Bjelin sikter på Norge

Eksperten på pulverbasert tregulvteknologi er på vei til Norge. − Vi vil ta en sterk posisjon i markedet. Etterspørselen etter miljøvennlige og slitesterke tregulv øker for hvert år, sier Freddie Persson.

Av Robert Walmann/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bjelin sikter på Norge

Foto: Bjelin

Den svenske gulvprodusenten Bjelin, som er en del av Pervanovo Invest AB Group, utvikler, produserer og selger tregulv med pulverteknologien til Välinge Group, som kanskje mer mest kjent for oppfinnelsen av klikkgulvet.

Presser pulver

− Vi skaper gulv med en genuin trefølelse som er langt sterkere enn tradisjonell parkett. Gulvet blir sterkt fordi vi presser inn et pulver av trefibre sammen med pigmenter og bindemidler i en HDF-kjerne. Teknologien minner om produksjon av laminat, men i stedet for papir er det ekte tre som presses inn i toppsjiktet. Resultatet blir et ekte tregulv med enten lakkert eller oljet overflate. Denne kostnadseffektive og miljøvennlige produksjonsteknikken kaller vi «Woodura», forteller salgssjef for Bjelin i Norden, Freddie Persson.

Dele på Pinterest Gulv

Foto: Bjelin

HERDET TRE: Herdet tregulv fra Bjelin er produsert med deres egen teknikk «Woodura». − Det betyr at vi presser inn et pulver av trefibre sammen med pigmenter og bindemidler i en HDF-kjerne. Dette er en kostnadseffektiv og miljøvennlig produksjonsteknikk, sier Freddie Persson.

Mer gulv fra treet

Pulverteknologien gjør også at Bjelin får mer gulv ut av hvert tre.
− Ja, vår metode gir oss 10 ganger mer gulv ut av en stokk med eik i forhold til et tradisjonelt tregulv. Når vi vet at eik er mangelvare, gir dette stor miljøgevinst, sier han.
Produksjonen av Bjelins gulvsortiment foregår i moderne fabrikker i Sverige og i Nord-Kroatia.

For full maskin

Bjelin vil bli tydelig tilstede i det norske markedet, og planene er klare.
− Vi er i ferd med å starte selskapet i Norge nå. Det meste skal være på plass i løpet av et par måneder. Vi holder også på med ansettelser. En sentral posisjon er allerede ansatt. Fremover vil vi få på plass avtaler med de store kjedene i Norge. I Sverige er vi til stede i alle store byggevarehus. Det vil også bli prioritert i Norge, sier han.

Dele på Pinterest Freddie Persson

Foto: Bjelin

SATSER PÅ NORGE: − Vi er i ferd med å starte selskapet i Norge nå. Det meste skal være på plass i løpet av et par måneder. Nå jobber vi med å få på plass avtaler med de store kjedene i Norge, forteller salgssjef for Bjelin i Norden, Freddie Persson.

Mye gulv for pengene

Person mener markedet vil ha lange og brede planker i herdet tre. − Vi distribuerer selv fra våre lagre i Sverige og har full kontroll fra hogst til ferdige gulv. Vår produksjonsteknikk gjør også produksjonen svært kostnadseffektiv. Derfor vil kundene få lange og brede planker til en fornuftig pris. Vi er ikke i tvil om at disse produktene vil slå an i Norge, sier han.

Dele på Pinterest Gulv

Foto: Bjelin

VAKRE GULV: – Vi skaper vakre tregulv med oljet eller lakkert overflate som er langt sterkere enn tradisjonell parkett, forteller salgssjef for Bjelin i Norden, Freddie Persson.

Verdens største fabrikk

Persson forteller at eik dominerer alle gulv, og at dette trevirket nå er en mangelvare.
− Etter en rekke oppkjøp har vi sikret god tilgang på råvarer. Ett eksempel er oppkjøpet av den kroatiske eikefinerfabrikken «Spačva». Med dette kjøpet er vi nå Europas største produsent av eikefiner og har verdens største fabrikk på området, sier han.

Mer Informasjon

Bjelin er en del av universet til Darko Perván

Da Darko Perván etablerte Välinge Group i 1993, ble det starten på en internasjonal revolusjon innenfor gulvmontering. For Perváns smarte patent på limløse klikkgulv, gjorde gulvmontering rask og enkel. I dag er patentporteføljen til Välinge Group en av de mest omfattende innen gulvbransjen. Den består av mer enn 3100 tildelte patenter og en global lisensbase på over 250 lisensinnehavere. 

LES OGSÅ
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt