FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Årets farge-pantone-1.jpeg

Foto: Pantone

Årets farge 2023 fra Pantone er knall rød

Det verdenskjente fargesystemet Pantone har valgt Viva Magenta 18-1750, en frisk og kraftfull rødtone som årets farge 2023.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

– Velkommen til Magentaverse, sier Pantone Color Institute.

Fargen Viva Magenta 18-1750 er dristig, full av vidd, modig og fryktløs. Den beskrives også som pulserende med et overskudd som fremmer glede og optimisme. Den er forankret i naturen og gir et nytt signal om styrke.

– Den skriver en ny fortelling, heter det i omtalen fra Pantone.

Se flere bilder
Fargekart med rødt

Foto: Pantone

EN FARGE SOM POPPER: Årets farge er frisk og kraftfull. Vi vil garantert se den dukke opp på diverse effekter og accessoirers i mote, interiør og ulike ting og tang i tiden som kommer. 

Rødt gir energi og styrke

Latrice Eiseman, Executive Director i Pantone Color Institute forklarer valget med at i den teknologiske tidsalderen vi lever i, søker vi mot naturen og det som er ekte for inspirasjon. PANTONE 18-1750 Viva Magenta er inspirert av det røde fra cochenille, et av de mest verdifulle fargestoffene fra naturen.

– Forankret i det opprinnelige, kobler PANTONE 18-1750 Viva Magenta oss tilbake til original materie. PANTONE 18-1750 Viva Magenta påkaller naturens krefter, styrker oss åndelig og hjelper oss å bygge opp vår indre styrke, sier Latrice Eiseman.

En tidsriktig aksentfarge

Dette er en farge mange har ventet på. Sverre Wollan fra Intag er en av dem. Tidligere i år fortale han til Fargemagasinet at det snakkes mye om rødt innen bekledning, der det er mye snakk om «Lipstick-red» og «Latex-red». Og interiørmoten følger som kjent de samme trendene.

– Dette er fantastiske toner, få de små røde aksentene inn. Det er veien nå, oppfordret Sverre Wollan.

Med Pantones valg av Viva Magenta vil nok interessen for noe rødt øke. I malerkunsten er det et kjent knep å sette inn en liten prikk rødt på et strategisk sted, for å få motivet og de andre fargene til å leve. Nå tas dette inn i interiøret, Der er det mange muligheter for å få inn det lille ekstra; Hva med et spennende tapet i enden av gangen eller på gjestetoalettet? En stol trukket i et skikkelig statementstoff? Eller hva med en lampeskjerm som blikkfang? Her er noen bilder til videre inspirasjon.

Se flere bilder
Vevet tekstil motiv hode på rød bunn

Foto: Intag

RUBELLI: Sjekk dette tekstilet, et skikkelig blikkfang på en stol! Det er i Rubellis kolleksjon Return to Arcadia, designet av Luke Edward Hall og inspirert av gammel gresk og Romersk kunst og arkitektur. Rubelli føres i Norge av Intag.


Se flere bilder
Gang med rød tapet

Foto: Green Apple

ENTRÉ: I denne entréen henger det et tapet fra Thibaut, mønster Goa fra kolleksjon Trade Routes. Føres av Green Apple.          


Se flere bilder
Stol og puter i rød-mønstrete tekstiler

Foto: Intag

FRA HARLEQUIN: I Harlequin sin kolleksjon Colour 3 er det mange alternativer: Stolen er trukket med tekstilet Journey Of Discovery, Pute: Calla, Pyntepute: Shirku, Puff: Serpenti, Tapet: Manzara. Intag fører stoffene.        


Se flere bilder
Rød lampeskjerm

Foto: Storeys

FRA CLARKE&CLARKE: Denne lampeskjermen er trukket med et tekstil fra Clarke&Clarke, designet heter  Golden Parrot. Føres av Storeys.        


Se flere bilder
Rødt tapet med fuglemønster

Foto: Storeys

RØD ENTRÉ: Designet Golden Parrot fra Clarke&Clarke finnes også som tapet. Hvorfor ikke velge det til en entré for en skikkelig wow-effekt. Tapetet føres av Storeys.         


Se flere bilder
Rød tapet med dyremotiv

Foto: Green Apple

ANNA FRENCH: Hva med et blikkfang i enden av en gang, eller på et gjestetoalett? Tapetet er fra Thibaut/Anna French og finnes i kolleksjon Palampore. Føres av Green Apple.         


Se flere bilder
Puff med rød velur

Foto: Intag

FRA LINWOOD: Hva med å trekke en puff i knallrød velur, og la den gi rommet det ekstra piffet? Stoffet her er fra kolleksjonen Juno fra Linwood. Føres av Intag.        

Mer informasjon
Les mer
Årets farge fra Pantone 2022

I 2022 var Very Peri Årets hos Pantone . Ved lanseringen ble den omtalt som personlig, kreativ, tilstedeværende og modig. En farge som vil hjelpe å se muligheter som ligger foran oss. 

Se flere bilder
Tapet med lilla blomster

Foto: Wallsauce/Press Loft

FORANDRINGENS TID: «Very Peri» viser globale tidsånd vi lever i. Den skal symbolisere forandringer vi ser i samfunnet. Det skriver Pantone Color Institute i sin pressemelding om 2022-fargen. Her er fargen vist i et tapet fra Wallsauce.com (Pretty Purple Peonies Mural by Uta Naumann)    

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.