Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
SMILER MED SLIPS.jpg

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Ny styreleder i MLF: - Alle skal med!

Anna Furhoff Jensen er ny styreleder i MLF. Hun vil høre nøye etter på hva folk sier. – MLF må vokse og da må vi lytte for å finne gode løsninger, sier hun.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons
Se flere bilder
Anna og hunden Trine

Foto: Robert Walmann/ifi.no

TO I SPANN: Hunden Trine hjelper Anna Furhoff Jensen med å holde styr på 18 ansatte og oppdrag innen nybygg og rehabilitering. − Jeg er opptatt av at alle skal ha det bra og at alle skal tørre å si hva de mener. Den filosofien tar jeg med meg som styreleder i MLF også, sier hun.

Noen røslige steinkast unna Torp flyplass i Sandefjord står hunden Trine og venter. For snart kommer journalisten fra Fargemagasinet. Han skal intervjue matmor om hennes nye verv som styreleder i MLF. Det betyr blant annet servering av wienerbrød og kaffe på spiserommet.
− Trine er en storspiser av rang. Så vi kan ikke ha mat på bordet. Da hopper hun bare opp og forsyner seg uten lov, forteller Anna Furhoff Jensen.

Helt strøkent siden 1966

Den 10 år gamle hunden er en av 18 ansatte i Malermestrene Jensen AS. Hun møter trofast opp på kontoret hver dag klokken 08.00 for å sørge for at jobbene går som de skal. Hos Jensen utføres alt av inn- og utvendige malerarbeider, flislegging, legging av gulvbelegg, tepper og tapetsering. Det startet i 1966 da Reidar Johansen etablerte selskapet. I 1992 overtok Johnny J. Jensen og litt senere kom Anna Furhoff Jensen på banen.

Se flere bilder
Skilt

Foto: Robert Walmann/ifi.no

55 ÅR MED MALING: Håndverksbedriften i Sandefjord ble etablert av Reidar Johansen i 1966. I 1992 overtok Johnny J. Jensen og litt senere kom Anna Furhoff Jensen også inn på eiersiden.

En kvinne med slips

Se flere bilder
Anna Furhoff Jensen

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SMILER MED SLIPS: Anna Furhoff Jensen arvet farens slipsgarderobe. Hver fredag tar hun på seg et slips for å hedre faren. – Det er blitt en tradisjon at jeg legger ut slipsbilder på Facebook, sier hun.

− Flaks at du kom på en fredag. Det er slipsdagen min. Er det ikke fint, spør hun. Hver fredag tar Anna på et slips fra sin avdøde far. Fordi hun synes det er stilig – og fordi det er en måte å hedre ham på. − Da vi ryddet i boet hans fant jeg mange vakre slips. Brødrene mine bruker ikke slips, så jeg arvet samlingen. Jeg tok på et slips Langfredag etter begravelsen og siden har fredager blitt min slipsdag. Jeg legger også ut bilder på Facebook og får mange hyggelig kommentarer, forteller hun.

Jobben er å skape fremtid

Det er ikke slipstvang for medlemmene i MLF sitt styre. Ei heller for styrelederen. Hun liker ikke stive og formelle sammenkomster med lange og kjedelige taler. Anna vil ha det enkelt, kort og tydelig. − Det skal være høyt under taket og vi skal bruke et språk som folk forstår. Min jobb blir å skape en fremtid for MLF. Da må alle krefter samles om retningen og alle stemmer bli hørt like mye, sier hun.

Vet hva det handler om

Anna Furhoff Jensen vet godt hva jobben handler om. Hun har tidligere sittet i MLF-styret. Da hun i sin tid ble spurt om ledervervet takket hun nei.
− Den gangen var jeg ikke klar. Det var for mye å gjøre med det lokale lauget og firmaet. Men nå er jeg klar og gleder meg til alle oppgavene som venter, sier hun og forteller at hun ble klappet inn som styreleder på et Teams-møte i mai i år. Det neste styremøtet i september blir også på Teams.
− Vi får tro at det blir mer fysiske møtemuligheter fremover, sier hun.

Se flere bilder
Anna Jensen

Foto: Robert Walmann/ifi.no

FULL FART: Det går unna med sparkelmasse, gulv og maling hos Malermestrene Jensen. – Pandemien har skapt mye aktivitet i bransjen. Vi i MLF vil holde aktiviteten oppe fremover også, sier Anna Furhoff Jensen.

Store saker på blokka

Det er flere store spørsmål på blokka til den nye styrelederen.
− Det første og viktigste MLF må se på nå er Byggmestrenes utmelding av BNL. Jeg har ikke landet på hva jeg tenker om den saken. Så vi må drøfte dette grundig sammen med medlemmene før vi foretar oss noe. Vi må også snakke mer om hvordan vi kan øke medlemsmassen i MLF. For det er ikke alle som blir mester som driver sin egen bedrift. Vi ser at mange nyutdannede mestre blir ansatt hos firmaer som allerede er tilknyttet MLF. Så vi har noen oppgaver knyttet til dette, sier hun.

Vil peke mer på faget

Se flere bilder
Bilreklame

Foto: Robert Walmann/ifi.no

HYGGELIG BRANSJE: Hos Malermestrene Jensen AS utføres alt av inn- og utvendige malerarbeider. Butikken styres av Johnny J. Jensen og kona Anna. – Vi er en hyggelig bransje. Bare se på mannen min, smiler Anna Furhoff Jensen.

Å øke medlemsmassen er nøkkelordet for arbeidet fremover. Anna har en plan. − Vi må snakke mer, vise og fortelle mer om hvor fantastisk faget vårt er. Se på meg, jeg startet som en helt «grønn» lærling som 26-åring. Det var ikke planen min å bli maler. Jeg kunne fort ha endt opp som byråkrat, politijurist, lærer eller økonom. Men jeg ble maler og har ikke angret et sekund. Vi skal peke tydeligere på hva malerfaget handler om og samtidig fange opp flere ungdommer og voksne. Våre nye landsmenn og kvinner bør se hvilke muligheter dette faget gir. Det handler om å skape mer begeistring, sier hun.

Se hva som skjer

54-åringen er en tydelig profil i bransjen og har alltid engasjert seg. Nå vil hun sørge for at flere får se hva som skjer bak kulissene i MLF. − Det er viktig å vise frem alt det fine arbeidet administrasjonen til MLF gjør. Det er nyttig for medlemmer og omverden at de ser hva som skjer. For aktiviteten er høy. Jeg ønsker at vi skal bli mer synlig på alle fronter. I mediene, på sosiale medier, ute på skoler og der hvor fremtiden befinner seg, sier hun.

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.