«Bibelen» for behandling av terrasser og utemøbler i tre

Av Bjørg Owren/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
«Bibelen» for behandling av terrasser og utemøbler i tre

Foto: InHouse/Owatrol

For å bevare terrasser og hagemøbler på best mulig måte, må en kjenne egenskapene til materialet som skal behandles. I Owatrols hefte «Hvordan behandle utendørs treverk» gis en kortfattet oversikt over materialer som brukes mest i det norske markedet nå.

Ulike typer løvtrær, bartrær og tropisk tresorter har ulike egenskaper som man må kjenne til. I tillegg må en også holde orden på alle produktene som er industrielt behandlet, for å gi materialet et spesielt utseende eller bli mindre påvirket av vær og vind.

– Selv de materialene vi tenker er vedlikeholdsfrie, trenger pleie, sier Torhild Rustenberg i InHouse Group og fortsetter: Trenger du en liten oppdatering eller «jukselapp» før sesongen starter for fullt, så er katalogen vår «Hvordan behandle utendørs treverk» midt i blinken. Den er som en liten bibel, for å finne veien til riktig behandling av terrasse og utemøbler.

Heftet ble utgitt i fjor, og kommer i en oppdatert versjon i år. Det tar for seg trykkimpregnert furu, sedertre, sibirsk lerk, nordisk eik, thermotre, kebony, eksotiske treslag, Royal og kompositt. For hver kategori beskrives produktets egenskaper, og hvordan både nytt og tidligere behandlet skal vedlikeholdes.

Rustenberg forteller også at Owatrol-produktene får ny forpakning i vår, og at dette rulles ut i butikkene etter hvert som gamle bokser selges ut. 

Dele på Pinterest info hefte

Foto: InHouse/Owatrol

OPPDATERT TREINFO: Veien til riktig behandling av ulike treslag finner du i den oppdaterte brosjyren fra Owatrol. 

Dele på Pinterest teakolje

Foto: InHouse/Owatrol

NY BOKS: Produktene kommer i år i ny emballasje.    


Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt