FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Årets farge 2024-FotoPantone.jpg

Foto: Pantone

Årets farge fra Pantone 2024 er ferskenfargen Peach Fuzz

Peach Fuzz er en myk og varm ferskenfarge som symboliserer et ønske om å samle folk og gi en følelse av kos i usikre tider. I en tid hvor det er uro på mange måter i livene våre, øker vårt behov for omsorg, empati og medfølelse mer og mer, uttaler det danske trendbyrået Pej.

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Fargen Peach Fuzz blir beskrevet av Pantone Colour Institute, som et sted mellom rosa og oransje. I følge Laurie Pressman, visepresident ved instituttet er fargen valgt fordi det ses et økt fokus på behov for samhold:

– Folk blir mer bevisste på hvordan de vil leve og hva som er viktig i livet. Vi vil være nærmere dem vi er glad i. Peach Fuzz er en varm og velkommen farge som beriker sinn, kropp og sjel.

Hvert år velger det verdenskjente, amerikanske fargeinstituttet Pantone en ny trendfarge basert på analyser innen mote, film, musikk, populære reisemål og sosioøkonomiske forhold.

Årets farge 2023 var den røde Viva Magenta.

Se flere bilder
solglimt ferskenfarget vegg lampe mørkt gulv

Foto: Tarkett

SOLOPPGANG: Et snev av soloppgangfølelse i dette rommet, selv uten lysglimtet fra vinduet. Det mørke gulvet fremhever ferskenfargen på veggene.

En spennende overgang

Louise Byg Kongsholm, trendekspert og eier av trendinstituttet pej-gruppen i Danmark, mener at Årets farge 2024 fra Pantone vil innta en sentral plass i interiørdesign:

–  Med Peach Fuzz ser vi en spennende overgang i fargetrender. Denne fløyelsbløte ferskenfargen skaper en bro mellom det ungdommelige og tidløse.

–  Integreringen av Peach Fuzz i interiører byr på en ny dynamikk. Anbefalingen om å bruke denne fargen på vegger eller som aksent i mønstre, åpner opp for en verden av kreative muligheter. Dens allsidighet i alt fra vaser til tekstiler underbygger fargens relevans i innbydende og personlige rom.

Hos Intag forteller Sverre Wollan Pedersen at Peach Fuzz er den nye retningen:

– Det handler om å tilføre og å skape et sobert uttrykk. Overflater som er myke, lune og som beskytter oss, og som på samme tid stråler av vitalitet og energi. Nå skal vi tilføre rommene vi lever i, en oppmuntrende stemning.

Se flere bilder
oransje stol ferskenfarget tapet

Foto: Storeys

TAPET: Her fremhever fargene hverandre. Det dempede ferskenfargede tapetet passer fint til de mer kulørsterke fargene på bord og stol.


Se flere bilder
ferskenfarget stol

Foto: Green Apple

STOLTREKK: Et møbel kan trekkes om uten at det koster skjorta. Blir det vanskelig med en hel stol kan man jo starte med stolsetet på en pinnestol.

Mer informasjon
Les mer
IFIs trendpaletter - Naturlig eleganse

NATURFARGER: Dette er en av IFIs trendfargepaletter for 2024. Også her er en variant av fersken med. Les mer om naturtrenden her.        

Se flere bilder
fargepalett

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

FERSKEN: NCS S 1510-Y50R er IFIs versjon av den trendy ferskenfargen. 

Slik kan Peach Fuzz brukes i interiøret

Peach Fuzz er en rolig farge som fint kan kle et helt rom, men hvis det ikke er et alternativ å male eller tapetsere alle veggene, er det allikevel mange alternativer å anbefale kunden:

  • Trekk om et møbel med stoff i fargen
  • Mal noe i fargen, for eksempel en kommode eller en stol
  • Spray eller mal vaser og blomsterpotter i fargen med malingspray eller maling
  • Sy nye putetrekk til sofaen
  • Tapetser én vegg
  • Mal deler av et rom 
Se flere bilder
hvit sofa fargede puter

Foto: Green Apple

SOFAPUTE: Å sy nytt trekk til sofaputene er ikke så vanskelig og gir en forbausende stor effekt.    

Et alternativ til tregulv
Produktaktuelt

Et alternativ til tregulv

Høye priser på tre har økt etterspørselen på alternativer av høy kvalitet, og LVT-gulv har blitt en av favorittene. Interface kolleksjon Northern Grain er lyst, lett og uanstrengt...

Ekstra tung avløpsåpner
Produktaktuelt

Ekstra tung avløpsåpner

Plumbo Flytende Ekstra Tung er en avløpsåpner som er 50 prosent tyngre enn vann. Det gjør at den enkelt kommer ned til proppen. Den unike blandingen av natriumhydroksid og rengjøringsmidler...

Avtrede med avtrekk
Produktaktuelt

Avtrede med avtrekk

Med kullfilter og luktavsug integrert i toalettet blir dobesøket aldri en ubehagelig opplevelse. Geberit Duo Fresh, som forhandles og installeres av medlemmene i Rørkjøp-kjeden, fjerner...

Ikonisk design feirer 60 år
Produktaktuelt

Ikonisk design feirer 60 år

Unikko-designet er vel det som de fleste forbinder med finske tekstilkonsernet Marimekko. I år feirer det ikoniske blomstermønstret 60-årsjubileum, og i anledning dette lanserer selskapet...

Riktig gulvrengjøring
Produktaktuelt

Riktig gulvrengjøring

Å bruke egnede vaskemidler til det nye gulvet er ofte avgjørende for at det skal holde seg rent og pent. Nå gjør Pergo det enkelt å ta de gode valgene, og lanserer Floor Cleaner som...

Velkommen til Kompani Fagtur 2024
Messer

Velkommen til Kompani Fagtur 2024

Over 250 malere, gulvleggere, produsenter og leverandører deltok på Fagtur 2024, som er den 27. Fagturen. Med et spennende program i vente og mye godt faglig innhold på agendaen forlot...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.