Fargemagasinet logo
Se flere bilder
BÆREKRAFTIG SKOG.JPG

Foto:

Annonse
Gerflor annons

Boen : − Vi stoler på naturen

Hos Boen Bruk utenfor Kristiansand er de opptatt av to ting: Bærekraftig skogbruk og vakre tregulv. Nå har den ærverdige gulvprodusenten også blitt medlem av IFI.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Etiketter

Boen
Dele

Markedssjef Evelyn Schedelberger og salgsdirektør for Norge og Danmark, Jan Nielsen, skuer utover Boenfossen og Topdalselva fra sine kontorer, noen kilometer fra Kristiansand. Det var her, på Tveit, det startet i 1641 med to små sagbruk. De høstet av naturen for å bygge landet på en bærekraftig måte. 

Over hele verden

I dag omsettes Boen-produkter i mer enn 50 land i fire verdensdeler.

− Vi er stolte over å være en del av dette eventyret. Tenk at visjonen til det lille sagbruket her for 350 år siden lever fortsatt. Nemlig å skape noe vakkert og nyttig av trær som må hugges på grunn av alderdom, sier de.

Se flere bilder
DITT GULV.JPG

Foto:

markedssjef i Boen, Evelyn Schedelberger

Alt som lever, må dø

For et eiketre har ikke evig liv i skogen. Når det er et sted mellom 90-120 år, må det hugges fordi det uansett vil dø. Og for hvert tre som felles, sørger Boen for at det plantes ut fem nye.  

− Kloden vår trenger nok friske trær i skogen for å overleve. Slik skogbruk er bærekraftig, sier Jan Nielsen, og legger til at Boen blant annet kjøper eik fra Statskog i Litauen og i Kroatia.

− Vi får ikke hugge før treet er minst 90 år gammelt. All eik vi tar inn kommer enten fra eikebeltet som starter i Sverige, eller fra det sørlige eikebeltet i Kroatia, sier han.         

Se flere bilder
RETT FRA NATUREN.JPG

Foto:

rett fra naturen


Se flere bilder
BÆREKRAFTIG SKOG.JPG

Foto:

bærekraftig skog

En del av Bauwerk Group

Boen Bruk er en norsk juridisk enhet. Men i 2013 ble de også en del av Bauwerk Group i Sveits.

− Da vi gikk sammen med Bauwerk Gruppen var det etter en fusjon. Bauwerk eies av et sveitsisk veldedighetsfond. Vi er i trygge hender i minst 350 år til, sier Jan Nielsen. 

Se flere bilder
INTERNASJONAL EIER.JPG

Foto:

internasjonal eier

Størst i Europa

Selskapets hovedkontor ligger i Sveits. Der er også en av fabrikkene som produserer 2-lags parkett. Den største fabrikken ligger i Litauen. Det er Europas største enkeltstående parkettfabrikk som årlig produserer om lag 10 millioner kvadratmeter parkett. Også i Kroatia og i Russland har selskapet fabrikker. I tillegg til egne sagbruk som tar imot tømmeret. 

Se flere bilder
LAGER OG SALGSKONTOR.JPG

Foto:

lager og salgskontor

Effektiv organisasjon

I Norge er det det en liten, men effektiv organisasjon som tar hånd om markedet. Med syv mann på veien, fire på kundeservice, teknisk support og en liten administrasjon omsetter Boen Bruk i dag for om lag 300 millioner i Norge. Du finner Boens parkett hos de fleste byggevarekjeder i Norge.

− Vi har meldt oss inn i IFI fordi vi ønsker å bli enda mer synlig for det private og profesjonelle markedet. IFI er en viktig kanal som samler gulvbransjen på en fremtidsrettet måte, sier Jan Nielsen.         

Se flere bilder
KLAR FOR IFI.JPG

Foto:

salgsdirektør Jan Nielsen.

Eldes med verdighet

Evelyn Schedelberger er opptatt av å fortelle at Boen kun bruker ekte treverk i sine parkettgulv.

− Vi stoler på at naturens egne produkter er de sunneste. Derfor er tre godt å gå på. Det skaper varme i rommet, og det kan alltid slipes og repareres. Et tregulv eldes med verdighet, mener Evelyn Schedelberger.         

Se flere bilder
TID-FOR-TRE.jpg

Foto:

eiketre

Det beste fra lakk og olje

For å bevare skjønnheten til et tregulv trengs overflatebehandling. Schedelberger foreller at de har utviklet egne behandlinger.

− Vi tilbyr i dag tre ulike overflater. Standard er matt lakk. Det gir et slitesterkt gulv. Velger du olje, får du virkelig følelsen av å gå på treverk. Men et oljet gulv trenger også mer vedlikehold.

For fem år utviklet vi en ultramatt overflate som vi kaller «Live Pure». Den inneholder kort sagt det beste fra lakk og olje. Behandlingen gir en varm trefølelse, og gulvet får bedre UV-beskyttelse. I tillegg sørger «Live Pure» for at fargen på det opprinnelige treverket beholdes. Dette er en innovasjon vi har utviklet sammen med leverandører av lakk, og den er blitt en stor suksess, forteller hun. 

Se flere bilder
EGNE BEHANDLINGER.JPG

Foto:

egne behandlinger

Mer informasjon
Les mer
FAKTA OM BOEN
  • BOEN er en av de største parkettprodusentene i Europa
  • Boen tilbyr et bredt utvalg av parkett- og sportsgulv som omsettes i mer enn 50 land i 4 verdensdeler
  • Salgsledelsen for hele verden har tilhold på Tveit utenfor Kristiansand.
  • Foruten produksjonssteder i Litauen, Kroatia, Sveits og Russland, har Boen salgskontorer i Norge, Sverige, Tyskland, England, Frankrike, Danmark, USA og i Asia.
  • Produksjonskapasiteten er om lag 10 millioner kvadratmeter parkett hvert år. 
Hva er parkett?

Begrepet parkett er relativt stort. Kravet for at noe skal kunne kalles parkett er at elementene består av tre og at det er et slitesjikt på minimum 2,5 mm. I daglig tale brukes ordet parkett om flersjiktsparkett (også kalt lamellparkett). (Kilde:  www.gulvfakta.no).       

Sett underlag og gulv i system
Teknisk

Sett underlag og gulv i system

Gevinsten med et godt valgt gulvunderlag er større enn mange gulvkunder er klar over. Hovedformålet med gulvunderlag er å øke komforten, beskytte gulvet og å forlenge gulvets levetid....

Mal Proff i mål med roadshow
Håndverk

Mal Proff i mål med roadshow

Nå er Mal Proff Roadshow kommet i mål etter å ha besøkt 14 steder rundt om i Norge. Sammen med 20 utstillere har de lokket mange besøkere med nye produkter, pizza og hamburgere. Flere...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.