Fargemagasinet logo
Se flere bilder
gulvspon-forestia-FotoByggma.jpg

Foto: Byggma

Byggma styrker posisjonen i markedet

På nyåret tar Byggma i drift det utvidede distribusjonssenteret for platematerialer som er bygget ved Forestia-fabrikken på Braskereidfoss. Samtidig fusjoneres Masonite Beams-avdelingen i Huntonit AS inn i Masonite Beams AS. Hovedmålet med begge tiltakene er å styrke sin posisjon i markedet ved å effektivisere verdikjeden for kundene.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Forestia-fabrikken på Braskereidfoss i Våler kommune har under 2022 investert i utvidelse av lager- og logistikkfasilitetene. Hensikten har vært å etablere Norges største distribusjonssenter for konsernets egenproduserte sponplater, samt importerte OSB- og finerplater, til det norske byggevaremarkedet. Forestia er i dag Norges ledende produsent av sponplater, men plater som OSB og finér produseres ikke i Norge.

For å dekke markedets behov har Forestia inngått avtaler med ledende produsenter i utlandet, slik at disse kan bestilles, leveres og faktureres sammen med de egenproduserte sponplatene.

Se flere bilder
Forestias fabrikk i Braskereidfoss

Foto: Per Ottar Walderhaug/Innovasjon Norge

INVESTERING: Et utvidet lager og logistikksenter tas i bruk hos Forestia i Braskereidfoss 1. januar. Herfra distribueres Byggmas egne sponplater, samt importerte OSB- og finerplater. Forestia har tidligere fått 80 millioner i tilskudd fra Innovasjon Norge til etableringen av en fabrikk for gjenbruk av treverk ved anlegget.

Bra for miljøet

Investeringen som er på i overkant av 40 millioner kroner, har økt lagerkapasiteten med over 4 200 kvadratmeter. Totalt sett er eiendomsmassen på Forestia AS nå 50 000 kvadratmeter.

– Forestia er den største virksomheten i Byggma-konsernet og investeringene er et signal på at vi ønsker å styrke bedriften i Våler. Vi er også stolte av å kunne gi forbedrede logistikkløsninger for våre kunder – som igjen gir miljømessige fordeler med tanke på samlast, sier konsernsjef Geir Drangsland i en pressemelding. 

Se flere bilder
Geir Drangsland, konsernsjef Byggma

Foto: Byggma

STOLT: – Vi er stolte av å kunne gi forbedrede logistikkløsninger for våre kunder – som igjen gir miljømessige fordeler med tanke på samlast, sier konsernsjef Geir Drangsland i en pressemelding.

Samler I-bjelkene

Ytterligere en forenkling for kundene skjer da Byggma ASA den 1. januar fusjonerer Masonite Beams-avdelingen i Huntonit AS inn i Masonite Beams AS.

I Byggma ASA har det historisk vært to avdelinger som arbeider med Masonite I-bjelker; tilbudsgivning, precut og konstruksjonsberegninger. Den ene er plassert hos Forestia AS i Mo i Rana og den andre hos Huntonit AS på Vennesla.

Da selskapet Masonite Beams AS ble opprettet i 2020 flyttet bjelkeavdelingen i Forestia AS dit. Fra 1.1.2023 flyttes også bjelkeavdelingen i Huntonit AS til Masonite Beams AS.

– Å organisere våre to Masonite I-bjelkeavdelinger i ett felles selskap vil være med på å styrke vår posisjon innen bjelkesegmentet. Masonite Beams AS er svært fremtidsrettet og i tråd med vårt arbeide med miljøfokus og bærekraft, sier Drangsland.

Se flere bilder
i-bjelke

Foto: Byggma

SAMLING: Byggma-konsernet samler de to Masonite I-bjelkeavdelingene i ett felles selskap - Masonite Beams AS.

«Styrket mot vekst»

Masonite Beams AS har cirka 40 ansatte med høy fagkompetanse, hvorav 17 jobber med salg, forespørsler, tilbud og konstruksjonsberegninger. I tillegg ivaretar Byggmas salgskorps Masonite I-bjelkene i kunde- og messesammenheng.

– Vi rendyrker segmentet I-bjelker i Masonite Beams AS for å stå styrket mot vekst fremover. Vi har over tid opplevd at våre kunder har etterspurt denne endring – da det forenkler samarbeidet i form av tilbud, EDI-ordre, kundeavtaler, fakturering og kundeopplevelse, sier Byggma i en pressemelding.

Jordan vet hvordan
Bransjenytt

Jordan vet hvordan

I samarbeid med Jernia, Fargerike, Obs Bygg og Montér, har Jordan kommet opp med Jordan-initiativet. Det har som formål å gi noe tilbake til samfunnet ved å pusse opp et verdig lokale...

Lekne vegger
Produktaktuelt

Lekne vegger

Med maksimalisme, farger, planter og dyr i skjønn forening, er Omexcos tapetkolleksjon, Birds of paradise, en måte å booste humøret på og drømme seg bort til paradis. Her kan interiøret...

Ti år med naturlige produkter
Bransjenytt

Ti år med naturlige produkter

10. mai feiret Miljømal AS tiårsjubileum med markedsdag utenfor butikken på Vålerenga i Oslo. De største leverandørene satte opp stands i bakgården for å demonstrere produkter beregnet...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.