Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
MARTIN LEINSTEIN_FARGERIKE FOLK_FotoIverValkve_IFI_no-434.jpg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Dansken som elsker frossenpizza og alltid smiler

Martin Leinstein er opptatt av god kvalitet, spiser imponerende mengder frossenpizza, og synger til danske Kim Larsen. Når han ikke er opptatt i rollen som Country Manager hos Alfort Norge, spiller han squash, snekrer møbler i «mancaven» og smiler til verden.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Fargerike folk

Etiketter

Alfort
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons
Fargerike folk

Dette er spalten i Fargemagasinet der vi blir litt bedre kjent med bransjens fargerike mennesker. Denne gangen slo vi av en prat med Martin Leinstein hos Alfort.

Navn: Martin Leinstein

Tittel: Country Manager Norway

Arbeidssted: Alfort


− Hva skjer hos Alfort for tiden?

– Det er mye spennende på gang. Vi jobber med å få flere av våre produkter inn hos grossistleddet. Det er også mange spennende ting på gang i Alfort Sverige med nye konstellasjoner, samtidig som vi jobber med å utvikle nye produkter og et helt nytt sortiment som lanseres neste år. Vi har også et ekstra stort fokus på eksport akkurat nå.

– Hvis du kunne dekorere kontoret i et hvilket som helst tema, hva ville det vært?

– Da hadde jeg nok gått for en urban stil med noen planter og kule farger. Litt som en miniversjon av Grünerløkka i Oslo, om du skjønner! Dessverre er det ikke like lett å få gjort med et leielokale.

– Hva er din største oppussingstabbe?

– Det er en ting jeg husker spesielt godt, og det var når jeg skulle pusse opp kjelleren hjemme. Da jeg skulle knuse og fjerne betonggulvet med en meiselhammer, klarte jeg mirakuløst å treffe et vannrør. Det endte med at jeg måtte kontakte et VVS-firma som kom og lappet sammen røret.

– Hvis du måtte bytte yrke, hva vil du jobbet med?

– Jeg ville ha jobbet med retail. Det er litt mer puls og tempo der. Det rette er vel å si tilbake til retail, for jeg har jobbet med det før. Det skjer noe hele tiden, du må omstille deg raskt, og har mange medarbeidere.  Det føles som du kan utgjøre en forskjell fra dag til dag. Jeg liker jobber med høyt tempo.

– Hva ville du bli da du var liten?

– Det er litt morsomt at du spør om det. For jeg hadde en klar plan fra jeg var veldig ung. Allerede som 15-åring satte jeg meg et mål om å bli varehussjef i en matbutikk. Jeg jobbet 13 år målrettet for å oppnå den drømmen, og da jeg var 28 år hadde jeg klart det. Det var det eneste jeg ville bli.

– Hva er det beste rådet du vil gi til noen som skal pusse opp?

– Det må være å velge gode verktøy, og investere i kvalitet. Det er en filosofi jeg også praktiserer i hverdagen. Jeg er kanskje litt sær på sånne ting, men jeg går alltid for kvalitetsprodukter. Da ender du opp med noe som varer i mange år, og du trenger ikke å tenke på å måtte bytte det ut hele tiden. Så mitt råd er enkelt: invester i kvalitet, det kan være sparsomt i lengden!

− Hva er det pinligste du har gjort på et Teams-møte?

– Det var mange morsomme episoder da jeg jobbet i Retail. Jeg husker en gang jeg hadde et hav av regionsjefer samlet på Teams, og vi satt og utarbeidet strategier, og samtidig ble bedre kjent. Jeg tror vi satt 15 timer på Teams den dagen, vi spiste frokost, lunsj og middag sammen, og avsluttet med øl og vin på kvelden. Det er et Teams-møte jeg alltid vil huske!

– Hva er din foretrukne kontorsnack?

– Det er en ting jeg alltid har tilgjengelig, og det er spicy lime peanøtter. Det spiser jeg hver eneste dag på kontoret. Jeg drikker så å si aldri brus, og jeg hater sjokolade, men spicy lime peanøtter må jeg ha.

– Hvilket måltid kunne du ha spis hver dag?

– Det er enkelt: fossenpizza. Det første året jeg bodde i Norge spiste jeg frossenpizza hver eneste dag i 12 måneder, og det mener jeg. Favoritten er Big One med pepperoni og skinke, men jeg er generelt glad i all pizza med pepperoni, bare det ikke er Grandiosa! Det er få ting som slår en god pizza og en kald øl. Siden jeg er dansk, så kan du nok tenke hva som er favorittølen?

– Hvilken superkraft ville du helst hatt?

Det vet jeg faktisk ikke helt, men om jeg må velge, kanskje telepati? Det hadde vært nyttig å kunne lese tankene til folk av og til. Lange prosesser hadde blitt kortere om du kunne visst hva folk tenker!

− Hvilken musikk hører du på når du vil slappe av?

– Kim Larsen. Det er dansk perfeksjon, og den artisten jeg er født og oppvokst med. Folkemusikk er nok det jeg hører mest på. For meg er det viktig at musikk gjør deg glad, og skaper god stemning. Musikk som alle kan synge med til er et must.

– Har du et motto du lever etter?

– Det er et veldig enkelt motto, men et jeg prøver å praktisere hver dag: «smil og verden smiler til deg», det er viktig. Et lite smil kan gjøre mer enn man tror. Et smil er en universal måte å kommunisere på. Si også hei, god morgen og god kveld til folk. Det koster lite, og gir mye.

– Når du ikke er på jobb, hva liker du å gjøre?

– Jeg hater å slappe av, så for meg er det viktig å alltid ha noe å gjøre. Det er tre ting jeg liker ekstra godt å gjøre. Det første er å spille squash, og det gjør jeg tre ganger i uken. Det andre er hagearbeid. Jeg har en gigantisk hage hjemme, så det er alltid noe å finne på. Det tredje er å snekre. Da trekker jeg inn i min «mancave» og snekrer litt. Der lager jeg alt mulig, fra møbler til betongkonstruksjoner jeg trenger til hagen.

− Hvor skal du nå?

– Jeg skal en liten tur hjem til Danmark for å besøke familien min, så det blir veldig hyggelig. Jeg skal ha en uke fri før jeg jobber en uke fra Danmark. Deretter er det tilbake til Norge.

Fargerike folk

Send gjerne tips til tips@ifi.no om hvem du mener vi burde intervjue neste gang!

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.