FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
prognosesenteret.jpg

Foto: Prognosesenteret

Byggfakta kjøper majoriteten av Prognosesenteret

ifi.no

ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Byggfakta Group (Byggfakta) har inngått avtale om å kjøpe cirka 73 % av aksjene i det norske selskapet 4CastGroup AS. 4CastGroup er gjennom datterselskapene Prognosesenteret AS i Norge og Prognoscentret AB i Sverige ledende i Norden innen markedsanalyser og prognoser for bygg- og anleggsmarkedet, skriver Prognosesenteret i en pressemelding.

Sammen vil det utvikles et fullskalatilbud for business intelligence (BI) for bygg- og anleggsmarkedet. Byggfakta eier også det finske selskapet Forecon, en ledende aktør i Finland i samme nisje som Prognosesenteret. Gjennom investeringen integreres Forecon og Prognosesenterets virksomhet i Norden.

– Med årene har Prognosesenteret vokst til å bli den dominerende aktøren innen prognoser og analyser av byggenæringen med to meget sterke merkenavn i både Norge og Sverige. Det har vært en fantastisk reise så langt, og det er med glede vi blir en del av det samlede tilbudet til Byggfakta. Vi inngår nå i en enda større sammenheng, hvor Byggfaktas eksisterende kundebase og tilstedeværelse i flere interessante markeder, gir oss forutsetninger for fortsatt vekst og geografisk ekspansjon, sier Bjørn Birkeland, administrerende direktør 4CastGroup/Prognosesenteret.

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.