Bærekraftsamarbeid mellom Grønn Byggallianse og entreprenørforening

Med mål om å kutte klimagassutslipp i byggenæringen og øke entreprenørenes kompetanse om bærekraft inngår Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg et samarbeid med Grønn Byggallianse.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bærekraftsamarbeid mellom Grønn Byggallianse og entreprenørforening

Foto: EBA/Grønn Byggallianse

EBA (Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg), som er den største bransjeforeningen i Byggenæringens Landsforening, har et strategisk mål om at utslippene fra bygg- og anleggssektoren skal reduseres med 50 prosent innen 2030. Som et ledd i dette har EBA inngått en samarbeidsavtale med Grønn Byggallianse, skriver organisasjonene i en pressemelding. Avtalen innebærer at Grønn Byggallianse skal bidra med kompetanseheving og rådgiving innen bærekraft.

– I vår strategi og arbeid med å få ned klimagassutslippene trenger vi mer kunnskap. Grønn Byggallianse er en fag-HUB på bærekraft for bygge- og eiendomssektoren. Vi er glade for å kunne samarbeide og er sikre på at kunnskapen de har vil vare nyttig inn i vårt arbeid, sier Kari Sandberg, administrerende direktor i EBA, i pressemeldingen.

Dele på Pinterest Kari Sandberg

Foto: EBA

VIL LÆRE MER: Avtalen er en del av EBA sin strategi med økt klimafokus i kurs og opplæringstiltak, sier Kari Sandbarg hos EBA.

Mer miljøkunnskap

EBA har 260 medlemmer, alt fra små håndverksbedrifter til de største entreprenørene. Grønn Byggallianses medlemmer representerer hele verdikjeden, og gjennom samarbeidet vil EBA blant annet få innblikk i hva deres kunder vil etterspørre på miljøområdet framover.

– EBA og Grønn Byggallianse har et felles mål om økt bærekraft. Gjennom å samarbeide hindrer vi dobbeltarbeid og kan samle og styrke miljøkunnskapen ett sted. Vi vil ha stor nytte av EBAs praktiske erfaring om hvor skoen trykker ute i prosjektene, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev.

Dele på Pinterest Katharina Bramslev

Foto: Norsk Eiendom/Sturlason

FELLES MÅL:  – EBA og Grønn Byggallianse har et felles mål om økt bærekraft, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev.

Samarbeidsparter

logo

Foto: EBA-Grønn Byggallianse

SAMARBEIDSPARTER: Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg og Grønn Byggallianse skal samarbeide for å kutte klimagassutslipp i byggenæringen og øke entreprenørenes kompetanse om bærekraft.

Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelige valget i bygg- og eiendomssektoren. Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren.

Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) er en bransjeforening for entreprenører. EBA er den største bransjeforeningen i BNL med 260 medlemsbedrifter med til sammen 26 000 ansatte. Medlemmene omsetter for totalt 113 milliarder kroner. 

LES OGSÅ
SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt