangt et interiør til å falle på plass. 

Se flere bilder
Hytteinteriør designet av Oj! Design. Vegger behandlet med Dekorvoks fra Osmo.

Foto: Bernat Tubau. Design: Oj! Design

MODERNE HYTTEKOS: Fargen passer alle stiler, og er lett å kombinere med ulike materialer. Den er ikke for varm og ikke for kald, og skaper en behagelig ramme rundt interiøret og binder det  sammen til en elegant helhet.

Gråfarge til panel og tømmer

Med denne fargen på veggpanel, tømmer og tak har mange fått den lune og moderne stilen som er populær nå. Gråfargen er like fin hjemme som på hytta, sier Kate Justin hos Osmo.

Hun er svært fornøyd med at de har fått fargen på kartet, og forteller at den kommer som Dekorvoks. Det er en overflatebehandling til ubehandlet treverk, og gir farge samtidig som strukturen i treet vises slik som ved beis og lasur.

Det er Oj! Design på Elverum som har jobbet fram fargen. Kristin Aamot Juliebø, som er markedsansvarlig og styrer kontoene deres i sosiale medeier, forteller at de får masse spørsmål og positive kommentarer når de legger ut nye bilder fra leiligheter og hytter der fargen er brukt.

– Ja, det er tydelig at vi har truffet noe spesielt med denne fargen, sier hun. 

Personlige og unike interiør

Oj! Design er et interiørdesignfirma som leverer interiør- og designløsninger til folk som skal pusse opp eller bygge. De bistår med alt fra farger, fliser, gulv og møbler til å være med i byggeprosesser og hjelpe kunden med å skape unike og helhetlige løsninger. De har også eget møbelsnekkeri som leverer skreddersydde løsninger til eksempelvis baderomsmøbler, kjøkken og vinrom.

Kristin Aamot Juliebø forteller at det er gründeren av interiørdesignfirmaet Kristin Hansen-Øvre som skal ha æren for fargen. Hun lette etter en overflatebehandling og farge som ville gi ubehandlet panel- og tømmervegger et beiset utseende som passet deres unike og eksklusive stil. Fargen skulle ikke være for varm og ikke for kald, og passe til en moderne grå fargepalett.

Løsningen ble Osmo Dekorvoks. Siden ingen av fargene i det daværende fargekartet stemte helt, løste hun det ved å blande seg fram på egenhånd.

Se flere bilder
Hytte interiør designet av Oj!Design, Vegger behandlet med Osmo Dekorvoks.

Foto: Bernat Tubau. Design: Oj! Design

ELEGANT HYTTEKOS: Tak, vegger og vindusomramming er behandlet med et strøk Osmo Dekorvoks i Fargen Fjell by Oj! Design. Overflatebehandlingen dekker fint gulfargen i panelet samtidig som strukturen i treverket fortsatt vises og gir rommet den lune karakteren.

En farge som skaper fin helhet

– Det handlet ikke bare om å finne en fin farge, sier Aamot Juliebø. Alt skal harmonere, en må finne en tone som ikke støyer for interiøret, men binder det hele sammen. Fjell by Oj! Design er en slik farge. Den er litt kald, noe som demper den gule tonen i treverket. Samtidig er den svært allsidig og går like fint sammen med lyse farger og varme, mer tradisjonelle farger. Den funker til alt, og passer uansett stil. Den er tidløs og vil holde over tid. Vi bruker den masse i prosjektene våre, sier hun entusiastisk og legger til at selv om de for tiden har mest hytteoppdrag, så gjør de også andre ting som leiligheter og kontorer. 

De fikk på plass fargen som manglet

Se flere bilder
Fargeprøve Osmo Dekorvoks farge Fjell by Oj!Design

Foto: Osmo

FJELL BY OJ! DESIGN: Fargen leveres i Osmo Dekorvoks og har både grått og brunt i seg. Den har en god dekkevne på 1 strøk.

Hos Osmo er de svært fornøyd med samarbeidet og responsen de har fått på fargen. Kate Justin forteller at da de oppdaget hva som utviklet seg hos interiørdesignerne på Elverum, var de snare til å ta kontakt.

– Vi syntes fargen og prosjektene deres var så flotte og unike at vi bestemte oss for å produsere fargen, og ha den i vårt sortiment. Nå finnes den som farge 3142 Fjell by Oj! Design i fargekartet vårt. Den kan kjøpes eller bestilles hos alle våre forhandlere, forteller hun. 

Mer informasjon
Les mer
Det startet med en tømmerhytte
Se flere bilder
Kristin Øvre-Hansen. Gründer av Oj! Design.

Foto:


Denne fargehistorien startet da Kristin Øvre-Hansen gründer av Oj! Design skulle innrede en tømmerhytte med store forskjeller i fargene på tømmeret. Det var veldig gylne partier, samt noen helt lyse og noen mot grønt. Beisen måtte ha nok dekkevne til at tømmeret ikke ble rødaktig, og til å jevne ut fargeforskjellene. Fjell by Oj! Design har både grått og brunt i seg, samt en god dekkevne på 1 strøk.

– Vi blandet og laget sikkert ti kombinasjoner, før vi fant den rette blandingen. sier Kristin Øvre-Hansen.  

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.