Fargemagasinet logo
Se flere bilder
Byggma-Smartpanel-Fabrikk-FotoByggma.JPG

Foto: Byggma

Byggma storinvesterer i baderomspanel

Byggma, som er en av landet største leverandører av byggevareløsninger, investerer 80 millioner kroner i en ny produksjonslinje for våtromsplater. Varemerket «Smartpanel Wet Wall» skal produseres i fabrikklokalene på Øra i Fredrikstad.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Baderomspaneler er et godt etablert produkt i våtrom i Norge. Produktet gir både membran og dekorativ overflate i en og samme montering direkte på stenderverket, og er både vann- og damptett. I en periode på over 15 år, bygde Byggma ASA opp Fibo Trespo å bli en av verdens ledende produsenter før selskapet ble solgt i 2015.

Nå lanserer Byggma et konkurrerende produkt kalt «Smartpanel Wet Wall», som har Huntonit-plater som kjerne. «Smartpanel Wet Wall» har bestått alle funksjonsprøvene hos Sintef i henhold til Våtromsnormen, og scorer blant annet høyt på vanndampsmotstand.

Se flere bilder
Smartpanel AS

Foto: Byggma

FABRIKK: 80 millioner kroner er investert i ny produksjonslinje hos Smartpanel AS i Fredrikstad. Her skal de ha kapasitet til å dekke nærmere 1/3 av det norske markedet for baderomspaneler. 

Se flere bilder
Marius Heidenberg

Foto: Byggma-Smartpanel

STOR SATSING:  – De samlede investeringene i utstyr for å ha en high-tech linje for produksjon av baderomspanel med bygningsmessige tilpasninger er på cirka 80 millioner norske kroner, sier adm.dir. Marius Heidenberg hos Smartpanel AS.


Vil ta 30 prosent markedsandel

– Markedet for baderomspanel i Norge er i dag på cirka 2,8 millioner kvadratmeter. Byggma investerer gjennom Smartpanel AS cirka 80 millioner kroner i utstyr og eiendomstilpasninger for å produsere baderomspanel. Målsetningen er å ta 30 prosent markedsandel i markedet for baderomspanel i løpet av de nærmeste år, sier konsernsjef Geir Drangsland i en pressemelding.

Smartpanel AS lager produktene i en produksjonshall i Fredrikstad, der det nå er investert 80 millioner kroner i oppgradering av utstyr og utvikling av platene. Blant annet er det installert fres for fresing av klikkprofil, limpåføringsmaskin med automatisk styring, en stor varmpresse for pressing av laminatene og kalibreringspusser som gir baderomsplatene høy nøyaktighet i klikken.

– Vi har en fantastisk fin produksjonshall. Den er søylefri og 180 meter lang – noe som gjør den ideell for vår produksjon, sier adm.dir. Marius Heidenberg i Smartpanel AS.

Selve produksjonslinjen er 80 meter lang og har en kapasitet på 2,5 millioner kvadratmeter per år. 

Se flere bilder
Geir Drangsland

Foto: Byggma

HÅRETE MÅL: – Markedet for baderomspanel i Norge er i dag på cirka 2,8 millioner kvadratmeter. Målsetningen er å ta 30 prosent markedsandel i markedet for baderomspanel i løpet av de nærmeste år, sier konsernsjef i Byggma, Geir Drangsland, i en pressemelding.

Kjøkken og bad

Et både økonomisk og miljømessig konkurransefortrinn til «Smartpanel Wet Wall», er ifølge pressemeldingen fra Byggma, den miljøvennlige, fuktbestandige og sterke Huntonit-kjernen. Baderompanelet har klikklås og skjult innfesting der både lim og skruer/kramper skjules, og kommer med et komplett sortiment av monteringstilbehør. Platene vil kunne leveres i opp til 3 500 millimeters høyde.

I forbindelse med lanseringen av baderomspaneler kommer selskapet også med et tilsvarende konsept for hele vegger på kjøkkenet og for sprutsonen mellom benkeplate og veggskap på kjøkkenet. 

Produktene kommer på markedet til høsten.

Se flere bilder
Smartpanel Wet Wall

Foto: Byggma-Smartpanel

VÅTROMSVEGG: Historisk selges det en overvekt av hvite designs i baderomspanel – både med og uten flismønster. Smartpanel Wet Wall lanserer blant annet flere betong, sement, marmor og trestrukturer – som alle fås i flere forskjellige fresemønster:

Mer informasjon
Les mer
Smartpanel AS

Smartpanel AS er et selskap i Byggma-konsernet, som blant annet også består av Huntonit AS, Uldal AS, Byggform AS, Masonite Beams AB, Forestia AS, Masonite Beams AS, Scan Lamps AS og Aneta AB.

Jordan vet hvordan
Bransjenytt

Jordan vet hvordan

I samarbeid med Jernia, Fargerike, Obs Bygg og Montér, har Jordan kommet opp med Jordan-initiativet. Det har som formål å gi noe tilbake til samfunnet ved å pusse opp et verdig lokale...

Lekne vegger
Produktaktuelt

Lekne vegger

Med maksimalisme, farger, planter og dyr i skjønn forening, er Omexcos tapetkolleksjon, Birds of paradise, en måte å booste humøret på og drømme seg bort til paradis. Her kan interiøret...

Ti år med naturlige produkter
Bransjenytt

Ti år med naturlige produkter

10. mai feiret Miljømal AS tiårsjubileum med markedsdag utenfor butikken på Vålerenga i Oslo. De største leverandørene satte opp stands i bakgården for å demonstrere produkter beregnet...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.