AkzoNobels engasjement for miljøet får kongelig anerkjennelse

Under FNs klimakonferanse i Glasgow tidligere i høst, ble AkzoNobel, som ett av de første selskapene i verden tildelt «Terra Carta»-merket. Dette er en utmerkelse innstiftet av Hans kongelige høyhet prinsen av Wales.

Av Chera Westman/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
AkzoNobels engasjement for miljøet får kongelig anerkjennelse

Foto:

Det globale malingkonsernet AkzoNobel som er moderkonsern til Nordsjö, er en av de første mottakerne av «Terra Carta»-merket. Utmerkelsen ble lansert ved COP 26, FNs klimakonferanse i Glasgow. Bak utmerkelsen står HRH The Prince of Wales’ Sustainable Makers Initiative.

«Terra Carta» anerkjenner globale selskaper som driver innovasjon og lederskap i en bærekraftig retning.

– Å motta anerkjennelsen ved å få «Terra Carta»-merket, er en stor kilde til stolthet for alle i dette selskapet. Det er en klar støtte til alt arbeidet vi gjør i konsernet, og av alt vi har oppnådd så langt, sier administrerende direktør i AkzoNobel, Thierry Vanlancker. 

Dele på Pinterest Thierry Vanlancker

Foto: AkzoNobel

STOLT:  – Å motta anerkjennelsen ved å få «Terra Carta»-merket, er en stor kilde til stolthet for alle i dette selskapet, sier administrerende direktør i AkzoNobel, Thierry Vanlancker. 

«Gjør det lettere for oss»

– «Terra Carta» gir grunnlaget for en utvinningsplan som setter naturen, mennesket og planeten i hjertet av global verdiskapning. Merket anerkjenner selskaper som har forpliktet seg til en fremtid som er mye mer bærekraftig. Vi må alle gjøre endringer hvis vi skal bevare planeten for våre barn og barnebarn, og disse virksomhetene har lovet å gjøre det lettere for oss alle å gjøre det, sier Hans Kongelige høyhet prinsen av Wales.

AkzoNobel er så langt den eneste malingprodusenten som har mottatt denne utmerkelse. Totalt har utmerkelsen blitt tildelt 45 selskaper, blant dem Amazon, AstraZeneca, IBM, og L’oreal. 

Dele på Pinterest merket

Foto: Terra Carta

MERKET:  Bak Terra Carta står HRH The Prince of Wales’ Sustainable Makers Initiative.

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt