Fargemagasinet logo
Se flere bilder
Interpon BioCote-FotoAkzoNobel.jpg

Foto: AkzoNobel

Bedre hygiene med ny pulverlakk

Nå kommer pulverlakker for innredninger med en antimikrobiell overflate. AkzoNobels produktserier Interpon D1000 og 2000 beskytter både mot bakterier og mugg, takket være den integrerte BioCote-teknologien.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt
Dele

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verden over øker behovet av produkter som begrenser smittespredning og forbedrer hygienen i bygninger. Derfor har konsernet AkzoNobel, som er en ledende global aktør innen overflatebehandlinger, fremskyndet utviklingen av pulverlakk for bygningsinnredninger, med antimikrobielle egenskaper.

Pulverlakkproduktene i Interpon D1000 og 2000-serien som nå lanseres er videreutviklet og utstyrt med BioCote antimikrobiell teknologi.

– Interpon D AM er det første produktet av sitt slag i selskapets bygningssegment, og kan brukes på en rekke ulike innvendige overflater, for eksempel vindusrammer, takfliser, skillevegger i metall, metalldører og heisdører, skriver selskapet i en pressemelding.

BioCote antimikrobiell teknologi i pulverlakk for bygninger reduserer forekomsten av mikrober på den malte flaten med hele 99,99 prosent. Teknologien gjør det også lettere å holde overflaten ren, men beskytter ikke brukere mot sykdomsfremkallende bakterier eller virus. 

Se flere bilder
pulverlakk med antimikrobebeskyttelse

Foto: AkzoNobel

MIKROBEFRITT: Heisdører er bare ett eksempel på innvendige overflater som kan beskyttes med de nye interiørpulverlakkene i Interpon D AM-utvalget.

Videreutvikling

Allerede i fjor lanserte AkzoNobel Interpon AM-serien for bruk på overflater der hygienen er ekstra viktig, for eksempel sykehus, klinikker, garderober, skoler og offentlig transport. Coronapandemien, og behovet for ekstra hygienetiltak også andre steder, har gjort at konsernet har fremskyndet utviklingen av flere produkter med gode antimikrobielle egenskaper.

– Kundene blir mer og mer opptatt av hygiene, og det betyr at vi må fortsette å finne måter å tilby usynlig beskyttelse på, og bidra til å gjøre livene og arbeidsplassene våre mer hygieniske, sier Daniela Vlad, Managing Director for AkzoNobels pulverlakkvirksomhet.

I og med lanseringen kan bygningsinnredninger bedre beskyttes mot mikrober som bakterier og mugg som kan forårsake problemer som ubehagelig lukt, flekker eller forringelse av materialene.

– Interpon D AM er en effektiv løsning for arkitekter og prosjektledere, og tilfører ny funksjonalitet til et produkt som har lang tradisjon for enestående ytelse. Innovasjonen er fokusert på utvikling av fargeteknologi og løsninger som oppfyller kundenes tekniske utfordringer og krav til ytelse, og som forberedt på fremtidige behov og funksjonaliteter, sier hun.

Om BioCote

BioCote er markedets ledende leverandør av antimikrobielle løsninger, med mer enn 25 års erfaring innen antimikrobiell teknologi.

www.interpon.com

Om AkzoNobel

AkzoNobel er et verdensledende globalt konsern innen maling- og overflatebehandling og en stor produsent av spesialkjemikalier. Konsernet er operativt i over 80 land, med totalt 50 000 ansatte. I konsernet inngår varemerker som Nordsjö, Sikkens og Dulux. Hovedkontoret ligger i Nederland. 

Jordan vet hvordan
Bransjenytt

Jordan vet hvordan

I samarbeid med Jernia, Fargerike, Obs Bygg og Montér, har Jordan kommet opp med Jordan-initiativet. Det har som formål å gi noe tilbake til samfunnet ved å pusse opp et verdig lokale...

Lekne vegger
Produktaktuelt

Lekne vegger

Med maksimalisme, farger, planter og dyr i skjønn forening, er Omexcos tapetkolleksjon, Birds of paradise, en måte å booste humøret på og drømme seg bort til paradis. Her kan interiøret...

Ti år med naturlige produkter
Bransjenytt

Ti år med naturlige produkter

10. mai feiret Miljømal AS tiårsjubileum med markedsdag utenfor butikken på Vålerenga i Oslo. De største leverandørene satte opp stands i bakgården for å demonstrere produkter beregnet...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.