Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
VAKRE GULV.jpg

Foto: Bjelin

Bjelin sikter på Norge

Eksperten på pulverbasert tregulvteknologi er på vei til Norge. − Vi vil ta en sterk posisjon i markedet. Etterspørselen etter miljøvennlige og slitesterke tregulv øker for hvert år, sier Freddie Persson.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske gulvprodusenten Bjelin, som er en del av Pervanovo Invest AB Group, utvikler, produserer og selger tregulv med pulverteknologien til Välinge Group, som kanskje mer mest kjent for oppfinnelsen av klikkgulvet.

Presser pulver

− Vi skaper gulv med en genuin trefølelse som er langt sterkere enn tradisjonell parkett. Gulvet blir sterkt fordi vi presser inn et pulver av trefibre sammen med pigmenter og bindemidler i en HDF-kjerne. Teknologien minner om produksjon av laminat, men i stedet for papir er det ekte tre som presses inn i toppsjiktet. Resultatet blir et ekte tregulv med enten lakkert eller oljet overflate. Denne kostnadseffektive og miljøvennlige produksjonsteknikken kaller vi «Woodura», forteller salgssjef for Bjelin i Norden, Freddie Persson.

Se flere bilder
Gulv

Foto: Bjelin

HERDET TRE: Herdet tregulv fra Bjelin er produsert med deres egen teknikk «Woodura». − Det betyr at vi presser inn et pulver av trefibre sammen med pigmenter og bindemidler i en HDF-kjerne. Dette er en kostnadseffektiv og miljøvennlig produksjonsteknikk, sier Freddie Persson.

Mer gulv fra treet

Pulverteknologien gjør også at Bjelin får mer gulv ut av hvert tre.
− Ja, vår metode gir oss 10 ganger mer gulv ut av en stokk med eik i forhold til et tradisjonelt tregulv. Når vi vet at eik er mangelvare, gir dette stor miljøgevinst, sier han.
Produksjonen av Bjelins gulvsortiment foregår i moderne fabrikker i Sverige og i Nord-Kroatia.

For full maskin

Bjelin vil bli tydelig tilstede i det norske markedet, og planene er klare.
− Vi er i ferd med å starte selskapet i Norge nå. Det meste skal være på plass i løpet av et par måneder. Vi holder også på med ansettelser. En sentral posisjon er allerede ansatt. Fremover vil vi få på plass avtaler med de store kjedene i Norge. I Sverige er vi til stede i alle store byggevarehus. Det vil også bli prioritert i Norge, sier han.

Se flere bilder
Freddie Persson

Foto: Bjelin

SATSER PÅ NORGE: − Vi er i ferd med å starte selskapet i Norge nå. Det meste skal være på plass i løpet av et par måneder. Nå jobber vi med å få på plass avtaler med de store kjedene i Norge, forteller salgssjef for Bjelin i Norden, Freddie Persson.

Mye gulv for pengene

Person mener markedet vil ha lange og brede planker i herdet tre. − Vi distribuerer selv fra våre lagre i Sverige og har full kontroll fra hogst til ferdige gulv. Vår produksjonsteknikk gjør også produksjonen svært kostnadseffektiv. Derfor vil kundene få lange og brede planker til en fornuftig pris. Vi er ikke i tvil om at disse produktene vil slå an i Norge, sier han.

Se flere bilder
Gulv

Foto: Bjelin

VAKRE GULV: – Vi skaper vakre tregulv med oljet eller lakkert overflate som er langt sterkere enn tradisjonell parkett, forteller salgssjef for Bjelin i Norden, Freddie Persson.

Verdens største fabrikk

Persson forteller at eik dominerer alle gulv, og at dette trevirket nå er en mangelvare.
− Etter en rekke oppkjøp har vi sikret god tilgang på råvarer. Ett eksempel er oppkjøpet av den kroatiske eikefinerfabrikken «Spačva». Med dette kjøpet er vi nå Europas største produsent av eikefiner og har verdens største fabrikk på området, sier han.

Mer informasjon
Les mer
Bjelin er en del av universet til Darko Perván

Da Darko Perván etablerte Välinge Group i 1993, ble det starten på en internasjonal revolusjon innenfor gulvmontering. For Perváns smarte patent på limløse klikkgulv, gjorde gulvmontering rask og enkel. I dag er patentporteføljen til Välinge Group en av de mest omfattende innen gulvbransjen. Den består av mer enn 3100 tildelte patenter og en global lisensbase på over 250 lisensinnehavere. 

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.