Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
DANA LIM NORGE_FotoDanaLimNorge.jpeg

Foto: Dana Lim Norge

Dana Lim tar med seg sin erfaring til Norge

Dana Lim er den største innenfor lim, sparkel- og fugemasser i Danmark. Nå ønsker de å ta med seg sin gode erfaring fra Danmark til det norske markedet, med et mål om å også bli den største her til lands.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Dana Lim har vært ledende innen lim, sparkel- og fugemasse i Danmark helt siden 1929 da det ble etablert av Kai Hansen. Nå ønsker de å bli den ledende leverandøren innen lim, sparkel- og fugemasser også her i landet. I 2019 kjøpte Dana Lim Norge Fugger AS i Bergen.

Ønsker å vokse

Tidligere har Dana Lim vært representert i Norge gjennom agenturer, nå tar de en mer aktiv rolle i kampen om markedsposisjon i Norge. I 2015 ble Dana Lim Norge etablert, og har hatt utgangspunkt på Østlandet, inntil 1. september i 2022. Da ble det nye hovedkontoret i Norge etablert i Fugger AS sine gamle lokaler på Nesttun i Bergen.

– I tillegg til kontor får vi også lager og distribusjonsmuligheter i Norge gjennom oppkjøpet av Fugger AS, sier Rune Ludvigsen, Key Account Manager i Dana Lim Norge. 

– Vi jobber hele tiden med å utvikle oss og tilpasse oss det norske markedet. Det som fungerer for Dana Lim i Danmark, vil ikke nødvendigvis fungere her også. Det er ganske store forskjeller mellom de nordiske landene, både når det gjelder klima, og måten vi kommuniserer på, sier han.

Se flere bilder
Rune Ludvigsen, Dana Lim Norge

Foto: Dana Lim Norge

KEY ACCOUNT MANAGER: Rune Ludvigsen har vært i Dana Lim i flere år, nå har han fått rollen som Key Account Manager.

Distribusjonssirkelen

– En viktig del av Dana Lims virksomhet er gode løsninger innen logistikk. Fabrikken i Køge er perfekt lokalisert for å flytte varer rundt om i de meste bebodde strøkene i Norge, Sverige og Danmark, sier Ludvigsen.

– En av styrkene vi har etter mange års produksjon og distribusjon er gode løsninger og rutiner innen logistikk. Hovedkvarteret i Køge ligger bare 35 minutter sør for København, og det gjør at vi kan levere bestillinger veldig raskt til de områdene i Danmark, Norge og Sverige som har størst etterspørsel og flest kunder. Bestillinger innenfor en avstand på 2000 kilometer fra fabrikken i Køge, kan vi distribuere innen 24 timer, sier han.


Se flere bilder
Dana lim lager, Danmark

Foto: Dana Lim

DISTRIBUSJON: – Innenfor et bestemt område i Norge, Sverige og Danmark, kan vi få produkt levert innen 24 timer etter bestillingen, sier Rune Ludvigsen.

Tack for all bruk

En produktserie som er godt tilpasset nordiske forhold er «Tack» serien, sier Ludvigsen. Den mener han dekker de fleste behovene til forbrukeren.

– «Cool Tack 286» kan brukes i temperaturer ned til -5 °C, takket være dens Cool Cure Technology. men den kan også benyttes resten av året, da herder det bare litt raskere. Disse egenskapene gjør «Cool Tack» godt egnet for norske forhold, sier han.

– Det er en fukthetsherdene monteringslim, fritt for løsningsmidler og herder opp og gir en meget sterk limfuge som i tillegg er elastisk, som gjør den tar opp eventuelle bevegelser i de limte materialene. Produktet egner seg godt til for eksempel liming av takstein ute, men også treverk, glass, metall og betong. Produktet leveres i rødt, grått, svart og hvitt, sier han.

«Cool Tack 286» har BREEAM-NOR dokumentasjon og kan inngå i Svanemerkede bygg.

Se flere bilder
Dana lim, Tack serie

Foto: Dana Lim

TACK: Et av produktene i Tack-serien er «Cool Tack 286», som herder i temperaturer ned til -5 °C, på grunn av produktets Cool Cure Technology.

Opplæringssenter

I 2019 åpnet Dana Lim et eget opplæringssenter for skolering og testing av produkter ved anlegget i Køge.

– Vi har et 300 kvadratmeter stort lokale der vi driver med testing av diverse produkter. I disse lokalene driver vi også med ekstern opplæring. Lokalet er et møtested for alle som ønsker å lære om og lære hvordan bruke våre produkter, sier Agathe Børhaug, Country Manager i Dana Lim Norge.

Se flere bilder
Dana lim, Lokaler i Danmark

Foto: Dana Lim

TEST-TEST: I 2019 åpnet Dana Lim et lokale for opplæring og testing av nye produkter. Her holdes det også opplæring om hvordan produktene fungerer, både internt og eksternt.

God arbeidsplass

I flere land, inkludert Norge og Danmark, finnes en sertifiseringsordning som heter «Great Place to Work». Trivsel- og ha det godt på jobb er viktig for motivasjonen, og hvor godt du har det på jobb. Ordningen gjør også at det må jobbes for å fylle kriteriene den setter. Dana Lim har siden 2018 blitt sertifisert som «Great Place to Work».

– Hos Dana Lim står mennesket i sentrum. Siden grunnleggelsen i 1929 har vi hatt fokus på å være en virksomhet med en sunn arbeidskultur hvor medarbeidere trives, har tillitt til hverandre og ikke minst er stolte av sin arbeidsplass, sier Børhaug.

Se flere bilder
Agathe Barthe

Foto: Dana Lim Norge

COUNTRY MANAGER: Agathe Børhaug er Country Manager i Dana Lim Norge.

Miljø og Miljøfokus

– Et økt fokus på bærekraftig forretning og produksjon er helt i tråd med selskapets verdigrunnlag. Hos Dana Lim er vi klar over vårt medansvar for hvordan vi forvalter klodes felles ressurser og for hvordan produktene våre påvirker mennesker og miljø. Som markedsledende produsent av lim, sparkel og fugemasser i Norden mener vi at vi har en forpliktelse til å være i forkant når det gjelder klima og miljø, sier Børhaug.

– Vi har satt oss selv strenge krav når det kommer til CO2utslipp. Dana Lim har et mål om 46 prosent CO2-reduksjon innen 2030, dette tallet gjelder både direkte og indirekte klimaavtrykk fra selskapets virksomhet. Vi er veldig åpne rundt våre prosesser, og hvert år blir klimamål og en årlig oversikt offentliggjort på nettsidene våre, legger hun til.

Se flere bilder
Dana lim, lokaler i Danmark.

Foto: Dana Lim

DANMARK: Fra de nye lager og fabrikk lokalene kan Dana Lim distribuere store bestillinger innenfor gitte områder i Danmark, Norge og Sverige på under 24 timer.

Bransjesamarbeid

Som medlem av IFI gir det mulighet til bransjesamarbeid gjennom blant annet gulvfakta.no som bygger på kunnskap om gulvsystemer. Her jobber bransjen sammen for å finne gode felles løsninger.

– For oss handler dette primært om bransjetilknytning. Vi har vel ikke helt klart bilde av hva samarbeidet innebærer enda, men det kommer nok på plass når vi har fått møtt de andre og diskutert relevante temaer. Det er naturlig for oss å være med i et bransjeforum, møte andre bransjeaktører og utveksle erfaringer, sier Børhaug.

Se flere bilder
Dana Lim lokaler i Norge

Foto: Dana Lim Norge

DANA LIM NORGE: Hovedkontoret til Dana Lim Norge ligger i Bergen. Lokalet tok de over da de i 2019 kjøpte opp Fugger AS.

KAI HANSEN FONDET

Dana Lims grunnlegger Kai Hansen døde i 1952, gikk Dansk Limfabrikk videre til ungdomskjæresten hans, Anne Margrethe Hincheli, hun etablerte Kai Hansens Fond.

Fondet har siden da vært eneeier av virksomheten, som nå har skiftet navn til Dana Lim AS.

Fondet står bak utdelingen av Dana Lim prisen. Prisen er rettet mot vitenskapelig forskning som fremmer dansk næringsliv eller samfunn.

Mer informasjon
Les mer
Dana Lim
  • Største produsenten av lim, sparkel- og fugemasser i Skandinavia, og har over 260 ansatte.
  • Grunnlagt av Kai Hansen i 1929.
  • I 1988 ble selskapet omstrukturert, og fikk navnet Dana Lim AS.
  • I produksjonslokalene i Køge er det 80% egenproduksjon og 20% utkontraktert produksjon.
  • Dana Lim har datterselskap i Sverige, Norge, Litauen, Ukraina og Polen.
  • I 2019 kjøpte Dana Lim Norge Fugger AS i Bergen. Som ble deres nye hovedkontor i Norge.
  • Selskapet har siden 1955 vært eiet helt av Kai Hansen fondet.
Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.