FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
STØTVIG 2023-IFI Årskonferanse-15-FotoCheraWestmanIFIno.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Bransjen samlet – IFIs årskonferanse 2023

Over 60 lederskikkelser fra overflatebransjen samlet seg 19. og 20. september på Støtvig Hotel for å delta på den årlige årskonferansen i regi av IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør. Konferansen bød på en verdifull mulighet for kunnskapsutveksling gjennom engasjerende foredrag, samt en mulighet til å styrke forbindelser og nyte trivelig sosialt samvær.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Sammen med Kristian Owren, administrerende direktør i IFI, kunne styreleder Fredrik Aanstad ønske de fremmøtte velkomne til to dager med møter, foredrag og hygge på Støtvig Hotel i Larkollen. I år var det over 60 bedriftsledere og andre mellomledere fra kjeder, grossister og leverandører som møtte opp på Støtvig.

– På Støtvig Hotel arrangerer vi vår årlige IFI årskonferanse, som er en unik anledning for bransjens ledere og eksperter til å samles og utforske aktuelle temaer som påvirker overflatebransjen. Konferansen er en todagers begivenhet som gir deltakerne innsikt i trender, utfordringer og muligheter som står foran oss, sier Kristian Owren.

– Hvert år forsøker vi å sette opp en serie med foredrag som skal pirre, utfordre, oppmuntre og informere. Basert på innspill og tilbakemeldinger fra tidligere år har vi forsøkt å gi «noe» til alle deltakerne på konferansen. Vi har et vidt spenn i deltakerne fra kjeder, håndverk, produsent/leverandør mot både prosjektmarkedet og forbrukermarkedet. Felles for alle er at vi må forholde oss til endrede krav med tanke på sirkularitet, miljø og bærekraft. I tillegg bruker vi tid på å bli bedre kjent med kunstig intelligens i år, noe som vil påvirke måten vi arbeider på. Så vi har en rød tråd i arrangementet, og tilbakemeldingene så langt er bare positive. Vi tror det er viktig å kunne samles for å dele erfaringer om hvordan vi opplever markedet og bli oppdatert på hva vi kan forvente i tiden som kommer, sier han. 

Se flere bilder
deltagere Støtvig

Foto: Chera Westman/ifi.no

GODT OPPMØTE: I år var det over 60 bedriftsledere og andre mellomledere fra kjeder, grossister og leverandører som møtte opp på Støtvig.

Noe for alle

I år var det lagt vekt på at foredragene skulle ha noe relevans for alle deltagerne gjennom en fin miks av temaer.  Vi fikk blant annet en oppdatering om årets NM i overflateteknikk på Bygg Reis Deg av Kari Wilsgård fra Malermestrenes Landsforbund før Gunnar Galvin Nybø fra Bygg Reis Deg entret talerstolen for å fortelle mer om messen. Han sa at de fortsatt hadde noen ledige stands på årets messe.

– Jeg vil takke alle samarbeidspartnere som har meldt seg på Bygg Reis Deg, og minne om at vi fortsatt har ledige plasser til dem som ønsker å være med, sa Nybø.

Reidar Mueller og Simon K. Haanes Lunde fra Varde Hartmark fortalte om både utfordringer og muligheter som grossist, detaljfaghandelen og vår egen bransje står overfor. Gjennom sine analyser forklarte de hvilke trender og drivere som påvirker en virksomhets vekst og lønnsomhetsgrunnlag mest.

– Kjeder som har godt utviklet klikk&hent og Omni-kanalløsninger bidrar med alt fra 20 prosent mer i klikk&hent-omsetning av de kundene som har bestemt seg for å handle digitalt, kunne Mueller og Lunde fortelle.

Et spennende foredrag som fanget oppmerksomheten til mange av deltagerne var Hans-Petter Nygård-Hansens foredrag om AI – Kunstig intelligens. I november i fjor ble OpenAI lansert, noe som åpnet mange dører. Hansen mener det er store muligheter for bedrifter å bruke de nye verktøyene for å gjøre hverdagen enklere.

– Teknologien venter ikke på noen, enten henger du med, eller så blir du hengende etter, sa han fra talerstolen.

Seks på Støtvig

Fargemagasinet tok til side seks deltagere fra årskonferansen og stilte dem noen spørsmål hver.

Rune Bjørnstad, Polyflor Nordic

Se flere bilder
Rune Bjørstad

Foto: Emma Wolf/ifi.no

Rune Bjørnstad, Polyflor Nordic

Hvorfor er dere med på Årskonferansen?

– Vi er her først og fremst for de gode foredragene, og for å få en innsikt i hva som skjer i bransjen. Det er også en fin plass å få møte bransjekolleger, i tillegg til at vi også har det årlige årsmøtet i Forum for Gulvbransjen her.

Hvorfor er Polyflor medlem i IFI?

– Vi er den del av IFI fordi de er med på å bygge en større bransje. Gulvbransjen har ikke en egen bransjeforening, og det gjør at IFI blir vår bransjeforening der vi jobber sammen for å løfte faget.

Hva har vært det mest spennende foredraget?

– Det var mye spennende foredrag i år. Min favoritt var nok Hans-Petter Nygård-Hansens foredrag om AI. Det var både underholdende og lærerikt. Samtidig synes jeg det var veldig godt balanserte foredrag i år, det var litt for alle.

Terje Strømbom Olsen, Ardex Norge

Se flere bilder
Terje Strømbom Olsen

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Terje Strømbom Olsen, Ardex Norge

Hvorfor er Ardex på Støtvig?

– Vi er på Støtvig fordi det er interessante foredrag som speiler fremtiden. Vi er også her for å møte bransjekolleger, det har blitt et fint og viktig sosialt møtested.

Hvorfor er dere medlem i IFI?

– En av grunnene til at vi er medlem hos IFI er på grunn av gulvbransjen. De forskjellige gulvforumene er en viktig ressurs både for oss i Ardex og resten av gulvbransjen.

Hva har vært det mest spennende foredraget?

– Det var mange spennende foredrag i år, en fin variasjon med litt innhold for alle. Personlig likte jeg veldig godt Emmas foredrag om engasjement i sosiale medier, i tillegg til foredraget om kunstig intelligens.

Agathe Børhaug, Dana Lim Norge

Se flere bilder
Agathe Børhaug

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Agathe Børhaug, Dana Lim Norge

Hvorfor er dere på Støtvig?

Dana Lim er et relativt ferskt medlem av IFI, og dette er den første gangen vi er på Støtvig. Det er en fin mulighet til å bli kjent med folk i bransjen og knytte relasjoner, i tillegg til å få mye godt faglig innhold servert. Det har vært en fin miks av business og sosialt. Vi kommer definitivt tilbake neste år!

Hvorfor er Dana Lim medlem i IFI?

– Det er naturlig for oss i Dana Lim å være i en bransjeorganisasjon. Det å stå samlet i en organisasjon hvor vi sammen finner løsninger på utfordringer alle i bransjen har. Det er fint å være en del av et felleskap.

Hva har vært det mest spennende foredraget?

– Jeg synes flere av foredragene var spennende. Jeg likte spesielt godt Flemming Birchs foredrag i tillegg til Hans-Petter Nygård-Hansens foredrag om AI, han hadde driv og var flink til å fortelle. Alt i alt var det gode foredrag med en fin miks, og litt for alle.

Rolf Gjøen, Gjøco

Se flere bilder
Rolf Gjøen

Foto: Chera Westman/ifi.no

Rolf Gjøen, Gjøco

Dere er tre stykker fra Gjøco her. Hvorfor er dere med på Årskonferansen?

– Det passet godt denne gangen. Vi må prioritere hva vi bruker tiden på i en travel hverdag, og denne gang passet det bra å stille mannsterkt. Og det er veldig hyggelig å være her.

Hvorfor er Gjøco medlem i IFI?

– Vår salgssjef synes at det er viktig. Og det er klart at IFI promoterer produktene og skaper etterspørsel. Vi ser at det er viktig, og føler at vi må bidra i felleskapet.

Hvilket av foredragene likte du best?

– Han med AI var fenomenalt god. Der var det både humor og måten som han presenterte et interessant tema på. Jeg lærte mye av det. 

Tore Pedersen, Teknos

Se flere bilder
Tore Pedersen

Foto: Chera Westman/ifi.no

Tore Pedersen, Teknos

Hvorfor er dere med på Årskonferansen?

– Det er interessant å høre om nye trender og å holde seg oppdatert. Dessuten er det hyggelig og viktig å møte kolleger. Vi er jo like mye kolleger her som vi er konkurrenter til daglig.

Hvorfor er Teknos medlem i IFI?

– Vi er en del av overflatebransjen, også om vi jobber mest mot industri. Vi har også en begynnende satsing mot proff-segmentet og er medlem fordi IFI representerer hele markedet.

Hvilket av foredragene likte du best?

– Det om AI var spennende. Det er helt nytt for meg, og jeg både lærte mye og ble nysgjerrig på å lære mer.

Jon Erik Thorstensen, NID

Se flere bilder
Jan Erik Thorstensen

Foto: Chera Westman/ifi.no

Jon Erik Thorstensen, NID

Hvorfor er dere på Støtvig?

– Det er nyttig med et avbrekk i hverdagen og å møte kolleger. Jeg er fortsatt ganske ny i bransjen, og det er viktig for meg å få oversikt og å bygge relasjoner ved å møte folk.

Hvorfor er NID medlem i IFI?

– Den første tiden fra jeg startet i NID forsto jeg ikke helt hva NID fikk ut av medlemskapet. Jeg fikk ikke helt grep om hva IFI var. Det siste året har IFI gjort mye bra med aktualiteter og synlighet. IFI er en pådriver, og jeg ønsker at IFI også fremover også tar en rolle innen politisk påvirkning. Det synes jeg kan være neste steg.

Hvilket av foredragene likte du best?

– De fleste vil nok svare AI-foredraget, men jeg er ekstremt glad i tall. Kåre presenterte nye tall – som er faktabasert bakover og synsing fremover. Det trenger vi å få hjelp med. 

Mer informasjon
Les mer
Disse holdt foredrag på Støtvig i år
 • Kari Silsand Wilsgård – MLF-Malermestrenes Landsforbund
 • Gunnar Galvin Nybø – Bygg Reis Deg
 • Flemming Birch – Birch & Birk
 • Brita Staal – Smart Innovation Norway
 • Lars Petter Bing – Statsbygg
 • Martin Bondkall – NOBB
 • Charlotte Holdberg Sveinsen – IFI-Informasjonskontoret for farge og interiør
 • Emma Wold – IFI-Informasjonskontoret for farge og interiør
 • Hans-Petter Nygård-Hansen
 • Kåre Elnan – Prognosesenteret
 • Reidar G. Mueller og Simon K. Haanes Lunde - Varde Hartmark
Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.