FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Flügger-Fredrikstad-FotoCheraWestmanIFIno-1517.JPG

Foto: Chera Westman/ifi.no

Alle egeneide Flügger-butikker er Miljøfyrtårn

De 33 kjedeeide butikkene i Flügger farve Norge er nå blitt sertifisert i henhold til Miljøfyrtårn. – Det gir oss et godt verktøy for å bli bedre på miljø, sier Roger Fridheim ved teknisk support hos Flügger farve.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I desember i fjor ble hovedkontoret til Flügger farve Norge og butikken på samme adresse på Grünerløkka i Oslo Miljøfyrtårn-sertifiserte. Nå har de resterende butikken kommet etter. Derved har alle 33 kjedeeide butikker innført miljøledningssystemet som skal hjelpe dem å forbedre sine miljøprestasjoner.

– Vi skal bli bedre på miljø i alle ledd. Miljøfyrtårn er et godt verktøy som hjelper oss å bli bedre på energiforbruk, arbeidsmiljø og kildesortering blant annet, sier malermester Roger Fridheim ved teknisk support hos Flügger. 

Se flere bilder
Roger Fridheim, Flügger

Foto: Chera Westman/ifi.no

SUPPORT: Roger Fridheim ved teknisk support hos Flügger har ledet prosjektet med å Miljøfyrtårn-sertifisere alle de 33 kjedeeide butikkene. 

Søppelsortering

Sammen med teknisk support-sjef Thomas Sundmoen har han hjulpet avdelingslederne med å innføre systemer for å bli bedre på arbeidsmiljø, utstrakt avfallssortering, el-retur, energibruk, innkjøp og transporter. Blant annet er alle vanndispensere fjernet fra butikkene, alt søppel sorteres og det er skapt bedre oversikt over energiforbruket.

– Det er ikke alle kommuner hvor søppel blir sortert, og med vårt nye kildesorteringssystem får vi effekt også der. Vi sorterer ut matavfall, plast, papir, restavfall, og emballasje. Alt emballasje med innhold av våt maling, uansett om det er en halv eller ti liter, blir sortert som farlig avfall. 

– Oversikten over energiforbruket kan hjelpe oss med å luke ut energityver. Da vi finner forbedringspunkter innenfor belysning og oppvarming, kan vi ta det opp med utbygger eller gårdeier. Når det kommer til arbeidsmiljøet var det godt i varetatt fra konsernet fra før, sier Fridheim.

– Alle er positive til sertifiseringen, og vi har ikke fått noen negative tilbakemeldinger. Det som er gøy med Miljøfyrtårn er at systemet legger fokus på det man lett kan se og ting man kan gjøre noe med, sier han.

Se flere bilder
Flügger farve avd. Strømmen

Foto: Chera Westman/ifi.no

ET VERKTØY: Miljøledelsessystemet Miljøfyrtårn brukes for å forbedre miljøinnsatsen hos en bedrift. Den gir enkle måter å følge opp engergiforbruk, søppelhåndtering og arbeidsmiljø med mer som kan gi gode økonomiske gevinster også.  

Konsernstrategi «Going Green»

Flügger-konsernet har hatt fokus på miljø i en årrekke og lanserte i år miljøstrategien «Going Green» som består av seks fokusområder, som skal bidra til å både generere videre økonomisk vekst og hjelpe konsernet med å nå både langsiktige og kortsiktige bærekraftmål. Blant annet skal Flügger innen 2030 bruke 75 prosent resirkulert plast i emballasjen og produsere 100 prosent bærekraftig maling.

Fabrikken i Bollebygd i Sverige har i september produsert sitt siste parti løsemiddelbasert maling. Frem til all produksjon av vanntynnede produkter samlokaliseres til fabrikken i Kolding i løpet av neste år, lages nå bare vanntynnet maling ved anlegget. 

Mer informasjon
Les mer
Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem for offentlige og private virksomheter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats. Ordningen har til hensikt å heve miljøprestasjonen i små og mellomstore bedrifter og offentlige virksomheter. Bedrifter som oppfyller definerte bransjevilkår, kan sertifiseres som Miljøfyrtårn. Miljøfyrtårn er anerkjent både i Norge og EU, og sidestilles blant annet med ISO 14001 og EMAS som miljødokumentasjon.

Sertifikatet er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og nærmere 7000 virksomheter i Norge er sertifisert Miljøfyrtårn.

Se flere bilder
Miljøfyrtårn

Foto: Stiftelsen Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.