Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Årets farge 2024-FotoPantone.jpg

Foto: Pantone

Årets farge fra Pantone 2024 er ferskenfargen Peach Fuzz

Peach Fuzz er en myk og varm ferskenfarge som symboliserer et ønske om å samle folk og gi en følelse av kos i usikre tider. I en tid hvor det er uro på mange måter i livene våre, øker vårt behov for omsorg, empati og medfølelse mer og mer, uttaler det danske trendbyrået Pej.

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Fargen Peach Fuzz blir beskrevet av Pantone Colour Institute, som et sted mellom rosa og oransje. I følge Laurie Pressman, visepresident ved instituttet er fargen valgt fordi det ses et økt fokus på behov for samhold:

– Folk blir mer bevisste på hvordan de vil leve og hva som er viktig i livet. Vi vil være nærmere dem vi er glad i. Peach Fuzz er en varm og velkommen farge som beriker sinn, kropp og sjel.

Hvert år velger det verdenskjente, amerikanske fargeinstituttet Pantone en ny trendfarge basert på analyser innen mote, film, musikk, populære reisemål og sosioøkonomiske forhold.

Årets farge 2023 var den røde Viva Magenta.

Se flere bilder
solglimt ferskenfarget vegg lampe mørkt gulv

Foto: Tarkett

SOLOPPGANG: Et snev av soloppgangfølelse i dette rommet, selv uten lysglimtet fra vinduet. Det mørke gulvet fremhever ferskenfargen på veggene.

En spennende overgang

Louise Byg Kongsholm, trendekspert og eier av trendinstituttet pej-gruppen i Danmark, mener at Årets farge 2024 fra Pantone vil innta en sentral plass i interiørdesign:

–  Med Peach Fuzz ser vi en spennende overgang i fargetrender. Denne fløyelsbløte ferskenfargen skaper en bro mellom det ungdommelige og tidløse.

–  Integreringen av Peach Fuzz i interiører byr på en ny dynamikk. Anbefalingen om å bruke denne fargen på vegger eller som aksent i mønstre, åpner opp for en verden av kreative muligheter. Dens allsidighet i alt fra vaser til tekstiler underbygger fargens relevans i innbydende og personlige rom.

Hos Intag forteller Sverre Wollan Pedersen at Peach Fuzz er den nye retningen:

– Det handler om å tilføre og å skape et sobert uttrykk. Overflater som er myke, lune og som beskytter oss, og som på samme tid stråler av vitalitet og energi. Nå skal vi tilføre rommene vi lever i, en oppmuntrende stemning.

Se flere bilder
oransje stol ferskenfarget tapet

Foto: Storeys

TAPET: Her fremhever fargene hverandre. Det dempede ferskenfargede tapetet passer fint til de mer kulørsterke fargene på bord og stol.


Se flere bilder
ferskenfarget stol

Foto: Green Apple

STOLTREKK: Et møbel kan trekkes om uten at det koster skjorta. Blir det vanskelig med en hel stol kan man jo starte med stolsetet på en pinnestol.

Mer informasjon
Les mer
IFIs trendpaletter - Naturlig eleganse

NATURFARGER: Dette er en av IFIs trendfargepaletter for 2024. Også her er en variant av fersken med. Les mer om naturtrenden her.        

Se flere bilder
fargepalett

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

FERSKEN: NCS S 1510-Y50R er IFIs versjon av den trendy ferskenfargen. 

Slik kan Peach Fuzz brukes i interiøret

Peach Fuzz er en rolig farge som fint kan kle et helt rom, men hvis det ikke er et alternativ å male eller tapetsere alle veggene, er det allikevel mange alternativer å anbefale kunden:

  • Trekk om et møbel med stoff i fargen
  • Mal noe i fargen, for eksempel en kommode eller en stol
  • Spray eller mal vaser og blomsterpotter i fargen med malingspray eller maling
  • Sy nye putetrekk til sofaen
  • Tapetser én vegg
  • Mal deler av et rom 
Se flere bilder
hvit sofa fargede puter

Foto: Green Apple

SOFAPUTE: Å sy nytt trekk til sofaputene er ikke så vanskelig og gir en forbausende stor effekt.    

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.